Ahojte, v súčasnosti je inkluzívne vzdelávanie veľmi horúcou témou a zda sa, že náš vzdelávací systém ide touto cestou aj keď iba pomaly. Mňa zaujímalo aký názor na to majú rodičia na Slovensku a preto som sa rozhodol tejto téme venovať svoju diplomovú pr
Neviem, čo si chcel povedať, keďže prvý komentár má obmedzenú dĺžku ale tu máš teda názor na inkluzívne vzdelávanie: právo každého na vzdelanie - rozhodne áno, podporujem, ale oddelene. Prečo brzdiť šikovné deti tým, že ich pomiešame s well, menej šikovnými. Porozdeľovať od mala do skupín na základe kognitívnych schopností.
Zabite ma, ukameňujte, ale celé svoje detstvo a pubertu som trpela pre prítomnosť hlúpych ľudí a bola znechutená naším vzdelávacím systémom. Proste, vzdelanie je super, nech ho má každý čo najviac, ale každý svojím tempom.
Ja som tiež za to aby sa to delilo, aby sa nebrzdilo vdzelanie lepších detí. Taktiež som sa to nech sú vyššie požiadavky na deti, nech sa musia aj snažiť aby prešli a aby niektorí rodičia dostávali na rodičovskom po papuli.
Ja som proti deleniu. Delenie je super pre tych sikovnych, ale ti menej sikovni su potom v totalne nemotivovanom kolektive. Dobri ziaci si najdu cestu aj v zmiesanom systeme. Najlepsie vzdelavacie systemy na svete su zalozene na inkluzivite.
ak to znamena to, co hovori @1 , tak suhlasim s @1
a budem chciet mojim detom platit sukromne dobre skoly (kedze moj muz je velmi mudry a ja tiez nie som uplne intelektualny odpad), dokial sa nerozhodnu same, ze chcu ist inam.
samu ma vzdy vsade brzdili a bolo mi to neprijemne, kedze som bola ochotna robit viac, ale nikdy som na to nemala priestor. dokonca som bola potrestana za to, ze som na hodinach mala veci uz davno hotove a robila si svoje. urcite to nechcem pre svoje deti, ak budu mat na viac a budu mat zaujem, tak spravim vsetko pre to, aby som im to zabezpecila.
Ja som proti rakusko-uhorskemu typu skol vseobecne. Teda, ze sediet 6-8 hodin denne na riti, pod hrozbou trestu pocuvat umelu "autoritu" vo forme ucitela a dostavat znamky podla schopnosti nabiflit sa 50 rokov stare a nepouzitelne ucivo.
To, ci su "hlupe" decka s "inteligentnymi" deckami v jednej triede vnimam ako najmensi problem, kedze skolstvo je prehnite od uplneho zakladu.
Hopa ! Nevšimol som si obmedzenie dĺžky. Preposielam teda svoj pôvodný komentár aj tu teda:
Ahojte, v súčasnosti je inkluzívne vzdelávanie veľmi horúcou témou a zda sa, že náš vzdelávací systém ide touto cestou aj keď iba pomaly. Mňa zaujímalo aký názor na to majú rodičia na Slovensku a preto som sa rozhodol tejto téme venovať svoju diplomovú prácu. Súčasťou tejto práce je aj anonymný dotazník, ak by ste mali záujem sa podeliť o svoje názory a postoje - môžete tak učiniť na tomto linku » goo.gl/forms/nti9ljT3j... Svoje zistenia budem taktiež zdieľať na týchto stránkach až bude moja diplomová práca ukončená, takže budete vidiet aj výsledok svojho príspevku a názory ostatných rodičov vo forme nejakej štatistiky a diskusie
Reakcia na dotazník: bolo by fajn uvedomiť si, že 95 % osadenstva tohto portálu je bezdetných, keďže väčšinu užívateľov tvoria ľudia vo veku 15-25 rokov..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Zabite ma, ukameňujte, ale celé svoje detstvo a pubertu som trpela pre prítomnosť hlúpych ľudí a bola znechutená naším vzdelávacím systémom. Proste, vzdelanie je super, nech ho má každý čo najviac, ale každý svojím tempom.
a budem chciet mojim detom platit sukromne dobre skoly (kedze moj muz je velmi mudry a ja tiez nie som uplne intelektualny odpad), dokial sa nerozhodnu same, ze chcu ist inam.
samu ma vzdy vsade brzdili a bolo mi to neprijemne, kedze som bola ochotna robit viac, ale nikdy som na to nemala priestor. dokonca som bola potrestana za to, ze som na hodinach mala veci uz davno hotove a robila si svoje. urcite to nechcem pre svoje deti, ak budu mat na viac a budu mat zaujem, tak spravim vsetko pre to, aby som im to zabezpecila.
To, ci su "hlupe" decka s "inteligentnymi" deckami v jednej triede vnimam ako najmensi problem, kedze skolstvo je prehnite od uplneho zakladu.
Ahojte, v súčasnosti je inkluzívne vzdelávanie veľmi horúcou témou a zda sa, že náš vzdelávací systém ide touto cestou aj keď iba pomaly. Mňa zaujímalo aký názor na to majú rodičia na Slovensku a preto som sa rozhodol tejto téme venovať svoju diplomovú prácu. Súčasťou tejto práce je aj anonymný dotazník, ak by ste mali záujem sa podeliť o svoje názory a postoje - môžete tak učiniť na tomto linku » goo.gl/forms/nti9ljT3j... Svoje zistenia budem taktiež zdieľať na týchto stránkach až bude moja diplomová práca ukončená, takže budete vidiet aj výsledok svojho príspevku a názory ostatných rodičov vo forme nejakej štatistiky a diskusie