Cavte ludia,
rad by som zistil Vas nazor na moju diplomovku.
Dal som si za ciel spravit hybrid medzi Birdzom a klasickou socialnou sietou.
Vysledok sice nevyzera nic moc (strasneee) lebo som sa k dizajnu nedostat a nemam nanho prilis talent.
Susterdil so
socialna siet ako diplomovka? hmm, ako bakalarka beriem hned, ale na diplo mi to pride slabe...
rspkt. urcite by to bolo zaujimavejsie, keby si vymyslel nieco, ze by si mohli dost volne customizovat webku users (mozno aj tak ako stary birdz mal, ze open css) s tym, ze sa to prezenie nejakym inligent filtrom, ktory odpali schovavanie klucovych veci a hudbu na stranke a pod. annoying veci co ludom vadili ... vtedy by to bolo uz zaujimavejsie, lebo grom by bolo vymysliet nieco take prepracovane
tak tie funkcie, pri dobrom kóde a systéme sú to prevažne drobnosti, pri káve nakódiš
targetovať Slovensko s nejakým projektom mi príde dosť hardcore..alebo proste z toho nebude taký super zisk, ľudia tu poznajú facebook, youtube pár webov a koniec a robiť niečo čo už funguje... good luck
@matwejo videl som ovela slabsie diplomovky tato je v pohode, je to taky proof-of-concept, ale ak by to chcel realne uviest na trh, tak by musel hlavne zamakat na vizualnej stranke a pouzitelnosti. Radsej menej featur, ale vykrystalizovanych uplne na maximum.
@wewo funkcne na 85% dizajnovo na 10% - akoze ja viem ze dizajn je onicom ved to je bootstrap s temou, ale zbytocne by som venoval cas dizjanu a vysledok by bol aj tak onicom lebo niesom dizjaner. proste to by musel samostatny clovek
@sharksyk websockety konkretne kniznica » socketo.me/...
a v spojeni z kniznicou ZeroMQ pre push notifikacie
@majky538 zmysel toho nieje natom zarobil, skor som chcel spravit nieco zaujimave
@carpathian hej tak nejak som to aj myslel ako proof of realne by som si to vedel predstavit uviest ale samozrejme po praci dizajnera nejakeho samostatneho
v kazdom pripade diky za nazory jak som pisal vyssie na dizajn som sa proste vydlabol ale nejdem sa tu ospravedlnovat zato. sikovny dizajner peniaze a vyzeralo by to inac osobne nemam ani jedno na to
@dconan viem co chces povedat, ale to absolutne nie je platna vyhovorka. Jednoducho vytvorenie webovej aplikacie zahrna aj jej front-end design, bodka. Toto nemozes odovzdat ako hotovu vec s dovodom ze nie som dizajner a dizajner chce peniaze... wtf?
Ked si teda iba backend programator tak si mal vytvorit iba REST API webovu sluzbu a na ktoru by sa mohol napojit akykolvek frontend.
Po registrovani mi neprisiel ziaden aktivacny mail, no nemozem sa prihlasit lebo neexistujem alebo nie som aktivny. Po poziadani o nove heslo sa nic nestane, jednak ziadna hlaska o uspechu/chybe a na mail mi tiez nic neprislo.
Kde udelali soudruhove chybu? Podla mna to mas urobene tak na 40%. Ale akoze BIRDZ je tiez urobeny tak na 40% takze ak si sa snazil o vernu kopiu tak nie si daleko.
Btw pripajam sa k matwejovi ze nie je mozne aby toto bola diplomovka... Nieco podobne som robil ako maturitnu pracu. Ale diplomovka? To by malo minimalne vyuzivat nejake cutting-edge technologie, byt kompletne SPA a realtime-ove, intergrovat socialne siete a neviem, vsetko mozne mat naslahane! Nie urobit cez PHP framework par CRUDov, ved toto si musel zbuchat za tyzden.
Preto som sa rovno pytal ze ci si zaciatocnik, lebo ak by si mal 15 a ucil sa kodit podla tutorialov a toto zbuchal dokopy tak ok a pochvalim ta, ale ak chces ist s tymto na diplovku tak pruser
@wewo to mas pravdu mal som ist do cisteho api, ako ja niecom ani backend developer nejaky to som si skor chcel vyskusat robenie webov. moje primarne zameranie je na javu a android ale chcel som si skusit vyvoj nejakeho webu nech nerobim stale to iste
hej no tak chyba sa stale najde nejaka, co sa tyka registracie a aktivacie zabudol som prepnut konfig na realne posielnie mailov miesto logovanie
rad by som pocul o praci na diplomovku ktora by sa vam dvom pacila, teda co ste robilia lebo planujete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
» skyglitch.com/...
a tiež idem vyplniť
Ešte by som výrazne popracoval na vzhľade.
@hoperpohroma ja tiez len niesu prostriedky
@wewo kiezby
si uplny zaciatocnik? ako moc pokladas stranku za dokoncenu?
rspkt. urcite by to bolo zaujimavejsie, keby si vymyslel nieco, ze by si mohli dost volne customizovat webku users (mozno aj tak ako stary birdz mal, ze open css) s tym, ze sa to prezenie nejakym inligent filtrom, ktory odpali schovavanie klucovych veci a hudbu na stranke a pod. annoying veci co ludom vadili ... vtedy by to bolo uz zaujimavejsie, lebo grom by bolo vymysliet nieco take prepracovane
myslim, ze v Rails by toto slo tak za tyzden-dva spravit
targetovať Slovensko s nejakým projektom mi príde dosť hardcore..alebo proste z toho nebude taký super zisk, ľudia tu poznajú facebook, youtube pár webov a koniec a robiť niečo čo už funguje... good luck
@matwejo no daj co si robil ty na diplomovku
@sharksyk websockety konkretne kniznica
» socketo.me/...
a v spojeni z kniznicou ZeroMQ pre push notifikacie
@majky538 zmysel toho nieje natom zarobil, skor som chcel spravit nieco zaujimave
@carpathian hej tak nejak som to aj myslel ako proof of realne by som si to vedel predstavit uviest ale samozrejme po praci dizajnera nejakeho samostatneho
Ked si teda iba backend programator tak si mal vytvorit iba REST API webovu sluzbu a na ktoru by sa mohol napojit akykolvek frontend.
BTW:
» skyglitch.com/users/11... to je asi tych chybajucich 15%, ze?
Po registrovani mi neprisiel ziaden aktivacny mail, no nemozem sa prihlasit lebo neexistujem alebo nie som aktivny. Po poziadani o nove heslo sa nic nestane, jednak ziadna hlaska o uspechu/chybe a na mail mi tiez nic neprislo.
Kde udelali soudruhove chybu? Podla mna to mas urobene tak na 40%. Ale akoze BIRDZ je tiez urobeny tak na 40% takze ak si sa snazil o vernu kopiu tak nie si daleko.
Btw pripajam sa k matwejovi ze nie je mozne aby toto bola diplomovka... Nieco podobne som robil ako maturitnu pracu. Ale diplomovka? To by malo minimalne vyuzivat nejake cutting-edge technologie, byt kompletne SPA a realtime-ove, intergrovat socialne siete a neviem, vsetko mozne mat naslahane! Nie urobit cez PHP framework par CRUDov, ved toto si musel zbuchat za tyzden.
Preto som sa rovno pytal ze ci si zaciatocnik, lebo ak by si mal 15 a ucil sa kodit podla tutorialov a toto zbuchal dokopy tak ok a pochvalim ta, ale ak chces ist s tymto na diplovku tak pruser
hej no tak chyba sa stale najde nejaka, co sa tyka registracie a aktivacie zabudol som prepnut konfig na realne posielnie mailov miesto logovanie
rad by som pocul o praci na diplomovku ktora by sa vam dvom pacila, teda co ste robilia lebo planujete