@obliviate tak ide len o jedno slovko, takze sa to bez problemov da prehliadnut. Kazdopadne trnavsky dialekt je na zapade rozhodne najhorsi To sa asi vsetci citia ako tvrdasi, ked tak tvrdo hovoria
Musím sa priznať, že predponu ne- vyslovujem tvrdo....ja si to už ani neuvedomujem, no napr. slová ako "nepoviem, neviem, nechcem" väčšinou prízvukujem tvrdo ako "NE-" ne "ŇE-"
Niekedy využívam slovné zvraty ako "nevím, a čo ja vím,"
Samozrejme, toto závisí od kontextu a situácie v ktorej sa nachádzam...keď komunikujem s osobou vyššieho statusu alebo formálnej dôležitosti, tak usilujem o čo najčistejší a najspisovnejší prejav a akcent...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ja sama o sebe ani neviem, ci ho pouzivam viem, ze NIE hovorievam, ale neviem, ci hovorim aj ne asi to zalezi na tom, s kym som
ale už som mierne pokazená po roku v česku nó
Inak celkovo nehovorím s dementným bratislavským prízvukom, je to humus.
(ale babka to používa, v rámci nárečovej vravy, ale iba v rámci predpôn)
Čo ti jebe kadze chodziš ?
skoro vždy je to "ňe" alebo "ne-e" alebo "nei"
mala ukazka tvojej otazocky:
čo ty jebe kade chodýš? - nezmakcujes d ani v slove kade
Niekedy využívam slovné zvraty ako "nevím, a čo ja vím,"
Samozrejme, toto závisí od kontextu a situácie v ktorej sa nachádzam...keď komunikujem s osobou vyššieho statusu alebo formálnej dôležitosti, tak usilujem o čo najčistejší a najspisovnejší prejav a akcent...
Ale ked to však nejaký iný človek použiva v každej vete 5krat tak mi to vadi. Tak ako všetko, čo sa prehána.
Ale ked raz za čas poviem alebo počujem že niekto povie že "no ne" alebo "ne" tak to je v pohode..