V potravinach obcas... a v baroch to zavisi od obsluhy samozrejme, ci som dlho cakal, ci bola casnicka mila a podobne... a zalezi aj od toho kolko platim, ale vacsinou nechavam tringelt...
ak si to obsluha zasluzi, co vacsinou ano, tak nechavam...sam som robil v bare a viem, ze tie tringelty su na vyplate dost citit...ale som na to pes...obsluha sa musi usmievat,byt mila a komunikativna napr. aj o 3 rano...
Vždy.. A ak je čašník/čašníčka milá, dávam aj extra veľké.. No čo, nech sa poteší dievča, poznám to
A keď som s nejakým trápnym človekom, čo si chce nechať vydať, alebo dať len pár centov, radšej idem platiť ja a nechám poriadne, než aby som sa mala hanbiť
@mielikki To mi pripomenulo kamaráta : ) Tiež mal platiť nejakú sumu, dal tam menej a povedal: "To je dobré." Rozdiel je ale v tom, že on o tom vedel, že dal menej : D
ako kedy, keď už tak to zaokrúhlim, napr. platím 4,80 tak dám 5 a OK, ale zas aby som stále dával tringelty, tak nevidím na to dôvod...tiež mi nedá nikto nič zadarmo
niesom az taka skupa zeby som aj totych 10 centov si vzala, takze davam, hej ...
u pokladne vacsinou necham nejake drobne, ked platim dajme tomu 19,85 ...tak dam dvacku a idem prec.... v kaviarniach/baroch tak do jedneho eura (vacsinou zaokruhlim na cele, ked som opita tak aj viac
a donaska pizze ... ked mam hlad a vie prist typek na cas, aj dve eura dostane. Taxik tak isto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
v obchodoch im necham cent len malokedy, tiez zalezi od toho ci je prijemna teta/ujo.
kuriérovi - výdavok ak nieje cena rovná (napr. 84.00€)
v reštikách - radšej si varím sám ale zvyknem nechať niečo, naposledy 20kč v Brne
- 5,80
(s víťazoslávnym pohľadom: pozerajte na mňa, idem veľkodušne nechať sprepitné kladiem peniaze na stôl) päť!
- ale to bolo 5, 80
- jáj, tak potom šesť
A keď som s nejakým trápnym človekom, čo si chce nechať vydať, alebo dať len pár centov, radšej idem platiť ja a nechám poriadne, než aby som sa mala hanbiť
ale niekedy nenechám nič, pokiaľ chcem dať obsluhe najavo, že bola pičná. ale to sa už nestáva často, lebo už viem, kam chodiť
(tu vo Fínsku nenechávam, po prvé na to nemám a po druhé sa to vraj nerobí, no)
u pokladne vacsinou necham nejake drobne, ked platim dajme tomu 19,85 ...tak dam dvacku a idem prec.... v kaviarniach/baroch tak do jedneho eura (vacsinou zaokruhlim na cele, ked som opita tak aj viac
a donaska pizze ... ked mam hlad a vie prist typek na cas, aj dve eura dostane. Taxik tak isto
Len výnimočne menej, alebo nič, ale to ma ten čašník musí niečim fakt nasrať.