Ahojte. Podaril sa mi husársky kúsok, vymazal som si windows a nahradil ho ubuntu os. problém je, že ten windows bol predinštalovaný na pc už od kúpy a cd nemám, ako to vrátiť späť? ďakujem
@hovoriacipes Ahoj. Zapni PC a hneď stláčaj F8 to by ťa malo hodiť do obnovy windowsu a daj obnoviť na tovarenské nastavenia alebo take niečo. Nie na každom PC moze byť F8 ale na novšich NB je to tak. Možno F4.
@hovoriacipes nebudem ta otvorene na nic navadzat ale take ze torrent poznazs? v linuxe (cez centrum softwaru si nainstaluj transmission) a cez to si stiahni vsetko potrebne, napal na DVD a nainstaluj.
Takže ak si mal ten windows pri kúpe PC, tak je pravdepodobné že na pc budeš mať takú licenčnú nálepku napr. Windows 7, License key xxxx-xxxx-xxxx-xxxx
Stačí ti len stiahnuť ten windows ktorý si mal, napalíš si ho, formatuješ si disk kde máš ubunutu, a pekne tam si nainštaluješ windows, do ktorého vhodíš licenčný kľúč z tej nálepky. Problem solved. A Ak nemáš tam tú licenčnú nálepku na pc, tak si stiahni inštalačku na windows (windows ktorý si mal, kvôli ovladačom) s crackom, normálne si ho nainštaluj, crackni nainštaluješ ovladače z cd, ktoré si musel dostať k pc a toť vše. Je to tak primitívne
@hovoriacipes Stiahni si ISO inštalačky Windowsu (pozor, musí byť zhodná verzia, typ=32/64bitový OS aj jazyková verzia so štítkom, čo máš nalepený na PC)
Stiahneš, napáliš na DVD a pri inštalácií použiješ ten kľúč z nálepky, čo máš nacapenú na PC
Particia zmazana a s velkou pravdepodobnostou aj naformatovana a prepisana datami noveho OS. Obnova je nemozna, teda data co si mal vo win si stratil. Mozes akurat tak nainstalovat cisty win ina pomoc nie je
A akoze @1 s tym dualbotom ma pravdu len tak bezhlavo sa vrhnut na novy OS bez moznosti navratu je odvaha
Ale mozno sa ti ubuntu zapaci a pridas sa do rodiny "tucniakov"
Ubuntu je v dnesnej dobe tak premakane ze niekedy nevidim dovod pouzivat win. Akurat kym si clovek zvykne ze .exe uz viackrat nespusti to je pre novacikov najvacsi sok ale mas tu zase .deb balicky ktore sa da povedat ze sluzia podobne. (Kde su tie casy ked .deb balicky len zacinali a museli sme si kompilovat zdrojaky )
Dotiahni ti graficke prostredie KDE a este ti to aj bude vyzerat ako win
@hovoriacipes toto iste sa stalo aj mne
rozdiel len v tom, že ja som mal vytvorenu particiu pre oboje a omylom som to instaloval do windovsovej, mi ostalo len ist ku kamoske, ktora CD mala presne s tym windowsom,
zadal som tam moj kod, ktorý mam na skrinke a bolo,
tebe by som odporučil to isté, stiahni si win aky si mal a zadaj tam kod ktory si tam pred tym mal
@hovoriacipes , pokiaľ bol ten win na tom PC predinštalovaný a bol legálny, tak by si mal mať na tom PC nálepku kde sú informácie o nainštalovanom Wine spolu s CD-Key, ktorý môžeš použiť pri inštalácii Winu. Pokiaľ nič také nemáš, kúp alebo W4R3Z.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ako moze niekto instalovat novy os a nedat si dual boot, ked nevie, do coho ide -.-
alebo pozi krok @1
Stačí ti len stiahnuť ten windows ktorý si mal, napalíš si ho, formatuješ si disk kde máš ubunutu, a pekne tam si nainštaluješ windows, do ktorého vhodíš licenčný kľúč z tej nálepky. Problem solved. A Ak nemáš tam tú licenčnú nálepku na pc, tak si stiahni inštalačku na windows (windows ktorý si mal, kvôli ovladačom) s crackom, normálne si ho nainštaluj, crackni nainštaluješ ovladače z cd, ktoré si musel dostať k pc a toť vše. Je to tak primitívne
Stiahneš, napáliš na DVD a pri inštalácií použiješ ten kľúč z nálepky, čo máš nacapenú na PC
a hovoriacemu psovi len tolko: si odvazny chlape, len tak dalej, casom sa naucis alebo aj nie
A akoze @1 s tym dualbotom ma pravdu len tak bezhlavo sa vrhnut na novy OS bez moznosti navratu je odvaha
Ale mozno sa ti ubuntu zapaci a pridas sa do rodiny "tucniakov"
Ubuntu je v dnesnej dobe tak premakane ze niekedy nevidim dovod pouzivat win. Akurat kym si clovek zvykne ze .exe uz viackrat nespusti to je pre novacikov najvacsi sok ale mas tu zase .deb balicky ktore sa da povedat ze sluzia podobne. (Kde su tie casy ked .deb balicky len zacinali a museli sme si kompilovat zdrojaky )
Dotiahni ti graficke prostredie KDE a este ti to aj bude vyzerat ako win
rozdiel len v tom, že ja som mal vytvorenu particiu pre oboje a omylom som to instaloval do windovsovej, mi ostalo len ist ku kamoske, ktora CD mala presne s tym windowsom,
zadal som tam moj kod, ktorý mam na skrinke a bolo,
tebe by som odporučil to isté, stiahni si win aky si mal a zadaj tam kod ktory si tam pred tym mal