Nedokážem cítiť lásku. Pocit "mám ťa rada" neviem čo je to. Nepoznám to. Neviem aké je to niekoho ľúbiť. Každý opisuje ako je do niekoho zamilovaný ale ja sedím a necítim. Keď niekomu na mne záleží uvedomujem si to ale len môj mozog a srdce nie. A chcela by som vedieť aké je to niekoho milovať. Aké je to mať niekoho rád. Opísal by mi to niekto?
Laska je siroke spektrum pocitov, da sa ludi lubit aj racionalne, ze ti casom ten clovek prirastie k srdcu tak, az to zacnes vnimat ako lasku romanticku.
Alebo ide o to, ze nevies mat ludi rada vobec? Ani svojich blizkych, rodinu kamaratov?
Not sure if aromantizmus, alebo len jebnuto polozena otazka...pravdepodobne oboje.
no záleží po akom pocite túžiš, lebo podľa mňa je v celkovom pojme láske zahrnuté viacero pocitov - i napr. taká láska k rodičom. Ja som všeobecne pocítil asi tri druhy emócii ktoré by som zhrnul pod láskou - ten taký biologický, že človek je spätý s rodičmi; potom taký ten rozumný keď si človek vyberie partnera s ktorým má spoločné záujmy a sú spolu tak dlho, že si na seba zvyknú a teda chýbajú si, ak nie sú dlhšie spolu; a potom ten iracionálny veľmi bolestivý pocit (ktorý je niekedy doslova cítiť na hrudi ako bolesť) keď sa človek slepo zamiluje do niekoho, koho si úplne idealizuje, myslí na dotyčného človeka a túži byť v prítomnosti aj keď mu to môže ubližovať.
Prvé dva pocity sú skôr pasívne, prípadne sa naozaj budujú, ten tretí pocit je asi jediný z tých, ktoré považujem za "mysteriózne" lebo keď si spomeniem, na koho som bol naviazaný O_____o ale zvyknú byť krátkodobé.
Ja som na tom naopak lebo som moc precitlivelý, namiesto toho, aby som sa vedel na veci pozerať racionálne a teda aj zodpovedne. Podľa môjho názoru láska nie je len o emóciách, taktiež tam patrí aj rozum a odvaha. Niekto môže svojej žene neustále hovoriť ako ju má rád, kupovať jej darčeky ale keď príde závažná situácia, tak je prvým kto berie nohy na plecia. Niekto iný nemusí nikdy povedať ako veľmi ju má rád, ale vždy je ochotný stať pri svojej žene nech sa deje čokoľvek a nikdy ju nepodrazit.
Myslím, že aj keď by to niekto opísal, človek, ktorý to nezažil nepochopí. Nezúfaj, raz ten pocit príde a hoc ho nepoznáš , budeš vedieť, že to je on. A v prípade, že nie, tak je to osud a tvoj život má zmysel niekde inde
Zober si to tak, že je to svojim spôsobom lepšie ako žiť v neustálom friendzone a nevedieť prestať mať rád toho človeka viac ako kamaráta aj po 2,5 roku a v podstate sa len trápiť, lebo ho vídaš každý jeden deň
Ale zas veľa ľudí si lásku brutal idealizuje a čaká, že nvm aké ohňostroje v ňom budú vybuchovať pri pohľade na vyvoleného, a pritom je to často len "obyčajný" pocit, že je ti s tým človekom fakt dobre.
Tak ja mám napríklad taký zážitok, že som bola dosť zničená zamilovanosťou do nesprávnych ľudí a tak som si našla človeka, ku ktorému som spočiatku nič necítila ani pozitívne, ani negatívne... veľmi sme sa nepoznali, ale rozumeli sme si a cítili sa spolu fajn + sa ku mne správal veľmi pekne. A povedala som si trošku až v rámci vlastného socialneho experimentu, že čo to spraví s našim vzťahom, keď sa k nemu budem správať naozaj pekne tak, ako sa k sebe páriky správajú. Jasné, že s ním nebudem spať... ani spolu nebudeme chodiť, proste to bude celé o tom,ako sa k nemu budem chovať.... po necelom polroku som vďaka tomu začala byť do daného človeka naozaj zaľúbená rovnako, ako sa to stáva ľuďom, čo to majú iracionálne, lebo náš vzťah bol na základe aj toho, ako som sa chovala ja, aj toho, ako vyspelý a dobrý bol ten človek.. proste nádherný
čo tým chcem povedať... zaľúbiť sa dá naozaj očividne rôznymi spôsobmi a nemusíš sa vôbec trápiť tým, źe ti to nejde... ono stačí proste budovať vzťahy a raz to proste príde... každému prišlo, nepoznám osobu, ktorej nie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A priprav sa na veľa komentárov v štýle "buď rada"
Čo ti dá asi dosť dobrú predstavu tiež
Alebo ide o to, ze nevies mat ludi rada vobec? Ani svojich blizkych, rodinu kamaratov?
Not sure if aromantizmus, alebo len jebnuto polozena otazka...pravdepodobne oboje.
Prvé dva pocity sú skôr pasívne, prípadne sa naozaj budujú, ten tretí pocit je asi jediný z tých, ktoré považujem za "mysteriózne" lebo keď si spomeniem, na koho som bol naviazaný O_____o ale zvyknú byť krátkodobé.
Takto je ťa možné zaradiť všade v spektre od attention whore po ťažkého sociopata.
čo tým chcem povedať... zaľúbiť sa dá naozaj očividne rôznymi spôsobmi a nemusíš sa vôbec trápiť tým, źe ti to nejde... ono stačí proste budovať vzťahy a raz to proste príde... každému prišlo, nepoznám osobu, ktorej nie...