čo môže byť počítaču, keď vždy po cca 2 minútach čo je zapnutý zamrzne?
a potom keď ho chcem zapnúť, počítač akoby bežal ale stále čierna obrazovka? čo môže byť tomu šrotu? :/
skus pozret, ci ti funguje poriadne ventilator.. daktore pc ked sa prehrievaju tak zamrznu alebo sa rovno vypnu... a ak je to starsi PC, tak obcas robi taketo mrznutie aj vybita baterka na maticnej doske
@4 ktorý ventilátor? mám jeden na procáku, jeden na zdroji a ešte jeden oničom zbytočný zozadu.. a počítaš 2 roky starý pc do tých starších? žeby som skúsil baterku..
@6 rozoberal, trochu.. išiel som vybrať zbytočnú starú TV kartu a pritom som odpojil graf. kartu aby som sa k nej dostal. (samozrejme som dal potom graf. kartu naspať ale časté zamrzávanie bolo aj pred týmto..
Ale seriozne, nejaké rady ti už dali.
Ak to nepomôže, prípadne ak niečo nevieš urobiť tak ak máš v okolí niekoho počítačovo zdatného, kto by sa ti na to mohol pozrieť
Nedostatočné chladenie CPU, chybný BIOS, chybná čipová sada, poškodenie HDD alebo iného komponentu. Niekedy robí problémy aj priveľké množstvo prachu v skrinke. Môže to byť aj priveľkou HW akceleráciou VGA alebo samo o sebe chybný OS....
@beaniesigel áno môže... zrejme to bude tým, že sa na to výrobca vyflákol a uchytil chladič tým najhorším spôsobom - nijakým. potom niet divu, keď sa pri záťaži ťažký pasív zošmykne dole.
@eraser ano dá sa pridržať, sú tam nato 4 také blbiny.. to asi ten debil čo chladič montoval nevidel snáď v preibehu týždňa sa k paste dostanem, zatial dík za pomoc
@beaniesigel žiaľ je to najpravdepodobnejšia možnosť. dnešné čipsety topia pomaly ako slabšie CPU-čka a narozdiel od nich neobsahujú ochranný mechanizmus - takže väčšinou strhnutie chladiča za behu môže znamenať spálenie čipu :/ na druhej strane, pokiaľ nejde o najlacnejšiu základnú dosku pochybnej kvality, alebo o stroj montovaný debilom - prípadne kombinácia oboch prípadov, neexistuje aby sa niečo také stalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ak to nepomôže, prípadne ak niečo nevieš urobiť tak ak máš v okolí niekoho počítačovo zdatného, kto by sa ti na to mohol pozrieť
každopádne prajem čo najlacnejšiu opravu