Čaute ľudia, potrebujem takú menšiu pomoc. Mal som starý nb, z ktorého som vybral HDD a kúpil som si na to externý obal. No po pripojení disku do PC mi nabehne v štarte asi až po 3 minútach a nedá sa ani otvoriť, ani formátovať. Dočítal som sa že ho mám..
...inicializovať. V správe disku mi nenabehne vôbec, iba v zariadeniach a tlačiarňach. Neviem ako sa mi podarilo, raz mi nabehol v správe disku, a bol rozdelený na dve partície na 100 MB, a 460 GB. Chcel som to formátovať a inicializovať, no vypísalo mi chybu. Poradíte mi čo mám robiť?
už som to skúšal, ale riadne sa mi spomalí comp keď pripojím ten HDD. A keď dám ten diskpart, tak mi ani nevyhodí na novom riadku "Diskpart" , až po chvíli...
chcel som ho formátovať cez príkazový riadok, ale vypísalo mi že "chyba údajov (cyklická kontrola nadbytočných údajov) See the system Log for more information"
cez diskpart.
teraz som skúšal v správcovi diskov formátovať, tak už mi ich konečne našlo, píše tam že RAW formát. ja to potrebujem mať na ntfs aby to mohlo normálne fungovať že?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Do CMD napíš DISKPART
a napíš príkaz "list disk" (bez uvodzoviek)
cez format a písmeno jednotky?
(príklad format f: )
alebo cez diskpart?
teraz som skúšal v správcovi diskov formátovať, tak už mi ich konečne našlo, píše tam že RAW formát. ja to potrebujem mať na ntfs aby to mohlo normálne fungovať že?
Pri FAT totiž neprenesieš väčší súbor, ako 4 GB .. a rôzne ďalšie obmedzenia spojené so FAT
Nechce sa mi písať