Ahojte..možno to tu už stokrát bolo ale..to je jedno..chcela by som sa spýtať,hlavne ľudí, ktorí už majú za sebou nejaký ten vzťah...alebo vo vzťahu sú...
Chodím so svojím chlapcom..bude to tri mesiace..a je to taký moj druhý vzťah a prvý vážny...má
prepáč, ale tomuto hovoríš vážny vzťah? len preto, že ste spolu dlhšie?
nehovorím, že vzťah je čisto o komunikácii, vzťah je najmä o spoločných zážitkoch, o niečom, čo sa dá spolu zdieľať. ak však neviete nájsť spoločnú reč už tri mesiace, tak neviem, či sa vám ju podarí ešte niekedy nájsť.
hlavne sa tym privelmi netrap - tri mesiace nie su vela a nemaj obavy z toho, ze sa ti to nepodari skoncit skor ako bude neskoro - ked zistis, ze je to zle, ze to nema zmysel a buducnost, tak to skoncite...teraz zatial este v takom zlom stadiu nie ste.
ze sa skoro vobec nepoznate nie je sice moc dobry zaklad vztahu , ale ved spoznavate sa, nie? tak sa spoznavajte a budte opatrni a rozmyslajte ci to, ze sa nemate o com bavit je nejaka blba nahoda momentalne a da sa to riesit, alebo je to proste preto, ze sa k sebe nehodite...
a ako sa zacat spravat normalnejsie, to ti neviem poradit, ze ako...proste to zacni robit.
@Grietusha ... možno to nieje vážny vztah ale ja ho už vážne beriem a chcem brať...
@Pubertslatinocelny ..vdaka za tvoje slova... vieš mne je s nim super..a za tie tri mesiace niesme vkuse ticho... ani sa vksue nebavime len o blbostiach,,mali sme už aj važnejšie debaty..ale občas nastavju take chvile že ja fakt neviem čo si mam o tom myslieť... napr včera sme boli vonku.. a proste bud sme boli ticho.. a ked je ticho ani jeden z nas nevie ani o čom sa ma baviť...alebo sme sa bavilo o sprostostiach... ja v podstate sa mu aj viem otvoriť minule sme mali doma dost blbe obdobie a ked som bola s nim bolo mi super lebo som sa s nim o všetkom bavila atak...ale on zas sa nevie až tak vykecať,,,,hovoril mi že on to ani nevie tak lebo vo všetykch vztahoch co mal nikdy nemal s holkou dajaky extra kamaratsky vztah vždy to bolo asi len o niečom inom..ale ja to zas tak nechcem... ..hm..tak nič..no..dakujem.. trochu si mi asi aj pomohol...
Pozri sa, to je tak vo vacsine vztahov, ze dievca sa musi vyrapotat a ja my len pocuvame...ja malokedy hovorim o svojich problemoch...vies preco ? Jednak nepocitujem tu potrebu a za dalsie ja som vo vztahu skor ten co dava optimizmus nadej atd. , mojim spravanim ovplyvnujem spravanie inych a teda aj priatelky , akasi "socialna nakaza" Ja len tolko ze tiez moc o svojich problemoch nehovorim...a ked je ticho tak si dajte pusu a dalsiu a dalsiu a niekedy ani netreba slova, ked sa maju dvaja radi
Tie tri mesiace su akurat taka inkubacna doba, ze sa rozhoduje, ci pokracovat vo vztahu.ripomina mi to mna, pred dvoma rokmi, tiez sme sa dali s jednym chalanom rychlo dokopy a po troch mesiacoch to skoncilo, lebo ja som sa, priznavam spravala ako strestene decko, na vsetkom som sa smiala a ten chalan bol zas na trochu inej vlne, ja by som sa len rozpravala, on chcel asi aj nieco ine, to uz neviem, ale vtedy mi to tak prislo...ak o tom takto rozmyslas, ze nevies kam dalej, pochybujes, asi nieco nebude v poriadku, ale aj ja si myslim, ze vztah nie je len o tom, ze stale sa musi nieco hovorit, musia si ti dvaja rozumiet aj bez slov obcas, ze su radi, ze sa vidia, su spolu a to im dava pocit radosti, ze nie su sami, ze maju niekoho, na koho sa mozu spolahnut. Mozes sa nanho spolahnut? Chyba ti ked nie ste spolu? Mlslis nanho stale? Spis si pre a proti, nejako si to zosumarizuj, predstav si, ze to ukoncite, ako by si sa potom citila...skus sa na vas pozriet s nadhladom, nemusis to hned ukoncit, ved este po troch mesiacoch urcite nejde o nic vazne.
Vtedy u mna to bol skor taky detsky ulet, a podla toho som sa aj spravala..teraz by som to neurobila inak, tak som to vtedy citila, jednoducho som vedela, ze nie som zamilovana, ale bavilo ma sa len-tak stretavat.A samo sa to potom vyvrbilo, ze to asi nebude to prave, preto nerob zbytocne nieco unahlene, ono sa to casom ukaze samo, mozno stretnes niekoho ineho, mozes vas vztah brat tak, ako to citis-aj volnejsie
@Ceresienka ...dakujem napisala si to fakt krasne až mi je do plaču.. ... ......hej práveže si to velmi cenim,že s ana nho možem spolahnuť ..sice za tri mesiace sa tiež u člvoewka neda vybudovať nejaka velka dovera ale on ma o tom už velkrat presvedčil že mu možem aj maximalne veriť.. chyba mi dosť časte a chcem byť s nim stale......dokonca prestal fajčiť kvoli mne Ani som mu to nejak nezakazaovala lebo viem že je dosť ťažke s tym prestať...a on fajči už nejake 4 roky myslim..a teraz proste prestal lebo to nemam rada.. dnes večer sa ideme porozpravať dufam že to dobre dopadne,,dakujem ti ...
@Ceresienka ti to napisala uplne "najlepsie". Vzdy sa ti oplati nechat si volne zadne dvierka ako "spravne dievca" a nic nedefinovat. Cas vsetko ukaze. A je to pre teba aj najlepsia volba.
Jaj, som vedela, ze tam nemam pisat o tom volnejsom vztahu, ze to niekto bude chapat ako ze si nechavam zadne vratka...ale aj tak, co je na tom take hrozne?Mladi ludia maju este dost casu rozmyslat nad tym, ze budu s niekym v 18- tich na cely zivot...hoci som za to, aby sa clovek vkladal do kazdeho vztahu celym srdcom a dusou...ale je pravda, ze cas vsetko ukaze.A niekedy je naozaj lepsie veci neanalyzovat, ale nechat ich tak, ako su, nic velmi nesilit, jednoducho radovat sa zo zivota.
@Pokerface666 nemas za co! Som velmi rada, ze ti to dobre padlo, co som napisala, tak to citim, hoci v tych vztahoch sa obcas ani ja nevyznam, ale pomaly sa odnaucam ich stale rozoberat, jednoducho ludia maju svoje povahy a treba ich brat takych aki su...nemam rada, ked niekto skusa charakter toho druheho vselijakymi podpasovkami...clovek sa predsa nikdy dlo nedokaze pretvarovat, to vsetko vyplava na povrch, co kto citi a tak
mozno ma niekto vysmeje, mozno sa to niekomu zda prirodzene ale ja som sa zalubila do mojho uz byvaleho priblizne po troch tyzdnoch..mozno to ovplyvnilo aj to ze sme boli spolu kazdy den...ze som si s nim rozumela a boli sme na seba naviazany jak psychicky tak fyzicky...tiez sme sa nerozpravali uplne v kuse a stale...robili sme haluze...ale to zvacsa z jeho strany...nvm asi to berem nejak moc vazne, ze sa mi blizi osemnastka a on mal sestnast..cize dieta ktore potrebuje stale nieco robit...ja som si oproti nemu pripadala uz dospelo...ja som si zazila uz tie chvile kedy som pila kazdy vikend...robila som "picovinky"...teraz sa uz aj na vztah pozeram inak...no a kvoli tomu ze on bol maly spratek ktory nevedel co chce sa so mnou po tom vsetkom rozisiel...inak bolo vsetko v poriadku...z toho vyplyva...cize moja rada...neukoncuj to...ste naviazany na seba...ono to casom dojde ze uz vam pride prirodzene rozpravat sa o comkolvek alebo byt aj ticho, ktore pozna kazdy...drzim palce
@Grietusha ále ne°ičuj nevidíš že holku bolí srdce a chce pomoc? všetci len kundujete odveci chytate za slovíčka a bla bla bla, tak holka asi vie sama či to je vzťah, nedokážete človeka chápať, hnusí sa vám čítať niekoho úprimný názor, uplne ste chorobomyselní, ved klíídek.. to neplatí len tu, ale aj v iných diskusiách kde to kyprí nenávisťou, kritika neznamená nenávidieť, takže hlavu do ladu, daj si pre mna za mna siedmych tibeťanov a klííídek s čistou hlavou sa vyjadruj k čistej pointe
@Pokerface666 ..ked si nemate čo povedať tak potom o čom je to? on asi nemá moc zmysel pre humor čo..
Ja mam za sebou dvojrocny vztah, ktory zacal hned na prvej schodzke (takze tiez necakana vec) a myslim, ze je prirodzene ze obcas sa ludia proste nemaju o com porozpravat, ze nastane ticho... dolezitejsie je, ci spolu viete aj mlcat... Pripadne sa tomu da vyvarovat tym, ze miesto vysedavania na lavicke si vymyslite nejaku spolocnu aktivitu (bicyklovanie, plavanie, alebo vylet s partou) A ak spolu travite prilis vela casu, je jasne ze po case sa minu temy na rozhovor... a potom je na zamyslenie ci spolu nie ste az prilis a ci nezanedbavate svoje zaujmy a kamaratov, proste to vsetko co by vam prinieslo nove temy na rozhovor. Hlavne po troch mesiacoch este vztah nemoze byt vazny... ten zacina byt vazny az po rokoch, az ked toho cloveka naozaj poznas tak ako seba - a to sa neda urychlit. Clovek sa postupne pred tym druhym prestane hanbit za svoje ozajstne ja a az potom sa naozaj spoznate, len sa netreba bat byt sama sebou - a ak sa tomu druhemu prestanes pacit, znamena to, ze to nie je tan pravy - ak ta nema rad naozaj taku, aka si.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
nehovorím, že vzťah je čisto o komunikácii, vzťah je najmä o spoločných zážitkoch, o niečom, čo sa dá spolu zdieľať. ak však neviete nájsť spoločnú reč už tri mesiace, tak neviem, či sa vám ju podarí ešte niekedy nájsť.
ze sa skoro vobec nepoznate nie je sice moc dobry zaklad vztahu , ale ved spoznavate sa, nie? tak sa spoznavajte a budte opatrni a rozmyslajte ci to, ze sa nemate o com bavit je nejaka blba nahoda momentalne a da sa to riesit, alebo je to proste preto, ze sa k sebe nehodite...
a ako sa zacat spravat normalnejsie, to ti neviem poradit, ze ako...proste to zacni robit.
@Pubertslatinocelny ..vdaka za tvoje slova... vieš mne je s nim super..a za tie tri mesiace niesme vkuse ticho... ani sa vksue nebavime len o blbostiach,,mali sme už aj važnejšie debaty..ale občas nastavju take chvile že ja fakt neviem čo si mam o tom myslieť... napr včera sme boli vonku.. a proste bud sme boli ticho.. a ked je ticho ani jeden z nas nevie ani o čom sa ma baviť...alebo sme sa bavilo o sprostostiach... ja v podstate sa mu aj viem otvoriť minule sme mali doma dost blbe obdobie a ked som bola s nim bolo mi super lebo som sa s nim o všetkom bavila atak...ale on zas sa nevie až tak vykecať,,,,hovoril mi že on to ani nevie tak lebo vo všetykch vztahoch co mal nikdy nemal s holkou dajaky extra kamaratsky vztah vždy to bolo asi len o niečom inom..ale ja to zas tak nechcem... ..hm..tak nič..no..dakujem.. trochu si mi asi aj pomohol...
Vtedy u mna to bol skor taky detsky ulet, a podla toho som sa aj spravala..teraz by som to neurobila inak, tak som to vtedy citila, jednoducho som vedela, ze nie som zamilovana, ale bavilo ma sa len-tak stretavat.A samo sa to potom vyvrbilo, ze to asi nebude to prave, preto nerob zbytocne nieco unahlene, ono sa to casom ukaze samo, mozno stretnes niekoho ineho, mozes vas vztah brat tak, ako to citis-aj volnejsie
vy sa spolu skurujete?...ako to mam chapat?
mam pocit ze si spolu zahulia obcas > ....task som to zatial pochopil
@Pokerface666 ..ked si nemate čo povedať tak potom o čom je to? on asi nemá moc zmysel pre humor čo..