Niektoré som už v telke videla, ale tie prvé dve sú asi najbrutálnejšie... :/
Len som si nie istá účinnosťou v niektorých prípadoch... keď niekto jazdí ako debil, tak mu ani takéto brutálne reklamy nepomôžu... (nanajvýš tak osobný zážitok, niekedy ani to nie...)
Na čt1 a 2 to behá, ale veľmi málo...inak je to dosť brutálne..ale na druhú stranu pravdivé...áno ľudia pri autonehodách horia do tla, lámu sa im kosti, vnútorné orgány sú pučené na kašu..
takže ak to odradí aspoň pár bezmozgov na cestách od prasenia tak prečo nie..len nech vidia čo môžu svojou bezohľadnou jazdou spôsobiť
@17 určite je to ten najefektívnejší spôsob reklamy. ale dala by som to vysielať aspon po 21 alebo 22. keby som bola mama neviem či by som chcela aby sa moje malé decko pozeralo na niečo také
@19 hm, príjemné to nie je ale aj deti môžu ( a majú ) vedieť že šoférovanie to neni len točiť volantom a sranda...lebo potom spravia vodičák a need for speed v uliciach..
@22 ano ano, ale mali by sa to dozvediet inym sposobom. sice u dnesnych 8-10 rocnych deti je to jedno pretoze pozeraju hocijake krvaky a hraju blbe strielacky ale tak do tych 5 rokov...
@25 ako píšeš..8-10 ročné bežne pozerajú väčšie krváky, navyše bez pointy...no a menšie deti? Tento typ reklamy nezvyknú púšťať pred večerníčkom takže bez obáv..to už jedine zamedziť prístup k TV
ja som videla tu prvu a poslednu a tie reklamy sa mi fakt pacia.. konecne nejake poriadne reklamy, ktore aj ucinne mozno budu, aj ked musim priznat, ze na mna to asi nema ten spravny vplyv a na tom decku jak sa nacahuje som sa rehotala, lebo to vyzera fakt umelo, ale fuj vtom druhom jak ta krv tece uplne to bolo hnusne
Ono to bolo aj na slovensku - boli sme s triedou a sa to volalo dajak Action ci dajak tak.. abo aj BECEP (BEzpecnost cestnej premavky) a v tom pohovore nam hovorili Hasici, Polisi a aj Zachranari o takych dost brutalnych zasahoch... a potom prisiel vozickar a medzi tym nam pustali taketo videjka (presne tie) a po tej besede som si povedal ze za volant nesadnem... urcite je to poucna reklama, pretoze dovtedy som si ani predstavit nevedel ako to pocas havarie vizera a myslel som si ze pohoda ze to neni az take brutalne no tie videjka mi otvorili oci...
@35@mayo hej ono sa to riesilo ze to je az moc brutal a nejaka org. mala s tym problem ale tak nakoniec do dali do tv..a podla mna to plni ucel..ked to neni brutal, nechutne, plne krvy, tak clovek neriesi...
neviem...mne sa to na rekalmu zda byt az prilis ,,osobne,, to ais neni to spravne slovo ale nevie to inac povedat...inac to s tym babom ma skoro vystreloo
Videl som to už dávnejšie. A nedávno sme tieto spoty pozerali aj na autoškole spolu aj s nemeckými a poľskými verziami - podľa mňa je tá poľská verzia oveľa krutejšia
mne sa to paci, tych co predbiehali a tych co hulili som aj videl tusim uz dakde... a mam pocit, ze ta svatobna co tam hulili s tou mali problem, kvoli dakemu zakonu o propagacii drog.
ostatne som nevidel
ale paci sa mi ta kampan, podla mna je uplne skvela!
@matii ale hento nie je kriminalka, to je vlastne realita. keby som bol otec, tak mi takato reklama v telke nevadi, je sice brutalna (ale zas neboj nevysiela sa pri detskych relaciach, normalne vecer, ked 4-5 rocne deti aj tak uz by mali spat, a 12-15 rocni by sa na taketo daco uz podla mna mali kukat, lebo by sa v nich mal zacat rodit pud sebazachovy a rozumnosti...
a na druhej strane tusim to Ceska televize vysiela iba vecer, a neviem ci male dietako ma kukat spravy a vecerny program, ked takato reklama bezi. Ta reklama nie je o vrazdeni, sexe, nie je eroticka, nie je ani podporujuca nasilie, skor je to kruta realita.
@mayo ak si riadne speceny tak by si to neusoferoval... By si sa namotal na nejaku blbost a by si ani nevedel, ze drzis volant. Ano aj ja som uz siel so sfajcenym, ale daval si pozor a iba sa prihulil (nie na sracky) a i tak to bolo celkom rodeo. A uz nechcem viac tak ist, hlavne ked je viacej ludi.
Ale inak na ktorej svatbe sa hned po obrade zmotava brko, sada do auta a pripaluje?
Tak nie je tráva ako tráva. Ja principiálne odmietam používanie osobných automobilov (čiže o tom šoférovaní som nevravel z vlastnej skúsenosti), ale pár krát ma zamysleného skoro čosi prešlo, raz dokonca 5 ročné dieťa, bicyklom.
Tým chcem povedať, že koncentrácia na javy vyžadujúce si koncentráciu určite klesá.
A tá reklama ti nechcela povedať, že zakaždým, keď sa nepripútaš, keď budeš rýchlo jazdiť , keď budeš telefonovať či húliť za volantom umreš, ale že je veľmi zvýšená pravdepodobnosť umretia.
@mayo Jasne, ze to zalezi od ludi. Do auta je aozaj riziko sadat zhuleny. A neviem ako ty, ale ja osobne ke sa chcem zhuleny na nieco sustredit tak vacsinou myslim na uplne ine . A nad sposobom reklamy sa nezamyslaj, antidrogova prpaganda siaha vsade.
Myslím, že tvorcovia reklamy si povedali, že ľudia sú už dostatočne oboznámený s tým, že kombinácia alkohol + šoférovanie nie je bezpečná, preto hľadali alternatívne príčiny dopravných nehôd.
Tak či onak, marihuana aj huby pôsobia na každého úplne inak.
Myslím si, že bolo dobré, že v reklame dali ľuďom na zreteľ, že aj marihuana môže zvýšiť pravdepodobnosť nehody, čo je nespochybniteľné.
Napr. ja pod vplyvom húb či konope či oboch naraz niekedy neviem bezpečne odšoférovať svoje telo ani do obchodu, nieto ešte auto : )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Niektoré som už v telke videla, ale tie prvé dve sú asi najbrutálnejšie... :/
Len som si nie istá účinnosťou v niektorých prípadoch... keď niekto jazdí ako debil, tak mu ani takéto brutálne reklamy nepomôžu... (nanajvýš tak osobný zážitok, niekedy ani to nie...)
@1 haluz ???
Reklamy su krute (ta s tou detskou sedackou az prilis), ale realne. Nepaci sa mi vsak ze nie je reklama na alkohol zatial co na marihuanu hej...
inak brutál ale pravdivé...
takže ak to odradí aspoň pár bezmozgov na cestách od prasenia tak prečo nie..len nech vidia čo môžu svojou bezohľadnou jazdou spôsobiť
taketo reklamy by aj na slovensku mohli byt
mne to praveze az tak brutalne nepripada, dalo sa to spracovat aj 100x brutalnejsie. samotna realita JE urcite brutalnejsia ako tieto spoty.
čakal som, že niečo také do telky nepustia
ostatne som nevidel
ale paci sa mi ta kampan, podla mna je uplne skvela!
a na druhej strane tusim to Ceska televize vysiela iba vecer, a neviem ci male dietako ma kukat spravy a vecerny program, ked takato reklama bezi. Ta reklama nie je o vrazdeni, sexe, nie je eroticka, nie je ani podporujuca nasilie, skor je to kruta realita.
tráva práveže má opačný účinok,
nepáči sa mi to
tá reklama, zavádza.
Ty si ešte asi nešoféroval riadne spečený : )
každopádne, tie reklamy sú možno nepríjemné, ale stále slabé. hovadám treba odporúčiť túto stránku...
» www.rozzlobenimuzi.com/?media=6&ca...
neklikať ak máte slabší žalúdok!!!!!!!!!!!!!! toto by som dal ako reklamu.
ja hovorím o obozretnosti/vnímavosti
ja som inak vživote nešoféroval,
ale šiel som už so sfajčeným vodičom,
veľa krát a úha, nič, žijem, žiaden problém.
Ale inak na ktorej svatbe sa hned po obrade zmotava brko, sada do auta a pripaluje?
Tak nie je tráva ako tráva. Ja principiálne odmietam používanie osobných automobilov (čiže o tom šoférovaní som nevravel z vlastnej skúsenosti), ale pár krát ma zamysleného skoro čosi prešlo, raz dokonca 5 ročné dieťa, bicyklom.
Tým chcem povedať, že koncentrácia na javy vyžadujúce si koncentráciu určite klesá.
A tá reklama ti nechcela povedať, že zakaždým, keď sa nepripútaš, keď budeš rýchlo jazdiť , keď budeš telefonovať či húliť za volantom umreš, ale že je veľmi zvýšená pravdepodobnosť umretia.
Tak či onak, všetci umrieme, len nevieme kedy : )
Či už by mali brko, fľasu, hubičky alebo čokolvek a robili si strašnu párty v aute tak to môže dopadnúť presne rovnako.
Tam nieje problém brka, ale tých ľudí, že sa sami oberajú o pozornosť pri jazde.
Tož, podľa mňa reklama zavádza.
A keď si už sfajčený, tak pracuješ inak ako pod alkoholom napríklad
tráva Ti pridáva na intenzite vnímania, dodáva paranoju
nehrozí aby si sa namotal na jeden bod, teda, ak niesi spečený na kameň a vypneš úplne,
ale kameň sa ťažko dostane sám za volant.
o tom by sa dalo polemizovať, na každého to môže posobiť inak
osobne, mám svojho obľúbeného taxikára doma, s ktorým som prechodil véééľa kilometrov
a málo kedy sa stalo, aby nebol sfajčený a ani raz nebol problém
nebol to ani jediný sfajčený šofér
jazdy boli síce hlučnejšie, no to je asi tak všetko
Koľko ľudí umrie, lebo alkohol? Iba milióny ročne?
Denne v správach vidno ako ožratý vodič zmasakruje ožratý menšiu 5 člennú rodinu v aute, do toho ešte prejde 10 ľudí a urobí reťazovú havárku.
No už máme 30 mŕtvych/zranených, miliónové škody.
Koľko ľudí umrie, lebo TRÁVA? Ehm, nikto?
Alebo ma opravte, ešte som nepočul o niekom, kto by havaroval, lebo bol sfajčený.
A oni urobia spot na trávu a nie na chlast?
Myslím, že tvorcovia reklamy si povedali, že ľudia sú už dostatočne oboznámený s tým, že kombinácia alkohol + šoférovanie nie je bezpečná, preto hľadali alternatívne príčiny dopravných nehôd.
Tak či onak, marihuana aj huby pôsobia na každého úplne inak.
Myslím si, že bolo dobré, že v reklame dali ľuďom na zreteľ, že aj marihuana môže zvýšiť pravdepodobnosť nehody, čo je nespochybniteľné.
Napr. ja pod vplyvom húb či konope či oboch naraz niekedy neviem bezpečne odšoférovať svoje telo ani do obchodu, nieto ešte auto : )