ehm ehm takze poznala som jedneho chlapca zo skoly stretli sme sa na olympiade a na silvestra som si ho pridala do priatelov na FB najpr sme si nejak nepisali ale potom mi raz napisal a piseme si doteraz uz je to mozno viac ako dva tyzdne a zistilla som p
@602 je tam rozdiel vo vsetkom on je uplne iny.. budem musiet dat nejake hranice alebo nieco ale dufam ze nie je taky debil a nenechama len kvoli tomu ze s nim nechcem spat
@tobje dobre si napísala @patricino - že o čom je vžťah vo vašom veku, ale áno, aj ja som sa pousmiala, keď som to čítala. Ide len o to, že si človek možno spomenie na svoje začiatky, alebo si niekto už na ne ani nepamätá, veď od takýchto "románikov" už sa toho toľko udialo predsa len, pre @patricino je to 5 rokov do zadu, pre mňa 6 ... Ani nevieš, koľko sa toho v najbližších rokoch aj pre teba zmení, potom, keď raz budeš čítať ty takéto otázky od 16 ročného dievčaťa, tiež sa pousmeješ Nie preto, že by to bolo smiešne. Každý sme nejako začínali.
A k téme...nemyslím si, že idete na to rýchlo. Hlavne počúvaj samú seba, a keď sa ti niečo nebude páčiť, tak mu len proste povedz, že chceš, aby ste na to šli pomalšie. Nie je žiadne objektívne hodnotenie, podľa toho, koľko máte rokov, alebo ako dlho sa poznáte. Proste sa nenechaj tlačiť do niečoho, na čo sa necítiš, a všetko bude ok Keď ste sa len bozkávali po dvoch týždňoch, alebo si dali ruku na telo toho druhého...tak to je v pohodičke Dokonca sa čudujem, že AŹ po dvoch týždňoch
podla mna je to strašne milé a neboj sa mu povedať keď niečo robiť nechceš,, ja som tiež takto začínala so svojim, on stále skušal kolko mu dovolím, ale ja som ho vždy stopla, a iba postupne mu dovolila stále viac, a on si ma o to viac vážil že sme na všetko nešli hneď
@tavysoka urcite to nerob len preto! ked sa chlap na teba vyserie lebo mu nedas, tak si ta proste nezasluzi a je to tisickrat omielana pravda ak chces s nim naozaj vztah tak by som ho nejaky cas natahovala len zpprincipu, aby som videla, ci vydrzi
@tavysoka ak ta bude lubit,vydrzi aj mesiace bez toho aby ta co i len osahaval.. pohromka v @25ke ma pravdu
nepodcenuj sa a urcite mas na viac a ked si po rozchode tak mozno to neni ani ''laska'' ale iba take vynahradzanie si toho co ti chyba.. tak to je.no..
Čo ja viem, či je to rýchle. Stávajú sa prípady, že sa dvaja spolu po dvoch dňoch vyspia a potom sú spolu dva roky (prípad mojej kamarátky). Ale tak... však to nechaj plynúť ako to je, nie? Ale je pravda, že brzdou nič nestratíš, zatiaľ také to rýchle je viac "riskantné".
Nebudem ti radit aby si to umelo natahovala ako 3/4 zenskej populacie tu, lebo ked mu ide iba o sex chalan dokaze vydrzat aj mesiace aby mal svoju "trofej"........Dovol mu presne tolko kolko sama citis ze chces....ak sa to posere tak aspon budes vediet ze ti zato nestal ale robila si ako si to citila
mne ľudia pravidelne hovoria, že som až príliš zdržanlivá, chladná a neviem aká a napriek tomu sa našiel človek, ktorý ma ľúbil, a boli sme spolu skoro rok a pol, aj keď sme väčšinu času z toho spolu vôbec nespali. vôbec sa neboj povedať mu nie.
Asi uvazujem o dost inak ako vacsina ludi tu. Nehrniem sa do vztahu s kazdym, ale ak uvazim ze ten dotycny naozaj stoji za to a prejde pomyselnym vyberovym konanim, tak nejako to uz dalej umelo nepredlzujem a nechavam veciam volny priebeh. Tak ako v sucasnom vztahu. Pristupujem k tomu tak ze co sa ma stat stane sa, takze...k
veci... Rob ako citis a moc nespekuluj aby si neprespekulovala
@willbebetter áno, aj ja s tebou súhlasím, ale keď už nie si panna, tak je to o dosť...jednoduchšie a spontánnejšie, povedala by som. Predsa len má 16. A sex ešte nemala.
Veľa z ľudí tu malo určite aj sex na jednu noc (bavme sa napr. o babách, u chalanov je to samozrejmosť) ale určite nie je najlepšie takto prísť o panenstvo. Pri tomto prvom nech je radšej zdržanlivejšia, môj názor. Pokiaľ sa na to necíti, nech do toho nejde. Nie je bohviečo o to prísť s nejakým hajzlom, ktorému ide iba o to, aby ju pretiahol a ona z toho bude mať potom mesiace alebo roky traumu. Poznám takú babu, ktorú do toho "dokopal" chalan a ona potom na niekoľko rokov (!) zanevrela na sex.
Ak by sa cítila na sex pripravená v tomto veku, a s tým chalanom - aj tri dni potom, ako sa spoznajú - nech do toho ide. Ale pokiaľ sa tak necíti...
@tavysoka a k tvojej otázočke - ako zareagovalo už viacero ľudí, určite nedovoľuj, aby si si ho udržala pri sebe. Vo vzťahu musíš síce "žiť" aj pre toho druhého, keď ho ľúbiš, ale do istej miery musíš vedieť byť aj sebecká - napríklad, aby si vedela zhodnotiť, čo si zaslúžiš a čo nie, aby si vedela odmietnuť, zrušiť niečo, čo ti ubližuje alebo ťa trápi, atď...musíš myslieť aj na seba, nie iba na druhých. A nájsť medzi tým ten správny kompromis.
Ak chceš, aby si ťa chlapi vážili, a aby ťa iba nevyužívali, musíš si vedieť povedať svoje, nenechať sa dotlačiť do hocičoho. Ten, ktorý nepochopí, že ešte na niečo niesi pripravená, si ťa nezaslúži, a ani ťa neľúbi. Lebo ak ťa niekto ľúbi a nie je s tebou iba pre sex, tak počká tak dlho, ako budeš potrebovať. Veď sa s tebou môže aj rozprávať, chodiť na výlety, pozerať filmy, túliť sa...je XY iných vecí, pre ktoré by mal s tebou chcieť ostať, ak ťa má NAOZAJ rád. Trvalý vzťah je v prvom rade o dobrom priateľstve a spoločných záujmoch, o tom, aby ste si rozumeli a vedeli sa spolu aj zasmiať, porozprávať a ak tam tieto veci nie sú, tak keď opadne prvotná zaľúbenosť, chémia, aj tak sa rozpadne, lebo to nie je postavené na pevných základoch... toť môj názor.
@fleur1301 point taken, beriem, jasne ze prvykrat je to ine ako kedykolvek potom. ja si napriklad myslim, ze prvy sexualny partner uplne ovplyvni to, ako clovek pristupuje k sexualite ako takej. ci si vie sex uzit a vychutnat, ci ho berie ako prirodzenost a krasnu cinnost medzi dvoma, ktori sa lubia alebo len ako "povinnost", nevyhnutnost a potrebu toho druheho, pripadne len cisto ako fyzicku zalezitost.
ale napriklad, ja som s uplne prvym frajerom chodila rok a pol a k sexu nedoslo, no a ked prisiel ten spravny, tak som akosi hned vedela, ze to je on a bola to zalezitost niekolkych tyzdnov, kym sme sa milovali prvykrat. a nikdy to rozhodnutie neolutujem.
tym chcem povedat, ze aj tak je to, co citis vzdy najdolezitejsie a zdrzanlivostou to nejde obcas oklamat ked sa na to citi, nech do toho ide. ked nie, tak nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Na druhú stranu, "rýchly vzťah" mi to príde len v kontexte s tým, že máš iba 16, a ten chlapec asi nebude o moc starší od teba.
A k téme...nemyslím si, že idete na to rýchlo. Hlavne počúvaj samú seba, a keď sa ti niečo nebude páčiť, tak mu len proste povedz, že chceš, aby ste na to šli pomalšie. Nie je žiadne objektívne hodnotenie, podľa toho, koľko máte rokov, alebo ako dlho sa poznáte. Proste sa nenechaj tlačiť do niečoho, na čo sa necítiš, a všetko bude ok Keď ste sa len bozkávali po dvoch týždňoch, alebo si dali ruku na telo toho druhého...tak to je v pohodičke Dokonca sa čudujem, že AŹ po dvoch týždňoch
nesmieš byť taká...potom ťa budú brať ako hračku a to určite nechceš musíš si ty určovať "pravidlá"
a podľa môjho názoru, nespi s ním ešte... mohla by si to neskôr ľutovať...
Podľa mňa sa nikam neponáhľaj, uvidíš či mu za to stojíš
nepodcenuj sa a urcite mas na viac a ked si po rozchode tak mozno to neni ani ''laska'' ale iba take vynahradzanie si toho co ti chyba.. tak to je.no..
---
Čo ja viem, či je to rýchle. Stávajú sa prípady, že sa dvaja spolu po dvoch dňoch vyspia a potom sú spolu dva roky (prípad mojej kamarátky). Ale tak... však to nechaj plynúť ako to je, nie? Ale je pravda, že brzdou nič nestratíš, zatiaľ také to rýchle je viac "riskantné".
@18miki18
veci... Rob ako citis a moc nespekuluj aby si neprespekulovala
sakra ... tresne ma z vas niekedy,
inak suhlasim s @12 a @40
ste mladí sprostí a nadržaní jebte sa & množte sa
Veľa z ľudí tu malo určite aj sex na jednu noc (bavme sa napr. o babách, u chalanov je to samozrejmosť) ale určite nie je najlepšie takto prísť o panenstvo. Pri tomto prvom nech je radšej zdržanlivejšia, môj názor. Pokiaľ sa na to necíti, nech do toho nejde. Nie je bohviečo o to prísť s nejakým hajzlom, ktorému ide iba o to, aby ju pretiahol a ona z toho bude mať potom mesiace alebo roky traumu. Poznám takú babu, ktorú do toho "dokopal" chalan a ona potom na niekoľko rokov (!) zanevrela na sex.
Ak by sa cítila na sex pripravená v tomto veku, a s tým chalanom - aj tri dni potom, ako sa spoznajú - nech do toho ide. Ale pokiaľ sa tak necíti...
Ak chceš, aby si ťa chlapi vážili, a aby ťa iba nevyužívali, musíš si vedieť povedať svoje, nenechať sa dotlačiť do hocičoho. Ten, ktorý nepochopí, že ešte na niečo niesi pripravená, si ťa nezaslúži, a ani ťa neľúbi. Lebo ak ťa niekto ľúbi a nie je s tebou iba pre sex, tak počká tak dlho, ako budeš potrebovať. Veď sa s tebou môže aj rozprávať, chodiť na výlety, pozerať filmy, túliť sa...je XY iných vecí, pre ktoré by mal s tebou chcieť ostať, ak ťa má NAOZAJ rád. Trvalý vzťah je v prvom rade o dobrom priateľstve a spoločných záujmoch, o tom, aby ste si rozumeli a vedeli sa spolu aj zasmiať, porozprávať a ak tam tieto veci nie sú, tak keď opadne prvotná zaľúbenosť, chémia, aj tak sa rozpadne, lebo to nie je postavené na pevných základoch... toť môj názor.
ale napriklad, ja som s uplne prvym frajerom chodila rok a pol a k sexu nedoslo, no a ked prisiel ten spravny, tak som akosi hned vedela, ze to je on a bola to zalezitost niekolkych tyzdnov, kym sme sa milovali prvykrat. a nikdy to rozhodnutie neolutujem.
tym chcem povedat, ze aj tak je to, co citis vzdy najdolezitejsie a zdrzanlivostou to nejde obcas oklamat ked sa na to citi, nech do toho ide. ked nie, tak nie.