fxx... Veď hej,s tým súhlasím ale to že ťa niečo robí šťastným nerovná sa že je to správne. Hodím len názorný príklad, niekto je šťastný s niekým kto je v manželstve už. A chce tú osobu a je šťastný ale určite to nie je správne vzhľadom k situácii v akej sa nachádzajú. To bol príklad,jeden z mnohých.
neda sa vzdy urobit to, co je spravne, lebo sme len ludia, ale myslim si, ze prave robenie spravnych veci v konecnom dosledku vedie ku stastiu, aj ked to nie je lahke a v danej chvili ani nie vzdy prijemne
@4 Ftakovina... To iste je to jedine u maximalne nesebeckeho a "dokonaleho" cloveka, ktory neberie ohlad na svoje potreby a kompletne sa podriaduje verejnemu blahu.
Dany clovek musi byt jak stroj, ktory neovplyvnuju emocie.
@5 To nie je o nerozhodnosti. To je o tom, ze tvoje moznosti nepokryvaju cele spektrum a chyba tam ta najlogickejsia.
Posledna moznost je absurdna clovek s vycitkami nepocituje pocit stastia. Maximalne si to moze sam sebe nahovarat.... To je ale v praxi jedno kedze vela ludi svoje svedomie umlci uz za mlada.
Kazdopadne to co je spravne a co je nespravne je vec pohladu. Clovek je tvor omylny, nedokonaly ta myslienka sa uz sama o sebe neda stopercentne dodrzat.
Priklad:
Niektori ludia su svine, pretoze ini k nim boli svine a preto to povazuju za vlastnu/osobnu formu spravodlivosti.
....Co je z objektivneho hladiska picovina.......
Ale oni to tak citia.
Ja sa snazim robit v prvomrade spravne veci , pretoze chcem aby bolo pomahanie mojou pracou. Ale ci by som to chcel aj bez tejto motivacie , to sa priznam, ze neviem.
v dnesnej dobe treba drzat hubu a krok to som sa uz naucil napriklad ked v skole som mal zle za to ze som povedal svoj nazor,myslinku atd... demokracia je iba zamienka
@teodor pokial to obmedzuje slobodu inych tak treba urobiť to čo je spravne: NAPR: bol by si uplne stastny keby justin bieber zdechol tak isiel by si ho zabit.. lebo to by ťa urobilo stastnym.. ta osoba je len napriklad hej.. al enemozes to urobit.. urob to co je spravne a nechaj ho žiť
@1 ...ale v zásade súhlasím... rob to čo chceš a robí ťa šťastným, ale počítaj s tým že budeš musieť znášať následky. ak nie si schopný/ochotný dané následky znášať, tak to nerob.
človek nemôže vždy myslieť iba na seba... ale samozrejme, sú situácie, kedy si treba povedať: "A dosť, na ostatných som už bral dosť ohľadov, konečne idem žiť podľa seba!"
michael95:Nemusí to byť rebel,ale keby mal človek celý život žiť len podla toho čo je správne a čo sa má urobiť tak buď by absolútne nemal svoju vôľu alebo by bol absolútne dokonalý,čomu neverím.V niektorích prípadoch uznávam,že je treba urobiť čo je správne ale rozhodne nie držať sa toho celý život. Ak raz človek vie že ho niečo robí šťastným a naplňa ho to (hovorím o veciach,ktoré neubližujú druhým) tak si myslím,že nemá dôvod držať sa nejakých pravidiel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
@5 toto nie je o "neviem", proste v niektorom prípade súhlasiť môžeme súhlasiť a v niektorom nie. nedá sa to zhrnúť do všeobecného pravidla.
Dany clovek musi byt jak stroj, ktory neovplyvnuju emocie.
@5 To nie je o nerozhodnosti. To je o tom, ze tvoje moznosti nepokryvaju cele spektrum a chyba tam ta najlogickejsia.
Kazdopadne to co je spravne a co je nespravne je vec pohladu. Clovek je tvor omylny, nedokonaly ta myslienka sa uz sama o sebe neda stopercentne dodrzat.
Priklad:
Niektori ludia su svine, pretoze ini k nim boli svine a preto to povazuju za vlastnu/osobnu formu spravodlivosti.
....Co je z objektivneho hladiska picovina.......
Ale oni to tak citia.
Ja sa snazim robit v prvomrade spravne veci , pretoze chcem aby bolo pomahanie mojou pracou. Ale ci by som to chcel aj bez tejto motivacie , to sa priznam, ze neviem.
-verejne blaho neznamena to, co je spravne
-to, ze clovek nema emocie, vobec nesuvisi s moralkou
-clovek je schopny svoje potreby zosuladit s tym, co je spravne vo vseobecnosti
- Ale ano, velmi uzko. Clovek pod vplyvom emocii nedokaze uvazovat tak racionalne ako clovek, ktory pod ich vplyvom nie je.
- V idealnom pripade. Velmi realne to ale nie je.
Ale nesuhlasim s tym, ked sa to podava ako nieco bezne, pretoze to bezne proste nie je. Je to praveze obrovska rarita.
Demokracia neznamena, ze si mozes robit co chces.
@fxx tak ty si potom šťastný človek, ak môžeš robiť to čo chceš a pritom je to aj správne.....
zrejme v septembri si to konečne poviem aj ja