Mám priateľku, ktorá je dosť ľavá. napr. kým by ona očistila zemiaky, ja mám navarený pomaly celý obed, pri upratovaní jej to strašne dlho trvá - metlu drží jak koza lopatu, umýva riady tak, že drhne, ani nie že drhne ale ona ten tanier doslova hladká tou
Veď ju nechaj trochu.. Nech sa naučí.. Aj mne najprv čistenie zemiakov trvalo pol dňa ale prax robí majstra. Podľa mňa jej nepomôžeš tým, že všetko urobíš za ňu.
Cela ja :d Priatel vie relativne dobre varit a len sa za hlavu chyta, ked sa ja o nieco pokusam...
ale napriek tomu ma necha skusat, ucit sa, a o to ide... Ty, s tvojim pristupom, jej nedavas sancu to zmenit.
Nikto uceny z neba nespadol. Dolezite je, ze ma snahu sa to naucit (a myslim, ze umytie riadu sa zvladne naucit fakt kazdy). Tym, ze robis vsetko za nu, jej davas aj najavo, aka je v tom neschopna, co jej tiez nie je zrovna prijemne.
ale šak nesmieš jej povedať, že je neschopná, že to nevie a ja neviem, čo, ale proste k nej prídeš a milo jej poradíš, že ak použije teplú vodu, tak to pôjde lepšie a podobne
prípadne ju necháš neviemkoľko umývať hromady riadu (s tým, že ty medzitým napríklad povysávaš, nech z nej nerobíš slúžku) a ke´d nebude chcieť pri tom stráviť celú mladosť, tak sa postupne aj sama naučí
(kokso, dnes som akási plná výchovných rád, to čo???
Treba tam urobit nejaky komprosis,napriklad napustit vodu do drezu,ukazat jej ako na to a nechat ju umyvat
Co sa tyka deti,chudatka,je mozne,ze sa skor naucia varit ako ona,budu k tomu nechtiac donutene,tak ako sme boli aj my,rodicia v praci a hlad obrovsky,takze museli sme sa to naucit,ci upratovat,dokonca aj riady umyvat.Cvik robi majstra
Ale bolo to dobre,dokazem sa o seba postarat a nemusim na nikoho cakat,kym mi urobi to alebo to.Bol som toho nazoru,ze zenam do ruk len varesky a handry,len nie auta,ale teraz vidim,ze uz ani to
poznám také prípady, aj v mojom okolí by som našiel zopár takých čo nevedia ani len čaj uvariť moderná doba, všetko máme ako na tácni a potom sú mnohí ľaví...ale čo sa týka tvojej milovanej, tak jej pomôž, nauč ju trošku variť, dá sa to, tiež som kedysi nevedel čistiť zemiaky, teraz behom chvíľky
@mojdedo - tak nech umýva riad tak, že si do drezu napustí vodu - ušetríte a môže sa s tým potom hrať ako dlho bude chcieť
no a čo sa varenia týka - najprv musíš každé jedlo aspoň raz pokaziť (česť výnimkám), aby sa ti napokon podarilo - moja mama nevedela variť, kým sa nevydala (to mala 23 rokov) a teraz je z nej majsterka kuchárka (nie, že teraz ako teraz, veď už má vyše 20 rokov praxe, ale tak zrazu sa z nej stala žena v domácnosti a zvládla ten prerod na jednotku)
a možno by nebolo odveci nechať ju nejaký čas samú (ako keď si písal, že odídeš na služobku), možno práve to potrebuje, vlastný priestor a nie teba za zadkom, ako ju vo všetkom kontroluješ a nad všetkým iba hundreš - nech navarí aj uprace po svojom - a nech varí a upratuje po svojom hoci aj každý deň - po mesiaci už v tom bude mať cvik a prax a bude to zvládať aj so zaviazanými očami
@drilo to akoze ked ma clovek 41, tak ma zabudnut na deti? ked som sa narodila, tak moj oco mal 41. to akoze teraz mam skapat, lebo podla teba moj oco uz vtedy nemal pravo na deti? ................... mas 21, ale toto bol fakt debilny nazor, ktory si si mohol odpustit. (ach)
"to akoze teraz mam skapat, lebo podla teba moj oco uz vtedy nemal pravo na deti? ................... mas 21, ale toto bol fakt debilny nazor, ktory si si mohol odpustit."
ako toto si si odial vytiahla z päty alebo čo .... WTF ??? WTF ??? WTF
nič z toho čo si napísala nikto nikdy nenapísal ... ak to berieš takto tak problém nebude vo mne
ak máš komplexy tak si ich prosím nevybíjaj na mne v nejakej fake diskusií ... Ďakujem
Myslim ze po tehotenstve ale uz aj pocas neho sa veci a jej postoj k domacim pracam zmeni. A urcite nebude chciet mat nakrku vrazdu ta zo, ze nedala jest vlastnym detom...skus sa s nou o tom porozpravat.
Cvik, cvik, a zase len cvik....aj ked sa niekto uci bicyklovat tak najskor musi par krat padnut na hubu a potom sa to nauci Skus jej najst nejake roboty, ktore ti az tak s casom a energiami moc neponahlaju...nieco co sa da robit napriklad aj pri TV a podobne...urcite by som jej nehovoril veci typu "boze zase ti to trva...ukaz to sem ty si lava..." a podobne...to ju odradi potom od takychto robot a moze sa pri tom citit aj ponizene...alebo skuste taketo veci robit spolu...kedze riad dokazes rychlo umyt, tak ty ho umyvaj a ona nech ho zaroven s tebou utiera treba upratat? fajn..ty utri prach a ona nech povysava viem ze je to divne, ale skuste si robotu pre jedneho rozdelit medzi vas dvoch
@millieandrea nehrám sa na nechápavého ... ale napísal som len že ma zabudnúť na deti ... ak on má toľko rokov čo má a "partnerka" je podľa jeho slov neschopná tak by som osobne do toho nešiel ... a nikoho neodsudzujem a ak chce mať deti nech ich má koľko chce tak neprekrúcaj moje slová ako si to spravila v prvom tvojom komente na mňa, nerob zo mňa zlého uja len kvôli tomu že môj názor je že pre chlapa je 41 na prvé dieťa veľa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
to chce len cvik, inak jej to bude furt toľko trvať
@zajko30 nie nie.. ja chcem iba tuto moju
@mielikki no.. to jej na sebavedomi asi neprida, ked ju budem riad ucit umyvat :/
@majo16 si tomu dal
ale napriek tomu ma necha skusat, ucit sa, a o to ide... Ty, s tvojim pristupom, jej nedavas sancu to zmenit.
Nikto uceny z neba nespadol. Dolezite je, ze ma snahu sa to naucit (a myslim, ze umytie riadu sa zvladne naucit fakt kazdy). Tym, ze robis vsetko za nu, jej davas aj najavo, aka je v tom neschopna, co jej tiez nie je zrovna prijemne.
prípadne ju necháš neviemkoľko umývať hromady riadu (s tým, že ty medzitým napríklad povysávaš, nech z nej nerobíš slúžku) a ke´d nebude chcieť pri tom stráviť celú mladosť, tak sa postupne aj sama naučí
(kokso, dnes som akási plná výchovných rád, to čo???
Co sa tyka deti,chudatka,je mozne,ze sa skor naucia varit ako ona,budu k tomu nechtiac donutene,tak ako sme boli aj my,rodicia v praci a hlad obrovsky,takze museli sme sa to naucit,ci upratovat,dokonca aj riady umyvat.Cvik robi majstra
Skúsenosti, skúsenosti, skúsenosti
no a určite ju za to nezhadzuj ani nič také lebo potom ani chuť do toho nebude mať učiť sa to, lebo ju to môže hlboko raniť
no a čo sa varenia týka - najprv musíš každé jedlo aspoň raz pokaziť (česť výnimkám), aby sa ti napokon podarilo - moja mama nevedela variť, kým sa nevydala (to mala 23 rokov) a teraz je z nej majsterka kuchárka (nie, že teraz ako teraz, veď už má vyše 20 rokov praxe, ale tak zrazu sa z nej stala žena v domácnosti a zvládla ten prerod na jednotku)
a možno by nebolo odveci nechať ju nejaký čas samú (ako keď si písal, že odídeš na služobku), možno práve to potrebuje, vlastný priestor a nie teba za zadkom, ako ju vo všetkom kontroluješ a nad všetkým iba hundreš - nech navarí aj uprace po svojom - a nech varí a upratuje po svojom hoci aj každý deň - po mesiaci už v tom bude mať cvik a prax a bude to zvládať aj so zaviazanými očami
a možno nie a fakt je skrátka ľavá
- zemiaky nahraď rižou alebo cestovinami - to zvládne
- riady daj do umývačky - zvládne tiež
atď.
Ešte si nenapísal vek tvojej priateľky. Lebo ak má viac ako 75 tak to mení situáciu
"to akoze teraz mam skapat, lebo podla teba moj oco uz vtedy nemal pravo na deti? ................... mas 21, ale toto bol fakt debilny nazor, ktory si si mohol odpustit."
ako toto si si odial vytiahla z päty alebo čo .... WTF ??? WTF ??? WTF
nič z toho čo si napísala nikto nikdy nenapísal ... ak to berieš takto tak problém nebude vo mne
ak máš komplexy tak si ich prosím nevybíjaj na mne v nejakej fake diskusií ... Ďakujem
ja nemam komplexy. to len ty odsudzujes ludi podla veku.