Tak vprvomrade cafte Futbal som začal hravať ked som mal niekolko tyždnou po 14tke a trenoval som už aj minulu sezonu (asi 2 mesiace) ale hrať som začal až tuuto.Na jar sa začne druha čast sezony aa moja otazka znie či to nieje priliš neskoro na futbal
najprv vysvetli co chapes pod "snim niekam dostat". lebo ked ocakavas ze budes hrat za ajax alebo bayern, tak na to uz mozes zabudnut. mozes ale dostat casom a vekom, ked budes dobrii, do nejakej vysiej ligi. lebo dnes hra futba kde kdo, konkurencia je vysoka, a v 1. lige hravaju hraci co zacinali asi v 10-11 rokoch hravat futbal a navstevovat treningy. mnohii aj skor. takze presadit sa a dotiahnut to niekam je taskee.
ja som toho názoru ak človek niečo chce a ide si za svojim cielom tak to môže dosiahnut co sa týka veku tak tam by som bola opatrnejšia ak chceš aby ťa živil futbal tak uz je to trošku neskoro
naši špičkoví hráči či už ide o Stocha, Hamšíka či Weissa juniora tak oni odišli do zahraničia keď mali okolo 15 rokov a preto su takí dobrí hráči ako sú, keby ostali na Slovensku tak by z nich boli nieaký chlapci, ktorí by sa preháňali po slovenských príšerných ihriskách. ale ak to myslíš ako koniček tak určite
ved uvidiš sám budem ti držať palce
žeby bolo za tvojim rozhodnutim hrať futbal vzrastrajúca popularita tohto krásneho športu?
V 14-tich neskoro. Ovšem ak si nehrával pred tým bežne s kamarátmi a tak.
Ale tak všetko sa dá. Jeden hokejista začal hrať hokej v 15-tich a napokon sa na chvíľu dostal aj do NHL Ale to musel byť mega talent
Hlavne reálne zhodnoť svoje možnosti Viď kamarát hrá za jednu dedinu, len pre to že ich tam treba 11 do tímu, dengľavý je jak fras ale sebavedomie má do výšky 10 poschodovej budovy, ba raz mi naznačil žeby sa tým možno aj chcel živiť...
A hlavičkovať ja neviem ani pri centri To sa spýtaj trénera xD
karhan, ďurica, škrteľ, mucha, šesták, štrba, pekarík, nešli v 15-17 do zahraničia a sú fakt dosť dobrí hráči, takže nejde o to, kedy vypadneš von, ide o to, ako chceš a kto si ťa všimne
kraj obrany je jeden z tých jednoduchých flekov, keď to nemáš kam dať, proste to napáliš dopredu, resp. niekde k obrancovi, do hlavičiek musíš chodiť, ale po čase budeš vedieť ako tam napchať tú hlavu, aby až tak nebolela....
Btw - hravam stoperika (nebezpecneho) už sa teším na dalsie obete jarnej casti
ja talent na futbal nemám ja som skor taký ten "oravský futbalista" jednoducho odkopnut loptu aj z hrácom na istotu sem tma sa aj podari nejaký ten pasík na rýchleho utocnika a je z toho golik
Hlavicku nemozes davat temenom hlavy ale celom neboj sa zrážky zo superom ale to ti asi potrvá nejaké roky ja som v zaciatkoch oci zatváral pri hlavicke
b) pre to co robis rad nie je nikdy neskoro, ale trening trening trening. vrcholovu karieru uz nezrobis, ale stale to mozes niekam dotiahnut a pohyb ti urcite neuskodi. Trening treba brat vazne nie len tak, ze tam chodis. Ak budes trenovat naplno posunies seba dalej a aj trener to oceni a da ti sancu.
c) vseobecne na hlavickovanie potrebujes nebat sa lopty, hlavne ked mas 14 r. tak tie vykopy brankarov este niesu take tvrde, trenuj timing, vyskok a postavenie pri hlavicke. Ako obranca mas mat hraca pred sebou ale musis sa vediet dostat pred neho a zvladat osobne suboje, pretlacit ho telom.
@Nikeboy nikdy som nebol na posledné výdobytky kopačkovej technológie...adidasky v akcií za 1000 skk, chrániče tie mi držia 9 rokov, v akcií v UK nejakých 8 libier (vtedy 480 skk)
cafte ja som baba a hram futbal od malinkaa teras mam ist na strednu skolu a dala som si prihlasku na tt sportove gymnazium ale neviem ci robim ddbore talentovky w triede s chalanmi trcoha divne a mam ponuku hrat futbal w tt za zeny .. aky je was nazor nato::
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ako ako??? nechapem otaske. ved normalne hlavou.
naši špičkoví hráči či už ide o Stocha, Hamšíka či Weissa juniora tak oni odišli do zahraničia keď mali okolo 15 rokov a preto su takí dobrí hráči ako sú, keby ostali na Slovensku tak by z nich boli nieaký chlapci, ktorí by sa preháňali po slovenských príšerných ihriskách. ale ak to myslíš ako koniček tak určite
ved uvidiš sám budem ti držať palce
žeby bolo za tvojim rozhodnutim hrať futbal vzrastrajúca popularita tohto krásneho športu?
Ale tak všetko sa dá. Jeden hokejista začal hrať hokej v 15-tich a napokon sa na chvíľu dostal aj do NHL Ale to musel byť mega talent
Hlavne reálne zhodnoť svoje možnosti Viď kamarát hrá za jednu dedinu, len pre to že ich tam treba 11 do tímu, dengľavý je jak fras ale sebavedomie má do výšky 10 poschodovej budovy, ba raz mi naznačil žeby sa tým možno aj chcel živiť...
A hlavičkovať ja neviem ani pri centri To sa spýtaj trénera xD
práveže fodbálek je šport, kde nemusíš investovať až také peniaze, stačia ti chrániče a kopačky, čo si vieš zohnať do 50 eur...
@Ejka1007
karhan, ďurica, škrteľ, mucha, šesták, štrba, pekarík, nešli v 15-17 do zahraničia a sú fakt dosť dobrí hráči, takže nejde o to, kedy vypadneš von, ide o to, ako chceš a kto si ťa všimne
@Orangespree
kraj obrany je jeden z tých jednoduchých flekov, keď to nemáš kam dať, proste to napáliš dopredu, resp. niekde k obrancovi, do hlavičiek musíš chodiť, ale po čase budeš vedieť ako tam napchať tú hlavu, aby až tak nebolela....
proste stále platí, kondička, kondička a kondička
Btw - hravam stoperika (nebezpecneho) už sa teším na dalsie obete jarnej casti
ja talent na futbal nemám ja som skor taký ten "oravský futbalista" jednoducho odkopnut loptu aj z hrácom na istotu sem tma sa aj podari nejaký ten pasík na rýchleho utocnika a je z toho golik
b) pre to co robis rad nie je nikdy neskoro, ale trening trening trening. vrcholovu karieru uz nezrobis, ale stale to mozes niekam dotiahnut a pohyb ti urcite neuskodi. Trening treba brat vazne nie len tak, ze tam chodis. Ak budes trenovat naplno posunies seba dalej a aj trener to oceni a da ti sancu.
c) vseobecne na hlavickovanie potrebujes nebat sa lopty, hlavne ked mas 14 r. tak tie vykopy brankarov este niesu take tvrde, trenuj timing, vyskok a postavenie pri hlavicke. Ako obranca mas mat hraca pred sebou ale musis sa vediet dostat pred neho a zvladat osobne suboje, pretlacit ho telom.
a naša milá pekná Corgňliga produkuje nejaké hviezdy? česť výnimkam
kopačky nikdy nespravia z hovna hráča