neviem poriadne kde začať, aby som to tu všetko objektívne zhrnul.
S priateľkou sa poznáme zhruba pol roka. Ona mala záujem od začiatku, no ja až neskôr, až sme sa napokon pred 3 týždňami konečne dali dokopy. Odvtedy je to ale divné. Neustále sa
rozíď sa s ňou, ona nevyzerá byť povahovo super
a keď to chceš riešiť tak si prečítaj 5 jazykov lásky, aj ona nech si to prečíta a mali by ste prísť na riešenie
@pijemzelenycaj problém je v tom, že skôr ako som to riešil niekde na nete som to riešil s ňou... a povedal som jej presne toto isté čo tu... no namiesto normálnej reakcie som sa dočkal len toho, že z nej vraj robím pi.u a že jej takými tvrdeniami len ubližujem... akoby tie neustále "rozchody" pre mňa boli v pohode
ako, viem, že z toho čo som napísal, nevyzerá, že je v pohode, ale je to asi prvá baba s ktorou sa môžem úplne normálne porozprávať o všetkom... teda kým nedôjde k hádke, vtedy je už oheň na streche a už to nieje ona
predtým než sme sa dali dokopy som veci bral vždy s nadhľadom, a keby som mal takúto babu, určite by som jej to tak netoleroval, a pravdepodobne by sme sa už dávno rozišli... neviem prečo je to teraz u iné... asi stále verím, že je schopná jednať normálne
Keď sa bude chcieť znova rozísť... povedz jej že súhlasíš, že už ťa to prestalo baviť. Potom sa na ňu usmej, a odíď preč. Uvidíš, že všetko chytíš do vlastných rúk a ona sa zmení. Pochopí že to takýmto spôsobom nedotiahnete nikam, a ona sa o tom bude chcieť porozprávať. Potom už len stačí aby si jej vysypal čo ťa na nej serie, a je to. ...Teda aspoň moja rada znie tak ...Ak sa ani potom nebude chcieť rozprávať, a nezmení sa tak jednoznačne @1
@allidan3373 no neviem, mne sa to nezda, doteraz ti ako keby ukazovla tu lepsiu stranku, aby ta dostala a teraz, ked ta konecne ma, tak ma strach, ze o teba pride.... sama sebe neverí, tak sa asi preto tak chová
3 týždne ste spolu a stále sa hádate? veď to by ste mali byt nenormálne zalubeny a na zadku ani len nepomyslieť. A keby sa mi vyhrazala rozchodom hneď som jej povedal ok tak je koniec cau, bud by sa vratila a ospravedlnila alebo by bol pokoj
utekal by som od nej ... čosi podobné som zažil ... ale toto je už extrém môjho prípadu ... ver mi veci sa zvyknú len hromadiť a naberať na intenzite, nie ustupovať pokial je snaha len na jednom mieste ... máš čo dočinenia s hysterkou a fakt že ona nema taky zaujem to stebou riešiť ako ty, pridava dosť realnej možnosti že sa to poserie ešte viac, preto by som radil nasledovné ...
skús ešte nejaký čas vytrvať a zistiť či sa to vôbec niekam posuva resp. či ona ma vôbec nejaký záujem to riešiť ... pokial zistiť že hej, je to fajn len to bude zdlhave a bude to chcieť čas ...ale ak nezbadaš žiadnu zmenu ani v komunikacii či v spravani a skôr bude zrejmé že to nikam nevedie, prosím ťa (akokoľvek velmi ju lubiš, rozíď sa s ňou, toti neradím ako človek ale ako chalan chalanovi pretože na taketo veci sa nemôžem ani dívať a je mi lúto keď jeden z partnerov si bucha hlavu o stenu a druhy sa len smeje) ... potom je tu aj tretia možnosť (kedže žijeme v živote mnohých možností ...
nebrať ten vzťah naďalej až tak vážne a zotrvavať s ňou naďalej (ale toto je možnosť idiotov a charakterovo slabých jedincov)
@allidan3373 nijako, ona si nedá povedať, to si musí sama uvedomiť... ako si sám povedal, to čo si tu napísal, tak si jej aj poveal a ona ťa obviňuje, že z nej robíš piču, ako hovoria ľudia hore, ak to nechce riešiť, tak to ukonči. Kebyže to aspoň chce riešiť a počúvať ťa, tak sa to dá zmeniť, ale takto nie
A stavím sa že nech spraví čokoľvek zlé, nakoniec si ty ten idiot a ty sa chodíš ospravedlňovať
Ak sa dievča bežne dokáže vyhrážať rozchodom a je jej jedno či sa tak aj stane , tak jeb*i dverami a chod si po svojom..skôr ako sa zaľúbiš ešte viac a bude to už len horšie a horšie.
@allidan3373 hh ver mi tento pocit dôverne poznám ... ale nie vždy je správne alebo nutné nahliadať na problém rovnovážne keď sú si neni strany rovné ... tým chcem povedať že ona inak uvažuje ako ty ... vzťah je snaha o rovnováhu ... treba zistiť ako vysoko je jej miska postavená a vyhrabať sa zo sračiek
Zažil som niečo podobné a preto som to aj ukončil, nebavilo ma to správanie, neustále zdutá, žiadny úsmev, stále ponižovanie, nič sa jej nepáčilo, neustále zmeny nálad a to som sa fakt snažil, ale až neskôr som si to uvedomil, že len ja som bol ten optimista, ten, čo sa usmieval aj nasilu, aj keď sa mi nechcelo, len aby sa cítila pri mne dobre, no s ňou to nič nerobilo, bola tvrdá ako kameň a to bavenie bolo vážne také ako po 30 rokoch manželstva, no ja som si to predstavoval inak. Radím ti ona sa nezmení, aj keď ju miluješ, aj keby si jej dal všetko na svete, nespokojná zostane nespokojnou navždy a teba to zničí. Určite nájdeš nejakú fajn holku k sebe, je ich stále dosť, držím palce a zabudni na túto
buď klame, a v tom prípade ruky preč. alebo neklame, len má zdeformovanú predstavu o tom čo to láska je, a v tom prípade ruky preč.
"keď sa jej opýtam, kde robím chybu a čo je zle, nepovie nič normálne."
pretože nič zle nerobíš a ona nie je normálna.
"Je to povahovo super baba"
nie je.
"no toto niesme schopní riešiť."
nedivím sa, keďže riešiť by to musela ona, ale ona nie je normálna.
"Nechcem o ňu prísť"
to veľmi rýchlo príde, ak sa jej nezbavíš. a ako bonus ťa s tým ešte dosť zničí, zbav sa jej čo najskôr.
"preto chcem nájsť to, čo robíme zle"
nie vy, ona. nemá zmysel hľadať to, lebo zaprvé to máš priamo pred očami a nevidíš to, zadruhé aj keby si si to všimol a vedel to pomenovať, tak sa akurát tak zduje.
"a kde je chyba a opraviť to..."
v nej, a neopravíš ju, a ona tiež nie, lebo nielenže nevie že je v nej chyba, ale keby si jej to vysvetlil tak ti ani neuverí a hodí to na teba, a bola by ešte horšia.
"Dúfam, že keď sa na to pozriete nestranne, poradíte mi, kde robím/e chybu."
ako som povedal, jediná tvoja chyba je v tom že s ňou si a že nevidíš že nie je normálna.
sorry, viem že to znie kruto a hnusne, ale proste je to tak. a buď sa to budeš snažiť udržať pokope, a tým pádom sa to vyvinie tak že ťa psychicky úplne vyčerpá a zdeptá a znenávidíš ju a rozídete sa s brutálnou scénou, alebo si teraz uvedomíš že nie je normálna a nemá to zmysel, a rozídete sa asi tiež s brutálnou scénou, z jej strany, keďže nie je normálna, ale aspoň si zachováš psychické zdravie a nebudeš z nej mať zvyšok života traumu.
fakt, čo najskôr, čo najrýchlejšie, čo najďalej od nej. to je jediné čo sa ti dá poradiť, bohužiaľ.
a potom sa nauč lepšie odhadovať+posudzovať povahy.
ďakujem Vám ľudia veľmi ste mi pomohli uvidíme čo sa s tým dá robiť a ak sa nebude chcieť normálne porozprávať, tak to budem musieť ukončiť... buď sa uvedomí alebo zostane rovnaká...
chcel som hlavne vedieť, ako to vidí niekto iný, že či niesom len slepý a nevidím svoje chyby alebo čo... ešte raz Vám všetkým ďakujem
@allidan3373 ani som to nedocitala ale poloz si otazku? dokazal by som takuto osobu znasat niekolko rokov?
....myslim ze normalny clovek by to asi nezniesol.. ked je hlupa tak sa s nou rozid.. pripadne s nou skus hodit rozhovor aby sa trochu nad sebou zamyslela ale myslim ze to nebude mat ziaden ucinok.. neustale vypisuje o rozchode, tak sa s nou rozid..
@allidan3373 ak to ešte nevzdávaš tak to skús takto: pokiaľ sa ti stále vyhráža rozchodom, tak sa s ňou raz rozíď ty. nechaj ju nech si uvedomí nejaké veci a nech sa v tom vydusí a o pár dní sa s ňou o tom môžeš porozprávať. hlavne sa o tom poriadne porozprávajte, musí vedieť že sa správa ako idiot a že sa to takto nerobí (vie to, dúfam)
pravdepodobne potrebuje veľa pozornosti, potrebuje aby si jej stále vravel že ona je jediná a aby si bol trpezlivý. verím že ťa ľúbi, problém je v tom že seba ľúbi tiež dosť a jej sebeckosť, majetníckosť a hysterickosť nedovolí aby ten vzťah fungoval normálne. možno jej rodičia v detstve nedávali dostatok lásky, možno ju niekto niekedy podviedol, určite má seriózny problém, nejakú ranu z minulosti a ani o tom nevie, treba ju objaviť
tiež som hysterka dosť ťažkého kalibru, takže môžeš veriť že viem o čom hovorím
oh a, ak sa nepolepší a nezačne na tom pracovať, tak sa na to naozaj môžeš vykašlať, asi ešte nie je pripravená alebo jej na tebe až tak nezáleží.
ak si prizná chybu a bude sa snažiť, tak sa to dá veľmi pekne opraviť (tá jej hnusná povaha) ale bude ťa to stáť dosť krvi
@mmajuskaa3 tak tak všimla som si to aj ja na sebe, u nas dokonca s tou knihou teda s otzkou či som ju citala prisiel priatel a to on knihy necita moc a tak som si konecne tu knhu ktoru som mala predtym rok v pc precitala
a teraz ju daruvávam ľudom na sviatky a odporučujem prečítať
ďakujem ľudkovia, moc ste mi pomohli porozprával som sa vtedy s ňou a povedal som jej že ak nezmení prístup a ak sa stále bude vyhrážať rozchodom, tak to ukončím ja... mám len jedny nervy
oodvtedy je ako vymenená, o rozchode za týždeň nepadlo áno slovo... vôbec sa nehadame a vyzerá to sľubne
ešte raz Vám všetkým ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a keď to chceš riešiť tak si prečítaj 5 jazykov lásky, aj ona nech si to prečíta a mali by ste prísť na riešenie
nemrhaj s ňou čas, fakt
ako, viem, že z toho čo som napísal, nevyzerá, že je v pohode, ale je to asi prvá baba s ktorou sa môžem úplne normálne porozprávať o všetkom... teda kým nedôjde k hádke, vtedy je už oheň na streche a už to nieje ona
predtým než sme sa dali dokopy som veci bral vždy s nadhľadom, a keby som mal takúto babu, určite by som jej to tak netoleroval, a pravdepodobne by sme sa už dávno rozišli... neviem prečo je to teraz u iné... asi stále verím, že je schopná jednať normálne
omg rozíď sa s ňou a nájdi si normálnu, čo sa nebude správať ako totálne decko
najhoršie je, ak nechce problém riešiť a len sa ofučii a ignoruje...v takom priipade si nepomôžete nijak...
á nevraviim, že ja sa nehádam pre blbosti niekedy a ták..ale..neviem..ani na mňa nepôsobii ako super baba...
skús ešte nejaký čas vytrvať a zistiť či sa to vôbec niekam posuva resp. či ona ma vôbec nejaký záujem to riešiť ... pokial zistiť že hej, je to fajn len to bude zdlhave a bude to chcieť čas ...ale ak nezbadaš žiadnu zmenu ani v komunikacii či v spravani a skôr bude zrejmé že to nikam nevedie, prosím ťa (akokoľvek velmi ju lubiš, rozíď sa s ňou, toti neradím ako človek ale ako chalan chalanovi pretože na taketo veci sa nemôžem ani dívať a je mi lúto keď jeden z partnerov si bucha hlavu o stenu a druhy sa len smeje) ... potom je tu aj tretia možnosť (kedže žijeme v živote mnohých možností ...
nebrať ten vzťah naďalej až tak vážne a zotrvavať s ňou naďalej (ale toto je možnosť idiotov a charakterovo slabých jedincov)
porozmýšlaj, uvažuj ... vyskúšaj či má snahu
ja sa len stále nemôžem zbaviť pocitu, že to ja som niekde spravil chybu... a že ju možno len prehliadam
Ak sa dievča bežne dokáže vyhrážať rozchodom a je jej jedno či sa tak aj stane , tak jeb*i dverami a chod si po svojom..skôr ako sa zaľúbiš ešte viac a bude to už len horšie a horšie.
"Tvrdí, že ma miluje"
buď klame, a v tom prípade ruky preč. alebo neklame, len má zdeformovanú predstavu o tom čo to láska je, a v tom prípade ruky preč.
"keď sa jej opýtam, kde robím chybu a čo je zle, nepovie nič normálne."
pretože nič zle nerobíš a ona nie je normálna.
"Je to povahovo super baba"
nie je.
"no toto niesme schopní riešiť."
nedivím sa, keďže riešiť by to musela ona, ale ona nie je normálna.
"Nechcem o ňu prísť"
to veľmi rýchlo príde, ak sa jej nezbavíš. a ako bonus ťa s tým ešte dosť zničí, zbav sa jej čo najskôr.
"preto chcem nájsť to, čo robíme zle"
nie vy, ona. nemá zmysel hľadať to, lebo zaprvé to máš priamo pred očami a nevidíš to, zadruhé aj keby si si to všimol a vedel to pomenovať, tak sa akurát tak zduje.
"a kde je chyba a opraviť to..."
v nej, a neopravíš ju, a ona tiež nie, lebo nielenže nevie že je v nej chyba, ale keby si jej to vysvetlil tak ti ani neuverí a hodí to na teba, a bola by ešte horšia.
"Dúfam, že keď sa na to pozriete nestranne, poradíte mi, kde robím/e chybu."
ako som povedal, jediná tvoja chyba je v tom že s ňou si a že nevidíš že nie je normálna.
sorry, viem že to znie kruto a hnusne, ale proste je to tak. a buď sa to budeš snažiť udržať pokope, a tým pádom sa to vyvinie tak že ťa psychicky úplne vyčerpá a zdeptá a znenávidíš ju a rozídete sa s brutálnou scénou, alebo si teraz uvedomíš že nie je normálna a nemá to zmysel, a rozídete sa asi tiež s brutálnou scénou, z jej strany, keďže nie je normálna, ale aspoň si zachováš psychické zdravie a nebudeš z nej mať zvyšok života traumu.
fakt, čo najskôr, čo najrýchlejšie, čo najďalej od nej. to je jediné čo sa ti dá poradiť, bohužiaľ.
a potom sa nauč lepšie odhadovať+posudzovať povahy.
"že z nej vraj robím pi.u a že jej takými tvrdeniami len ubližujem"
nope, piču zo seba robí sama, ty jej len oznamuješ že ju zo seba robí.
fakt to nemá význam, zachovaj si zdravie, bež čo najďalej.
chcel som hlavne vedieť, ako to vidí niekto iný, že či niesom len slepý a nevidím svoje chyby alebo čo... ešte raz Vám všetkým ďakujem
....myslim ze normalny clovek by to asi nezniesol.. ked je hlupa tak sa s nou rozid.. pripadne s nou skus hodit rozhovor aby sa trochu nad sebou zamyslela ale myslim ze to nebude mat ziaden ucinok.. neustale vypisuje o rozchode, tak sa s nou rozid..
To by som asi fakt nechcel.
pravdepodobne potrebuje veľa pozornosti, potrebuje aby si jej stále vravel že ona je jediná a aby si bol trpezlivý. verím že ťa ľúbi, problém je v tom že seba ľúbi tiež dosť a jej sebeckosť, majetníckosť a hysterickosť nedovolí aby ten vzťah fungoval normálne. možno jej rodičia v detstve nedávali dostatok lásky, možno ju niekto niekedy podviedol, určite má seriózny problém, nejakú ranu z minulosti a ani o tom nevie, treba ju objaviť
tiež som hysterka dosť ťažkého kalibru, takže môžeš veriť že viem o čom hovorím
ak si prizná chybu a bude sa snažiť, tak sa to dá veľmi pekne opraviť (tá jej hnusná povaha) ale bude ťa to stáť dosť krvi
Zober si z toho co chces
a teraz ju daruvávam ľudom na sviatky a odporučujem prečítať
oodvtedy je ako vymenená, o rozchode za týždeň nepadlo áno slovo... vôbec sa nehadame a vyzerá to sľubne
ešte raz Vám všetkým ďakujem