Mám skoro 20rokov. Mám vzťah s 22ročným chalanom už 3 roky. Avšak sa musím stále pýtať mojich rodičov keď chcem niekam ísť, vravieť im kedy prídem. Keď si dovolím ísť dva víkendy po sebe kamsi, tak už im to vadí. Keď chcem u priateľa niekedy prespať, ani
podla mna je to u rodicov prirodzene..mas 19 teda skoro 20 a svoj vlastny zivot budes mat more casu ked sa od nich odstahujes.. ak by toho bolo uz prilis nie je problem ktory by komunikacia nevyriesila. Hlavne pre nich je, aby aj ked si niekde prec si sa im ozvala ze si v poriadku a ze je s tebou niekto zodpovedny komu veria.
kým s nimi bývaš, dovtedy musíš takéto veci počúvať. alebo sa odsťahuj alebo počúvaj proste iné riešenie ti nikto nedá a možno raz taká aj ty budeš k svojej dcére..
..tak aspon sa ti darí, vám obom, ten vztah, už 3 roky, toho sa držte (ak) je to perspektívne,
( - aj po tej stránke že si viete asap, co najskor nejako našetrit, abo čast zarobit,/čast hypo na vlastné bývanie..
+ o svadbe, aspon malej, symbolickej, ste ešte nerozmýšlali ? (nejde o tú svadbu kvoli vám, ale čisto len jako také ..posilnenie vašej ..poziíciiíe..
(lebo, vidíš, kým bývaš,/bývate u niekoho, vždy budete pod niekoho velením, len jako taký ..paholok, slúžka, /abo ..vždy len jako taký ..učen, bíreš.. ;/(
@simona122333 ja viem, že je to asi nepredstaviteľné, ale tak sa ich nepýtaj ako neviem si predstaviť, aby som sa v 20 rokoch pýtala von, to som sa pýtala hádam v 15? Ok, aj keď u nás je dosť voľná výchova
@riskozvychodu som ich jediná dcéra, som ich najstaršie dieťa a vkladajú do mňa veľké nádeje aby som sa mala v živote čo najlepšie. Tak asi preto to takto potom vyzerá
Podla mna to nie je v pohode Ja som si uz v maturitnom rocnoku vybudoval vlastne pravidla... S tym, ze je pekne ak clovek s nimi byva pod jednou strechou ale za to ma pravo na istu slobodu obzvlast ak v domacnosti pomaha a respektuje pravidla v domacnosti.
Lebo aj ked clovek byva u rodicov ma pravo ist kam chce, s kym chce a proste vo volnom case robit co sa mu ráči (avšak s rozumom ).
U mňa mali tiež tendencie k tomu mi zakazovať bezdôvodne ísť niekam cez víkend ale rýchlo som si to vydiskutoval lebo to, že mi povedia veď minulý víkend si bol preč nie je dôvod k tomu aby som sa ďalší nezabavil ak som si splnil všetky povinnosti ( školskè, domáce a pod.).
Treba si to s nimi vydiskutovať lebo je jedno že si s nimi pod jednou strechou a to že ti niekto napíše aby si sa odsťahovala nie je riešenie. Aj v domácnosti s rodičmi sa musí dať vychádzať treba proste komunikovať.
A keď im povieš nech si vyberú či ti budú menej zasahovaþ do súkromia alebo fakt sa máš osamostatniť ak sú rozumní si premyslia rýchlo a prídu na to, že trošku ústupkov nikomu neublíži.
aj moji rodicia boli neu.stupcivi, ked som s.a s nimi snazila na nie.co.m do.hodnut
tak s.om proste prestala a zacala sa spravat ako dospely clovek - prisla som domov so s.vojim autom, chodila som kam so.m chcela a kedy som chcela, uz mi nic nemohli, kedze to auto bolo moje.. max tak pofrflali, ale uz si zvy.kl.i
"Uži" si ešte tento jeden mesiac naplno,
keď už budeš na výške, tak bude len a len
na tebe, či sa cez víkendy budeš vracať
domov alebo ku priateľovi, proste pôjdeš tam,
kde budeš mať menej obmedzení a pochopenia,
že človeku treba dať dôveru a voľnosť.
O čo to máš ťažšie teraz, o to krajšie budeš
môcť vychutnávať a užívať si slobodu.
Držím palec :letim: :tralala:
ja keď som bola -násťročná a matke vadilo, že chcem niekam ísť a zakázala mi to, aj tak som išla.
Nie je ten typ, s ktorým sa dá dohodnúť rozhovorom, takže iné riešenie ma nenapadalo. Zvykla si. Časom som mala vo všetkom slobodu a ani slovo na to nepovedala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
( - aj po tej stránke že si viete asap, co najskor nejako našetrit, abo čast zarobit,/čast hypo na vlastné bývanie..
+ o svadbe, aspon malej, symbolickej, ste ešte nerozmýšlali ? (nejde o tú svadbu kvoli vám, ale čisto len jako také ..posilnenie vašej ..poziíciiíe..
(lebo, vidíš, kým bývaš,/bývate u niekoho, vždy budete pod niekoho velením, len jako taký ..paholok, slúžka, /abo ..vždy len jako taký ..učen, bíreš.. ;/(
avšak akonáhle som mal 18, bol som šokovaný, akú slobodu som dostal
pýtajú sa "s kým ideš" tak poviem, veď neni problém
pýtajú sa "kedy prídeš" nenamietajú, len aby vedeli
nemyslím si, že by ti v tvojom veku mali zakazovať
z pôvodných troch súrodencov som najmladší avšak najrozumnejší a mám najväčšie ambície (a šance) niečo v živote dosiahnuť
a presne preto musím rozhodnutia robiť sám, ni? učíme sa z vlastných chýb
Lebo aj ked clovek byva u rodicov ma pravo ist kam chce, s kym chce a proste vo volnom case robit co sa mu ráči (avšak s rozumom ).
U mňa mali tiež tendencie k tomu mi zakazovať bezdôvodne ísť niekam cez víkend ale rýchlo som si to vydiskutoval lebo to, že mi povedia veď minulý víkend si bol preč nie je dôvod k tomu aby som sa ďalší nezabavil ak som si splnil všetky povinnosti ( školskè, domáce a pod.).
Treba si to s nimi vydiskutovať lebo je jedno že si s nimi pod jednou strechou a to že ti niekto napíše aby si sa odsťahovala nie je riešenie. Aj v domácnosti s rodičmi sa musí dať vychádzať treba proste komunikovať.
A keď im povieš nech si vyberú či ti budú menej zasahovaþ do súkromia alebo fakt sa máš osamostatniť ak sú rozumní si premyslia rýchlo a prídu na to, že trošku ústupkov nikomu neublíži.
tak s.om proste prestala a zacala sa spravat ako dospely clovek - prisla som domov so s.vojim autom, chodila som kam so.m chcela a kedy som chcela, uz mi nic nemohli, kedze to auto bolo moje.. max tak pofrflali, ale uz si zvy.kl.i
.s.ry za pbodkovan.ie
keď už budeš na výške, tak bude len a len
na tebe, či sa cez víkendy budeš vracať
domov alebo ku priateľovi, proste pôjdeš tam,
kde budeš mať menej obmedzení a pochopenia,
že človeku treba dať dôveru a voľnosť.
O čo to máš ťažšie teraz, o to krajšie budeš
môcť vychutnávať a užívať si slobodu.
Držím palec :letim: :tralala:
ja keď som bola -násťročná a matke vadilo, že chcem niekam ísť a zakázala mi to, aj tak som išla.
Nie je ten typ, s ktorým sa dá dohodnúť rozhovorom, takže iné riešenie ma nenapadalo. Zvykla si. Časom som mala vo všetkom slobodu a ani slovo na to nepovedala.