Väčšina bikerov, ktorých poznám sa búchajú do pŕs, akí sú športovci a že majú jeden z najťahšíh športov...ale po prave...keby nemali každučkú vec na sebe značkovú imageovku, vytrepali by sa vobec von so svojou ´´jedinou laskou´´ bikom a nechali si hovoriť
moja, tak to skus robit a zistis ze to vobec nieje take lahke ako si myslis.. oni to nevedeli len tak zo dna na den.. vies kolko casu nad tym stravili?
ale samozrejme, to im nedava pravo spravat sa namyslene, ale je to drina..
co je na nej nezmyselne formulovane? niektori o sebe rozpravaju aki su makaci a bicyklovanie je najtazsie na svete ale pritom idu von s bicyklom len aby predviedli ze maju najnovsi kusok a daju na seba najlepsie veci co doma maju (len aby bolo jasne...nemam nic proti znackam ani byciklovaniu ako takemu)
omg a co ze maju znackove veci? Ja robim airsoft a tiez mam na sebe maskace za nieco vyse 3 litrov a nie shity od cinanov.. preco? Lebo som dospel, nie je to pre mna vikendova zabavka ale venujem sa tomu na plno a pochopil som, ze ten lacny shit je stale len shit a opalti sa mi vrazit fo toho viac penazi ako sa neustale serkat s opravami atd.
Keby sa venujem freerifu tiez si kupujem znackove veci, lebo viem, ze tam je zaruka ze co to vydrzia a ked sa zjebem tak ma aj ochrania.
Alebo iny priklad ked chcem terenne auto kupim hummera lebo viem ze to je velka krava ktora prejde cez hocico (brat s nadhladom)a pri nehode si to odnese auto a nie ja a nekupim si cinsku kopiu ktora vyzera tak isto ale pri nehode sa jej motor utrhne a zastavi sa na mieste vodica atd.
No lenze oni nejazidia tym sposobom ako moja mama ked si vezme bicykel do tesca to vie kazdy (okrem mojho neschopneho brata). ale oni do toho davaju cosi viac
To potom aj ti co jazdia cestnu cyklistiku. To nie je sranda, ist priemerne aspon 40km/ h a sam, pretoze jedine co moze cyklistu stvat je sipka na tachomteri ukazujuca smerom dolu ( to znamena ze priemerna rychlost sa mu znizuje ). Viem co to je sam oblubujem cestnu cyklistiku a beriem ju niekedy ako rekracne a niekedy ako doslova vycucnutie vsetkeho zo mna. A v poslednej dobe uz mam aj s kym jazdit. Ale co som chcel povedat, ze vlastne kazdy sport je niecim vynimocny a tym tazky a krany zaroven, ale pre toho kto ho oblubuje a nie pre toho kto ma voci nemu averziu alebo nepochopenie. Taky clovek bude iba frflat a vytahovat na svetlo seba ze sport ktory robi on je spicka. Taky ludia podla mna nemaju charakter. Ak maju respekt pred inymi sportmi tak ho maju potom aj pred sebou. A vlastnie nie len pred sportmi ale pred vsetkym ( takmer ). Ja osobne holdujem najviac cyklistike, ale klobuk dolu napr. pred plavcami alebo tymi ujkami co maju 150kg a nad hlavu vytlacia pomaly 200% svojej vahy. To moj nazor, dufam ze nie od veci
sak vpohodee.. pozri na znackove veci sa da spolahnut, co pri bikovani ocenis az ked sa suchas dolu svahom neviem ako vy ale ja si rad potrpim na znackove kimono oblecko uz znackove nemusim mat ..
profibikeri v neznačkových veciach nejazdia. Nie je to otázkou vkusu či pýchy, ale skutočnosti, že ak sa zdrbeš na betón v obyčajných nohaviciach, jazvy máš zaručené. Iba overení značkoví výrobcovia produkujú tovar vhodný pre náročné podmienky tohto športu. Navyše, sponzori si potrpia na to, aby ich značku bolo vidno vždy a všade (nielen na medzinárodných súťažiach), preto majú aj bežní "mestskí" bikeri tričká, ktoré dostali od sponzora zdarma.
jazdil som dlhé roky FR a HT... prestal som koly bike-komunite, v ktorej ozaj uz ide iba o to, kto ma lepsi bicykel a kto ma drahsi chranic. je pravda ze chranice su potrebne, a znackove su kvlaitnejsie. ale ludia co si kupia bike za 120k a chranice za 30k a chodia v tomto vsetkom na kofolu a domov a buchaju sa do prs tak to uz je moc. ked som este davno zacinal jazdit tak sme sa tesili bicyklom za par korun a ked mal niekto prilbu uz bol biker... o dresoch a pod. ani nehovorim. a jazdili sme a bolo dobre. par skrabancov sem tam sa dalo prezit. aj ked niekedy dost boleli. jasne ze na zavody a tak uz daky ten chranic treba sak to je jasne, ale myslim ze dneska sa az moc pozera kto ma aky bike a dres miesto toho aby sa kukalo kto ako jazdi ! dneska miesto chranicov sa kupuju iba FOX mikiny a tenisky. len tolko... dobru noc.
no ale mam taky pocit, ze toto sa da povedat aj o inych sportoch..xyz/a teraz nemyslim ten nick / krat som sa stretla s sk8ermi-pozermi= doska v ruke-len a len vruke-ale hlavne, ze mal DC mikinu...
@18 ked mas cestny Bike a kolesa o hrubke čepele noža tak 40km/h je bežna rychlosť .... ale skus toto na neakom MTB co ma 2,5 pripadne 3,2 pneumatiky ....ja mam zase jazdu v terene akože les hej ale tak zo zakona zakazane hehe som recidivista ... ....zjazdy a podobne veci hoci minule som vyradil prehadzovacku a nechce sa mi davať novu tak abstinujem ...
Kto sa do toho nevyzná, tak nerozozná rozdiel medzi povedzme karbónovým GT a nejakým lacným Tesco Olpranom. Proste mu to je srdečne jedno. Ide o to že tie veci nielen že sú značkové ale aj kvalitné. A ver tomu, že keď letíš cez les dole kopcom tak 35-40km/h tak ťa nejaké shitné gumičkové V-brzdy jednoducho neubrzdia.
A dokonca sa môže stať že výde lacnejšie, kúpiť značkovú vec, ako nejaký shit ktorý budeš rok opravovať, a potom to aj tak vyhodíš a kúpiš to značkové.
Napríklad ja som si kúpil min. roku keď som začínal vážnejšie začínal s cyklistikou bike za cca 12.000. Pre niekoho už aj to je horibilná suma. No nevydržalo mi to ani pol roka. Už som vymenil asi pol biku, vidla - 6000, brzdy - 3500, prehadzovačka - cca 1500, sedlovka - 500. A to ešte ani zďaleka nie je koniec a to ešte nie je presne to čo mám "v očiach". A ešte cez zimu si vymením rám (7000), a možno aj kolesá. A to ešte nepočím veci na údržbu - mazanie, servisné náradie... A teraz si spočítajte koľko taká sranda stojí. A to podotýkam že nejde o nejaký super namakaný, vždy čistučký, ukážkový bike, ale o bike na hobbyvozenie po lese a mimo ciest.
A prečo? Lebo POTREBUJEM. Ak sa chcem niečomu venovať naplno, a zvlášť športu kde nie je problém sa dokaličiť, tak jednoducho potrebujem techniku na ktorú sa možem spoľahnúť. A na image kašlem. Je mi jedno aká značka je napísaná na ráme, vidlici či sedlovke, pre mňa je dôležité aby to bolo spoľahlivé. A to od lacných shitov čakať nejde....
je to blbost. aj v inich sportoch su take pripadi. napr. v sk8. nekto rozbije aj 10 sk8 za rok a prd vie jazdit, a inemu vydrzi doska aj cely rok a je lepsi jazdec. ide oto kto ako jazdi a nie ake hadry ma na sebe. lebo pochybujem ze nejake znackove tricko alebo mikina dakoho lepsie ochrani ako "neznackova". v amerike spickovi jazdci urcite nezacinali z najdrahsimi vecami. a kde su oni, a kde vsetci ty sk8 a bike jazdci na slovensku?! na slovensku v podstate ani profesionalni jazdci niesu. myslim porovnatelni z USA. a ked dakto nejazdi profesionalne, tak nejak mi unika zmysel kupovania znackovich, na sk predrazenich veci. znackove veci dobreho jazdca este nerobia. ale co vie, a ako jazdi.
tito "freerideri", co su vlastne dirt jumperi... tak tych fakt nemusim... myslia si, ze len preto, lebo vedia skocit z obrubnika, a maju nizko sedlanku, a bike, za 12.000 ktory by sa im pri ozajstnom freeride hned dolamal ze su velky frajeri... Podla mna pani bikeri su ti, co jazdia XC, alebo teda uz downhill, kde potrebuju fakt super techniku, a odvahu... no pozor, nemyslite si, ze XC je med lizat...
@7 hmm jasne rozbehni sa na 2,5 metrovi DROP ! a potom povedz ze je to lahke !
@27 na slovensku je dost dobrich jazdcov ale nato abi mohli podat dobre vikoni musia verit ze ich vibava nesklame alebo ochrani . mislis si ze chranice z tesca ta ochrania rovnako ako chranice od 661 alebo fox? ..... hooovadina....... si mislis ze ked nejazdim profesionalne tak mam nosit na hlave prilbu z lidla ? bez prilbi o ktorej viem ze ma ochrani bi som na zjazd ani nepomislel .....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
a určite si nehovorí, že aký ťažký šport, veď to je hobby, tak prečo by sa mal tak sťažovať?
ale samozrejme, to im nedava pravo spravat sa namyslene, ale je to drina..
dosť odveci mi to príde...
Keby sa venujem freerifu tiez si kupujem znackove veci, lebo viem, ze tam je zaruka ze co to vydrzia a ked sa zjebem tak ma aj ochrania.
Alebo iny priklad ked chcem terenne auto kupim hummera lebo viem ze to je velka krava ktora prejde cez hocico (brat s nadhladom)a pri nehode si to odnese auto a nie ja a nekupim si cinsku kopiu ktora vyzera tak isto ale pri nehode sa jej motor utrhne a zastavi sa na mieste vodica atd.
A dokonca sa môže stať že výde lacnejšie, kúpiť značkovú vec, ako nejaký shit ktorý budeš rok opravovať, a potom to aj tak vyhodíš a kúpiš to značkové.
Napríklad ja som si kúpil min. roku keď som začínal vážnejšie začínal s cyklistikou bike za cca 12.000. Pre niekoho už aj to je horibilná suma. No nevydržalo mi to ani pol roka. Už som vymenil asi pol biku, vidla - 6000, brzdy - 3500, prehadzovačka - cca 1500, sedlovka - 500. A to ešte ani zďaleka nie je koniec a to ešte nie je presne to čo mám "v očiach". A ešte cez zimu si vymením rám (7000), a možno aj kolesá. A to ešte nepočím veci na údržbu - mazanie, servisné náradie... A teraz si spočítajte koľko taká sranda stojí. A to podotýkam že nejde o nejaký super namakaný, vždy čistučký, ukážkový bike, ale o bike na hobbyvozenie po lese a mimo ciest.
A prečo? Lebo POTREBUJEM. Ak sa chcem niečomu venovať naplno, a zvlášť športu kde nie je problém sa dokaličiť, tak jednoducho potrebujem techniku na ktorú sa možem spoľahnúť. A na image kašlem. Je mi jedno aká značka je napísaná na ráme, vidlici či sedlovke, pre mňa je dôležité aby to bolo spoľahlivé. A to od lacných shitov čakať nejde....
@27 na slovensku je dost dobrich jazdcov ale nato abi mohli podat dobre vikoni musia verit ze ich vibava nesklame alebo ochrani . mislis si ze chranice z tesca ta ochrania rovnako ako chranice od 661 alebo fox? ..... hooovadina....... si mislis ze ked nejazdim profesionalne tak mam nosit na hlave prilbu z lidla ? bez prilbi o ktorej viem ze ma ochrani bi som na zjazd ani nepomislel .....