také slovíčka ako "vlastne" "no" "že" atď, ale keď sa fakt snažím, tak dokážem ich vynechať ďalej mám strašný problém pozerať sa človeku, s ktorým sa rozprávam, do očí a zle artikulujem (ale to hlavne kvôli strojčeku)
obcas castejsie zapajam slovicko "proste", ale inak si myslim, ze som sa dost zbavila zlozvykov a viem si na to davat pozor.
klucove boli pre mna tri veci - pisanie clankov a seminarok (naucit sa vyjadrovat myslienky bez slovnych barliciek), prezentacie na vysokej skole (prekonanie tremy, naucit sa sustredit na to, co rozpravam) a komunikacia v cudzom jazyku (naucit sa vyjadrovat myslienky strucne a jednoducho).
a inak, ked som si povedala, ze prestanem nadavat, tak som proste prestala. ako s fajcenim
Ja mám skôr problém s prízvukom Keď som dlho ( rozumej aspoň 2 dni ) v nejakom prostredí kde je iný prízvuk tak ho chytám aj ja...
Momentálne som chytila vychodniarsky prízvuk
presne... neviem sa ludom pozerat do oci.
a lahko chytam napodobeniny nejakych prizvukov, napriklad teraz nevedno preco mam take znaky vychodnarskeho i Bratislavskeho. a "vlastne" pozivam este stale asi dost casto. a vlea raz rozpravam rychlo a zle artikulujem tak mi nie je rozumieť
@12
pamätám ako som prišla po dlllhom čase išla do Blavy a nevedela si zvyknúť na ich prízvuk, iritoval ma tak ako môj ich a po týždni som začala (podvedome) rozprávať ako oni, a sa mi páčilo ako rozprávam! keď som sa vrátila domov, všetkých to štvalo potom som sa adaptovala zas na miestny, ale nejako extrémne nikdy nepoužívam hovorové slová, podvedome sa vyjadrujem spisovne
ináč nie, ani nepoužívam žiadne iné, aj keď "si" často hádžem kde chcem
ano, pred cudzími ľudmi alebo pred väčšonou skupinou ľudí sa často akoby zakoktávam nekokcem, len proste sa zaseknem niekedy aj po každom druhom slove akoby som zabudla čo som chcela povedať. taký stresmeni ako ja to iste poznajú neviem či sa to dá nazvať ako zlozvyk, ale se*ie ma to, nechcem vyzerať ako dement, ale čo už ...
inak používam dosť nadávok (čoho sa mi aj pomaly darí zbaviť), a občas mám také obdobie kedy používam často výrazy ako "proste, oné.." .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
väčšinou sa neviem vykoktať a rozprávam vraj pomaaaaly a taaak ležeeerne
klucove boli pre mna tri veci - pisanie clankov a seminarok (naucit sa vyjadrovat myslienky bez slovnych barliciek), prezentacie na vysokej skole (prekonanie tremy, naucit sa sustredit na to, co rozpravam) a komunikacia v cudzom jazyku (naucit sa vyjadrovat myslienky strucne a jednoducho).
a inak, ked som si povedala, ze prestanem nadavat, tak som proste prestala. ako s fajcenim
A velmi vela vulgarizmov pouzivam.
Momentálne som chytila vychodniarsky prízvuk
a lahko chytam napodobeniny nejakych prizvukov, napriklad teraz nevedno preco mam take znaky vychodnarskeho i Bratislavskeho. a "vlastne" pozivam este stale asi dost casto. a vlea raz rozpravam rychlo a zle artikulujem tak mi nie je rozumieť
pamätám ako som prišla po dlllhom čase išla do Blavy a nevedela si zvyknúť na ich prízvuk, iritoval ma tak ako môj ich a po týždni som začala (podvedome) rozprávať ako oni, a sa mi páčilo ako rozprávam! keď som sa vrátila domov, všetkých to štvalo potom som sa adaptovala zas na miestny, ale nejako extrémne nikdy nepoužívam hovorové slová, podvedome sa vyjadrujem spisovne
ináč nie, ani nepoužívam žiadne iné, aj keď "si" často hádžem kde chcem
inak používam dosť nadávok (čoho sa mi aj pomaly darí zbaviť), a občas mám také obdobie kedy používam často výrazy ako "proste, oné.." .