Keď na mňa niekto slovne „vybehne“, keď ma niekto začne osočovať, zostanem ako obarená, nedokážem sa brániť ani odraziť útok, hlavne v škole. čo mám robiť?
tiez som mala podobny problem, ostala som ako obarena a az doma v posteli som zacala rozmyslat, co som vsetko mohla povedat, ake argumenty pouzit atd ... ale to uz bolo neskoro... ani neviem kedy to prestalo, teraz s tym uz nemam problem, viem pohotovo reagovat.
tiež mám odjakživa ten problém, neviem sa brániť protiútokom, ale snažím sa to nejako zmeniť, keď bude treba si obhájiť svoje. no často si obhajovať seba netreba, proste odignoruj ľudí, čo do teba rýpu. ver tomu, že aj to je účinná zbraň, lebo ignorácia znamená, že ťa to nezaujíma a oni sa ťa pritom tááák snažia vytočiť a nedarí sa a nedarí prostredníček a ideš ja som takto už toľko ľudí narozčuľovala
Kašli na to Ja sa zvyknem hádať aj biť, ale už to nemám za potreby, už mám rozumných ľudí v triede.
Občas sa s niekym pochytím, ale to zväčša v piatky na bare
buď ho odignoruj, ale nesmies na to isť tak že pozreš na nohy a ideš ďalej. Musíš naňho drzo pozreť a jednoducho odisť aby si nemyslel že sa bojiš pretože to môže prerásť do šikany. ak na to nechceš isť hore uvedenim sposobom tak tak si niečo zamrmli a choď ďalej (ja osobne to robim bud 1. sposobom alebo si niečo zamrmlem po japonsky - väčšinou to nieje slušné- drzo kuknem a idem dalej alebo ho odbi niečim srandovným nie vsak urazlivim aby si ho nenasrala ak je 2x taky ako ty
keď to nemáš v krvi tak sa to musíš proste naučiť, časom to pojde samo... pre začiatok si vymysli nejaké všeobecné odjeby na všetko aby si len tak nestála bez slova alebo skoč po ňom a trhaj všetky vlasy....
akoze...asi s tebou takto zaobchadzaju aj doma len si to uz ani neuvedomujes ked inde si s tym nevies rady. a ja ked ty ich v podstate uz teraz ignorujes kedze nevies odpovedat a robia to hojne dalej tak myslim ze ignoracia v tvojom pripade nie je ziadne riesenie. proste od nich odid. asize ta nerespektuju lebo si myslia ze maju vacsie uspechy nez a teda aj vacsie pravomoci. asi si nevyrazna, nic moc vynimocne nerobis, nie si majster ziadneho sportu ani triedny saso, len slusna.
@mollly123 Poznáám to, podla man to suvisí s tym ze ti zaleží na tom co hovoria ostatny, proste u mna to prestava v moment ked to mám uplne " v prdeli" vtedy si poviem svoje, alebo odignorujem ale dakedy som tiez zaskočená niektorymi rečami, ale len od jedneho cloveka- väcsinou su to primitívi , kt.sa potrebuju zviditelnit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
:-S
Občas sa s niekym pochytím, ale to zväčša v piatky na bare