určite nie no viem že sú hackeri, ktorí sa vedia dostať do webkamery a sledovať ťa...ako som ten článok prečítal tak v tej sekunde som si išiel po lepku a teraz mám už asi 3 mesiace prelepenú webku
@siminda nie. a ak by sa to cez chatroulette dalo (čo je teoreticky možné, ale extrémne nepravdepodobné), tak by to nebol problém chatroulette, ale bezpečnostnej diery v browseri, čiže na tom kto by ju využil a odkiaľ zas až tak nezáleží. a tá webkamera je blbosť. čiže nič nového pod slnkom čoho by sa bolo treba báť
A mylite sa vsetci webkamera je obsluhovana nejakym softwarom, ktory komunikuje s okolitym svetom za pomoci nejakeho protokolu na nejakom porte. A tento software aj protokol moze byt zneuzity. V principe sa to nelisi od povedzme utoku na webserver (aj ked technicky ano). A navyse webkamera komunikuje s ovladacom, ktory ak nie je sandboxnuty, tak mas "superuser" pristup do celeho systemu. Ano, teoreticky je takyto utok viac nez mozny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov