Ako myslím že čašník/barman má väčšiu šancu si nájsť prácu ale kuchár je určite platenejší ale tak ako čašník ak by si pracoval v zahraničí niekde pri mori tak by si spoznal veľa ľudí možno + ak by si sa na izbe učil robiť tie koktaily ako barman shaker tak by si potom na to ešte aj balil kočky
@storcko háčik je v tom len pre ľudí, ktorí nie sú absolútne všímaví a dôvtipní, cestovať žiť a zabávať sa dá aj spôsobom ktorým si ešte aj zarobíš nehovoriac o tom že bvanie a strava zadarmo treba sa inšpirovať cestovateľmi
@kittan Podľa mňa to ani veľmi pravda byť nemusí. Aspoň čo viem, tak keď sa nedelí trinkgeld medzi všetkých (vrátane kuchárov), tak plat čašníka o dosť postúpi. Samozrejme, na Slovensku to už taký rozdiel nebude.
Určite skús na výšku aj budúci rok, buduj kontakty, uč sa jazyky.
Kuchar v dobrej restike zaraba aj 900€ a viac, casnik dostane na vyplatnej paske minimalnu mzdu, do 500€ mu vyplatia na ruku a dochodok ti potom vyrataju z tej mininalnej mzdy, takze hell yeah. Ale mas tringelty, z ktorych sa teoreticky da vyzit a je len na tebe, ci budes mysliet do buducnosti a sam si budes na starobu setrit. Plus, ked budes chciet hypoteku, tak sa mozes aj rozglejit a nedostanes nic, pretoze na papieri mas minimalnu mzdu. Ale je to skorej o tebe, ci chces pracovat s ludmi alebo radsej s hrncami.
Jednoznacne kuchar. Pokial ta to bavi a si svojim sposobom inovatorom v kuchyni, mozes si prist naozaj na dobre peniaze aj na Slovensku. Mam dvoch kucharov kamaratov, jeden robi v rakusku sefkuchara a ma plat cca 3000,- netto a druhy je anglican (ma hviezdu michelin), ale rozmyslal, ze bude zit na Slovensku a robil v Liviane cca mesiac (nastupny plat mal okolo 3500,- netto) - ale potom odisiel, lebo sa mu to zdalo malo
Viem o jednom šéfkuchárovi, ktorý zarobí celkom fajn v jednom tatranskom hoteli ale ináč čo sú ti začínajúci a ešte v nejakých obyčajných reštikách tak sa tam narobia jak otroci a pomaly zadarmo, ani v zahraničí to nieje všade top, v kuchyni sa stále narobíš, čiašnik má šancu niekde slušne zarobiť na tringeltoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Určite skús na výšku aj budúci rok, buduj kontakty, uč sa jazyky.
Ale rozhodne rob to čo ťa baví a napĺňa