Nenazvala by som to ničením....nikto tie staré skladby predsa neničí Prečo by niekto nemal počuť tú novšiu najprv, keď tú starú nepočul tak či tak? A ja som napríklad počula asi tri prerobené verzie Don´t worry, be happy a všetky sa mi páčili viac ako tá pôvodná a čo s tým ako teraz?
No vacsinou sa tymto sposobom povodne pesnicky len znevazia, ale napr. taky Moonlight shadow v podani Groove Coverage je podla mna lepsie nez original.
neneazval by som to práve "ničením"... niekedy je new version lepšia ako pôv. song, okrem toho - aspoň niektoré skvelé skladby neupadnú do zabudnutia. A komu sa zapáči napr. samotný hud. motív, určite si dá námahu vyhľadať si aj pôvodný originál. Že už to ale niekedy svedčí o "neschopnosti" interpréta vytvoriť vlastný kvalitný song - to už je druhá vec...
@lola8 - to je mi jasné ale s tým človek nič nenarobí, to je proste vývoj hudby... kto z dnešných teenagerovvôbec vie, kto boli alebo sú Desireless, Sweetbox, Yazoo, Alison Moyet a mnohých ďalších, kto si spomenie na Edith Piaf, na Beatles, ABBU a pod.? Pritom majú hity, ktoré sa dajú fakt nazvať hitmi a možno práve vďaka rmx a cover sa na nich/ne nezabudne... Aj mnohé známe a populárne originály čerpajú napr. z vážnej hudby, Breiner urobil vynikajúce jazz. úpravy skladieb Beatles, vážna hudba sa hrá v mod. štýle a sounde, Apocalyptica bežne robí cover Metallicy, Pantery, Sepultury, Rammsteini, Slayera, Faith No More....
no vidis, ja som napriklad nevedela, ze behind blue eyes je od The Who...(nadherna mimochodom). vacsinou sa mi viac pacia tie originalne verzie, su to take - klasiky. len sem-tam sa stane ze cover sa mi paci viac ako original...
To, že je toľko remakov vyplýva len z toho, že dnešná spoločnosť má pocit, že už tu všetko bolo a nič nové vzniknúť nemôže...toto preberanie sa však dnes považuje za tvorivý princíp, ktorý nie je len v hudbe, ale napríklad aj v takej postmodernistickej literatúre, kde sú úplne bežné citácie z iných diel.
Za dekadenciu by som to teda rozhodne nepovažovala.
@stormmast3r teda hej, to som pocula..strach a hroza
ked uz chcu spievat, preboha, nech aspon original, a nie ze si budu davat vlastne slova, ktore ani s originalom nemaju nic spolocne(Moriturite salutant bol prelozeny dost kvalitne)
@ekrazit no, ja mám taký názor, ako som už napísala, že je tu síce remakový boom, ale je to tiež tvorba, súvisí to s dnešným prístupom k umeniu.
aj veľa originál tvorcov sa podieľa na tvorbe remakov, napríklad tu niekde spomenutý Martin Gore, manažér kapely Nouvelle Vague, ktorá prerába aj jeho skladby a vlastne celá je založená len na prerábaní starších skladieb. vždy však do toho pridajú niečo vlastné, tak, že sa v tej skladbe prelínajú žánre, čo je celkom dobré. vzniká tak nový pohľad na danú skladbu.
sú samozrejme prípady, keď remak nevyjde a vtedy majú ľudia pocit, že je to len tvorcova neschopnosť vytvoriť niečo vlastné. do určitej miery o tom môžeme hovoriť, ale považovať to celé za ničenie starej hudby, nie je správne, podľa mňa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
nemozem si pomoct ale to deruhe ma podmaz jak holliday od green day. inak nebolo by od veci keby mi to islo viac ako pol minuty!
okrem toho to NECHUTNE CLIPUJE, kde nechali mastering engineers uši ??? pri pomyslení na fakt, že takáto hudba zarába najviac sa mi chce plakať
NIE, mne sa to nepaci
povodna verzia od the who:
a tento .. hm
no ja ten remake fakt nemusim
a co taky Kryl? Moriturite salutant?..az strach a hroza
je velky rozdiel medzi remixom a cover verziou .. a vzdy zalezi od daneho interpreta ,ze ktora verzia je lepsia ...
Originál je Depeche mode, ten som v inej ako koncertnej verzii nenašla
Ale tieto čo si sem dala, tak tie sú dosť zlé..
Za dekadenciu by som to teda rozhodne nepovažovala.
Uriah Heep
Arakain
Slade
Arakain
Alice Cooper
Aleš Brichta
ma to niekto rad tak isto ako ja ?
Aleš Brichta - Noc Kouzel (Poison)
ked uz chcu spievat, preboha, nech aspon original, a nie ze si budu davat vlastne slova, ktore ani s originalom nemaju nic spolocne(Moriturite salutant bol prelozeny dost kvalitne)
--------------
Passenger sa mi páči aj tento nový aj od Siouxsie, a to mám originál kurva rada.
--------------
Inak DOBRÉ covery:
1.originál
cover (jeden z tridsiatich)
2.originál
cover
3.
-------------
A fakt veľmi, VEĽMI zlé:
aj veľa originál tvorcov sa podieľa na tvorbe remakov, napríklad tu niekde spomenutý Martin Gore, manažér kapely Nouvelle Vague, ktorá prerába aj jeho skladby a vlastne celá je založená len na prerábaní starších skladieb. vždy však do toho pridajú niečo vlastné, tak, že sa v tej skladbe prelínajú žánre, čo je celkom dobré. vzniká tak nový pohľad na danú skladbu.
sú samozrejme prípady, keď remak nevyjde a vtedy majú ľudia pocit, že je to len tvorcova neschopnosť vytvoriť niečo vlastné. do určitej miery o tom môžeme hovoriť, ale považovať to celé za ničenie starej hudby, nie je správne, podľa mňa.