ako sa hovori: maturita je ako plot, ked ho nepreskocis tak ta prehodia....
a co sa tyka vysky, no zalez na tom aky predmet na vysokej skole ides. taka matematika to je na hodinku ucenia aby si spravil skusku, ale nieco kde je teoria na 300stranovu knihu to mas na dlhsie a urcite viac ako maturita a ked ma clovek 4skusky taketo kazdy semester
JJ matura je ľahšia,ale zas nestrašte ich že na VŠ ich POTOPIA a podobne. Bože Na výške som si proste zvykol na to množstvo a skúškami normálne prechádzam. Kľud preboha.
ono ak ti nieco tlacia do hlavy 4 roky na strednej a ty sa aspon ako tak ucis na pisomky a chodis do skoly, bolo by zvlastne aby si nezmaturoval....
na vs sa ucis vacsinou sam a za relativne kratky cas musis prejst porovnatelny objem uciva ako na tu maturitu, tak co ja viem. daco na tom bude.... ale zas, povedzme si na rovinu, aj na vysokej su skusky, ktore sa robia lahko
@piter09 nahodou matematika je celkom lahka na vysokej, uz som niekolko ludi doucoval a nikto sa nestazoval a to som ich doucoval 1-2hod na skusku. pokial mas zleho cloveka na doucovanie tak mas problem aj po 10hodinach... ale ja mam na to taky dobry, svojsky pristup za dve hodiny som naucil jedneho derivovat a integrovat a to nevedel ani zlomky pocitat na zaciatku
stredná škola celkovo bola ešte také leháro. Ale dôjde ti to tak začiatkom skúškového na výške, ešte ak budeš na intráku niekde mimo domova...ale VS život je fajn vec
je to pravda, však logicky, ak človek najťažšiu skúšku z prípravy do profesného života absolvuje v 18ke, vysoká škola trochu stráca na význame... (ešte by som spomenula takú vec, že na stredných to býva rôzne, ale v priemere sa 20-30% rovná prejdeniu, na výške je to bežne 50%) hoci, zas nejdem sa tváriť, že výšku spravili len najinteligentnejšie hlavy tohoto národa. a o ekonomickej koluje, že je to najťažšia stredná škola na Slovensku (a čo som počúvala bývalých spolužiakov, čo u nás ledva ledva prechádzali, tam prestúpili a boli za hviezdy, tak tomu aj verím), takže by som sa na tvojom mieste nejak neobávala
@mefistofel derivovanie a integrovanie je ta najprimitivnejsia vec z matiky na vysokej skole, skus niekoho za hodinu naucit teoriu pravdepodobnosti alebo funkcionalnu analyzu -.-
@mefistofel samozrejme, zalezi aj od odboru, ked niekto studuje odbor, kde ma jeden predmet matematiky len tak bokom, tak je to jasne lahke, ale ked niekto studuje 5 rokov matematiku, tak to nemoze byt jednoduche
ale tak netreba tvrdit, ze sa da matematika za hodinu naucit, lebo aj v tych teoretickych predmetoch su take, ktore sa daju naucit za hodinu
maturita zo všetkých predmetov, okrem španielčiny, z ktorej som mala aj štátnice bola niečo tak ľahké, že sa mi tomu dnes ani nechce veriť, keď sa ľudia boja maturity. Naozaj to bola formalita.
A španielčina síce bola ťažká a nikdy som sa predtým toľko neučila, ale áno, na výške máš maturitu každý semester
Ale dá sa to zvládať, maturita je taký strašiak iba preto, že si sa doteraz nemusela učiť také kvantá vecí... Ale na výške sa to naučíš
Aj tu sú predmety, ktoré sú ľahšie a tie, ktoré budú tvojou nočnou morou... A budeš tomu asi venovať viac, ako akademický týždeň, ale dá sa to zvládať
@mefistofel ja len vravim, ze aj niektora matematika sa uci dlho a nemusi to byt len teoria, naucit sa pocitat niektore priklady, tiez musis cvicit, lebo samo od seba to nejde
Ekonomicka je v pohode, tam najdes najvacsich flakacov (cest vynimkam), po socialnych odboroch a pod. A nech mi nikto nehovori, ze to nie je pravda. Poznam ludi co si dali EUBU len tak bokom popri ich VS.
mne sa maturita na gympli nezdala moc jak formalita.. najme ze tie 4 predmety ta budu skusat pocas 1 tyzdna, na vyske si mozes skusky rozplanovat na 1,5 mesiaca..
takze.. zalezi od skoly, a tiez aj od tvojho pristupu k studiu .. su predmety kde budu stacit mozno 2hodky ucenia, dakde aj 2 tyzdne
u mňa je to stokrát tak ťažké, každý týždeň mám tri testy, na každý z nich sa učím cca ako na jeden maturitný predmet (dohromady tak 10-15 hodín čistého času), ak jeden dám pod 80%, nejdem ku skúške (teda, dvakrát mám možnosť opravy).. a pamätám si jak sa mi to zdalo strašne veľa na maturitu, a teraz keď mám toto sa mi zdá úplne v pohode taká klasická skúška, ktorá je asi ako maturita.. (to sa nesťažujem, iba konštatujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
a co sa tyka vysky, no zalez na tom aky predmet na vysokej skole ides. taka matematika to je na hodinku ucenia aby si spravil skusku, ale nieco kde je teoria na 300stranovu knihu to mas na dlhsie a urcite viac ako maturita a ked ma clovek 4skusky taketo kazdy semester
na vs sa ucis vacsinou sam a za relativne kratky cas musis prejst porovnatelny objem uciva ako na tu maturitu, tak co ja viem. daco na tom bude.... ale zas, povedzme si na rovinu, aj na vysokej su skusky, ktore sa robia lahko
ale dočkaj do štátnic, to bude smrť
to zalezi od skoly ... v niektorych treba driet a niektore ti daju titul zadarmo ...
ale tak netreba tvrdit, ze sa da matematika za hodinu naucit, lebo aj v tych teoretickych predmetoch su take, ktore sa daju naucit za hodinu
A španielčina síce bola ťažká a nikdy som sa predtým toľko neučila, ale áno, na výške máš maturitu každý semester
Ale dá sa to zvládať, maturita je taký strašiak iba preto, že si sa doteraz nemusela učiť také kvantá vecí... Ale na výške sa to naučíš
Aj tu sú predmety, ktoré sú ľahšie a tie, ktoré budú tvojou nočnou morou... A budeš tomu asi venovať viac, ako akademický týždeň, ale dá sa to zvládať
Ekonomicka je v pohode, tam najdes najvacsich flakacov (cest vynimkam), po socialnych odboroch a pod. A nech mi nikto nehovori, ze to nie je pravda. Poznam ludi co si dali EUBU len tak bokom popri ich VS.
mne sa maturita na gympli nezdala moc jak formalita.. najme ze tie 4 predmety ta budu skusat pocas 1 tyzdna, na vyske si mozes skusky rozplanovat na 1,5 mesiaca..
takze.. zalezi od skoly, a tiez aj od tvojho pristupu k studiu .. su predmety kde budu stacit mozno 2hodky ucenia, dakde aj 2 tyzdne