@midnight mám WP a začínam uvažovať, že by som minimálne skúsil aj android. Ale nie slabší ako mid-end.. minimalne 1gb RAM, 16gb pamäť, 4 jadro...
@kosmiklove čo som postrehol infošky na nete, takk 830ka vraj nejaké pomalé naččítavanie aplikácií z pozadia a podobne. Dizajnom sa mi viac páči 730ka. A asi aj rozmermi
@igorv moze byt. s tym ma problem aj ja. hlavne skype a nextgen reader ak su moc dlho na pozadi. obcas sa stane ze padnu. ale za to asi moze aj nedostatok ramky.
Tak aj som vyberal hlavne podla ceny, vyrobcu, a parametrov. Viem ze G3 s ma ovela horsie parametre. Podobny tomu G3 s cenovo je Huawei Ascend P7. Ale o tejto znacke mam pochybnosti....
@igorv a načo chceš "skúšať" downgrade? android je šit, jediné dva dôvody prečo je taký rozšírený sú že bol prvý a že je zadara (v zmysle licenčných poplatkov pre výrobcov mobilov)
@midnight väčšia podpora aplikácií a kustomizovateľnosť hlavne. Konkurencie neschopné aplikácie niesú vecou MS, ale prestáva ma to už baviť. Taktiež MSu trvá dlho priniesť nové veci na trh (e.g. upraviť funkcie, ktoré sú dosť pozadu etc.)
@midnight oproti Lumii520 by bol android určite upgrade. Zatiaľ jedinú pointu v upgradeovaní na vyššiu radu lumie je väčšia stabilita, rýchlosť a pravdepodobnejšia podpora pri w10
@maxo0 To som už počul, ale v akom rozsahu sa dostane W10 na tak slabý HW ako má L520 neviem. Dúfam, v to, že to bude normálne, no skôr si myslím, že to bude dosť orezané Hlavne tie nové Lumie 730 a vyššie majú sensorcore a s tým sa už dá pracovať
@igorv všetky WP telefony su ovela lepsie stavane ako nejake slabsie androidy. Napr. L520 je ovela lepsie stavana ako napr. nejaky samsung galaxy ace...
@maxo0 Tomu ja rozumiem, ale nikto ešte nevie ako bude W10 pre mobily vyzerať, čo všetko prinesie, aké budú jeho možnosti a hlavne požiadavky. Vyhlásili, že všetky WP8 zariadenia ho dostanú, no nemusí vyzerať na všetkých rovnako. Napríklad tie slabšie (520,620 prípadne 720, 530, 630) ho môžu dostať v orezanej forme, teda, základné funkcie ako nový vzhľad atď dostať môžu ale iné veci, ktoré budú vyžadovať viac RAM/lepší procesor, dostať nemusia. Ako je to aj s Glance.
Všetko sú to len konšpirácie, môžem sa mýliť v kždom prípade som plný očakávaní na W10
@maxo0 Mal si už WP? Ako "entry-level" je 520 perfektná. Takisto pre nenáročných používateľov. Čo ja nie som, ale začínam byť. Po viac ako roku mi už na nej vadí pár vecí. Malý displej (chcel by to tak 4,3 - 5), LED blesk, väčšiu výdrž baterky a lepší foťák. Ale najviac by to chcelo lepšiu RAM a procesor. Loadingy a obnovovace obrazovky sú od čias 8.1 (DP od zverejnenia) na bežnom poriadku. Systém je stále relatívne rýchly, spoľahlivý, žiadne nútené reštarty mobilu nič. Len tá rýchlosť mi už vadí preto by som už nebral 530/630/635 .. bral by som 535 a vyššie od 730 (tú asi najradšej) ..
Takže už ani pri WP to nie je jedno, a nemyslím, že sa to bude rapídne meniť k lepšiemu bližšie k prríchodu W10
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
@kosmiklove čo som postrehol infošky na nete, takk 830ka vraj nejaké pomalé naččítavanie aplikácií z pozadia a podobne. Dizajnom sa mi viac páči 730ka. A asi aj rozmermi
Samozrejme čakám minimálne do predstavenia W10, prípadne PfD a oficiálneho vydania s novými mobilmi
Potom sa definitívne rozhodnem čo ďalej...
nevykašlú sa na "osmičky"
Všetko sú to len konšpirácie, môžem sa mýliť v kždom prípade som plný očakávaní na W10
mozno mas pravdu, asi prijde v orezanej forme...
ale 830 to asi nehrozi
a potom sa rozhodnem komu zverím svoju lojálnosť
aplikácie a služby má mS veľmi dobre pokryté aj na iOs a Andoride, takže nebojím sa toho aby som o ne prišiel.
ponuka sice menej ako Android, ale aspoň fungujú bezproblémovo
Kvantita nie je kvalita. Skype, Office, OneDrive, Messenger, FB, Spotify a plno ďalších sú kvalitnejšie na Droide a iOs.
A plno ďalších, ktoré v store vôbec nie sú
Ja som spokojný s WP, len si uvedomujem objektívne veci, ktoré ma lákajú prejsť na iný OS
"oproti Lumii520 by bol android určite upgrade."
nebol. lumiu 520 mám a android ma stihne začať srať po dvoch minútach čo mám požičaný sestrin mobil.
Ale určite by som nebral Droida HW podobného 520ke. Minimálne strednú triedu
u WP to je vlastne jedno
Takže už ani pri WP to nie je jedno, a nemyslím, že sa to bude rapídne meniť k lepšiemu bližšie k prríchodu W10
nie nemal som este WP
ked nie, tak si to niekto zlizne