Nokia. A preco? pretoze vlastnim model e90.e90 je jediny telefon ktory naplno splna moje potreby a navzdy nim aj bude pretoze tak dokonalu klavesnicu od tej doby nenajdete na ziadom inom telefone
Ja preferujem jednoznačne SE.O triedu lepšie fotoaparáty ako má Nokia a to aj v prípade modelov bez auto fokusu (netvrdím,že všetky).Lepší pomer cena/výbava.Čo na SE chválim do neba,je minimalizácia java aplikácií a multitasking.O tom si Nokia môže nechať akurát tak snívať.Na druhej strane Nokia má pohotovostný režim,hoci SE vyvinul aplikáciu PIM wallpaper či tak akosi.V prospech SE takisto hovorí aj Track ID,skvelá,skvelá,zbožňujem ju.Tradične dobrá čitateľnosť displeja.Nokie,niektoré druhy majú skutočne divný raster a celkovo svojské displeje.Ďalej SE má výborné (netvrdím,že dokonalé) aplikácie.
Ale celkovo to závisí od nárokov,konkrétneho modelu,apôsobu ako s telefónom zaobchádzaš a ďalších faktorov.
HTC,popredný výrobca,kvalitné displeje,mulimediálna výbava.Mínusom je pomerne vysoká cena.
LG vyrába kvalitnú elektroniku,ale väčšina telefónov sa nepodarila.Má inovatívne riešenia,niektoré svojské a proti logike ale snaha tam je.
So Samsungami nemám osobnú skúsenosť,tak o tom hovoriť nebude.
- Kapacitivny dotykovy displej, dobre citatelny aj na priamom slnku
- Nie Windows Mobile (to uz nikdy viac)
- Jednoduche a rychle ovladanie
- Jednoducha synchronizacia hudby a medii s pocitacom
- 3,5mm jack na sluchatka
- Kopa aplikacii a hier (niekedy sa tie hry fakt zidu a na WM si mozem zahrat jedine tak solitare)
Ale zas he pravda ze mi bude chybat vela funkcii z WM. Napriklad ked potrebujem surne stiahnut a otvorit nejaky subor mozem to skoro vzdy spravit na telefone.
LG sa mozu skot pochvalit svojim dizajnom ako kvalitou. Telefony sa zamrzaju. Casto treba prehravat software a dotykove telefony maju spomalene reakcie.
@broslo Pavda... Teda to ohladne SE... nemam ich rad... a Desire... oproti HD2 ma maly displej ..a ajfon bol porazeny vlastne uz ked vysiel uz HTC touch HD bol lepsi nez ajfon
@krampus to napísal pekne, aj keď ja som zasa NOKIA fanatik
na SE mi nevyhovuje menu, dizajn telefónov, v podstate skoro nič.
Samsungy sú hrozné, to je ako keby sme boli v materskej škole s telefónmi.
LG sa kazia, reštartujú, zamŕzajú...nie nadarmo sa všade hovorí už otrepaná fráza "Life is good....without LG". Aj keď LG arena teda namakaný funkciami je, nešla by som do toho.
No a HTC - to už je iná klasa, priateľ ho má, no za tú cenu by som mala dve nokie...ťažko povedať, či to je až taká dobrá kúpa...možno ak mieni mať niekto telefón 5 rokov, tak sa mu tá cena vráti, ale ja si skôr myslím, že mobil je v dnešnej dobe jednoducho spotrebný tovar a buď sa po dvoch rokoch pokazí, alebo nám bude chýbať nejaká funkcia ktorú má iný mobil, alebo proste budeme chcieť nový telefón.
takže hlavne výber mobilu závisí od pomeru cena/výkon a od toho, čo od neho vlastne chceš. ja si nepotrpím na foťák, ak by ho mobil aj nemal, nič sa nedeje.
SE. Jednoznačne, mal som Siemensy, Nokie, LG, Samsungy a mnohé iné a vlastne všetky značky, čo sú značky a čo kedysi boli. (raritky ako NEC nespomínam...) Vlastne robil som s telefónmi a najlepšie mi z toho na bežné používanie vyšiel SE...
@ayreen netvrdila by som ze LG Arena je namakany telefon. Je to vlastne prva verzia svojho druhu. Cize ma este mnozstvo much, ktore sa snazia napravit stale nove a nove upgrade-i software-ov. To uz lepsie LG telefony su BL20,BL40,GD510 alebo GD880.
@broslo E90-siatku som mal vyše roka, tá klávesnica je fajn, ale je príliš tvrdá, to mi na tom strašne vadilo. A samozrejme tie rozmery a váhu som už jednoducho nebol ochotný tolerovať Škoda, že nemajú nejakého nástupcu, už je predsa len trochu mimo doby...
SE 3,5 jacky už má, každá xperia ho má, ale zas je pravda, že to vlastne SE nie je...
Neviem čo máte proti LG, ja som mala LG chocolate 2 roky a fungoval normálne, aj teraz funguje, len už je trochu baterka slabšia, ale po dvoch rokoch je to normálne.
Momentálne mám skoro rok Samsung, tiež zatiaľ ´celkom v pohode.
Nokie som mala, celkom dobré mobily, akurát dosť drahé a nezdajú sa mi v ničom lepšie ako ostatné značky. Tie staršie modely boli naozaj kvalitné, ale nové už toľko nevydržia a človek neplatí za kvalitu ale len za to, že je to Nokia.
So SE mám najhoršiu skúsenosť, mobil by zamŕzal a nakoniec úplne odišiel len kvôli tomu, že bolo na ňom pár kvapiek vody a to mal len 2 mesiace.
@frez HDckove HTC maju oproti iPhonu jeden velky nedostatok a to su obrovske rozmery. Uz iPhone je sam o sebe velka krava.. Dalsia vec je kapacitny displej, ktory je az v HD2 a tak isto Windows Mobile nie je az taka vyhra, oproti dvojkovym Androidom, ktore na HTC bezia podstatne lepsie.
SE c902 zatail mi staci,v buducnosti by som rad okusil nieco na styl HTC,mozno aj Android,celkom ma zacina lakat,kazdom pripade je to este daleko kym bude nieco nove
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ale celkovo to závisí od nárokov,konkrétneho modelu,apôsobu ako s telefónom zaobchádzaš a ďalších faktorov.
HTC,popredný výrobca,kvalitné displeje,mulimediálna výbava.Mínusom je pomerne vysoká cena.
LG vyrába kvalitnú elektroniku,ale väčšina telefónov sa nepodarila.Má inovatívne riešenia,niektoré svojské a proti logike ale snaha tam je.
So Samsungami nemám osobnú skúsenosť,tak o tom hovoriť nebude.
To je môj názor.
- Kapacitivny dotykovy displej, dobre citatelny aj na priamom slnku
- Nie Windows Mobile (to uz nikdy viac)
- Jednoduche a rychle ovladanie
- Jednoducha synchronizacia hudby a medii s pocitacom
- 3,5mm jack na sluchatka
- Kopa aplikacii a hier (niekedy sa tie hry fakt zidu a na WM si mozem zahrat jedine tak solitare)
Ale zas he pravda ze mi bude chybat vela funkcii z WM. Napriklad ked potrebujem surne stiahnut a otvorit nejaky subor mozem to skoro vzdy spravit na telefone.
SE maju sice "dobre fotaky" no nokia ma v telefonoch ason optiku z cybershotov(Carl zeins tessar??? netusim ako sa to pise).
+ SE nevie 10 rokov pochopit ze ma davat do telefonov normalny 3,5mm jack konektor a to sa hra na hudobny telefon dost s ana tom desatrocie uz bavim
na SE mi nevyhovuje menu, dizajn telefónov, v podstate skoro nič.
Samsungy sú hrozné, to je ako keby sme boli v materskej škole s telefónmi.
LG sa kazia, reštartujú, zamŕzajú...nie nadarmo sa všade hovorí už otrepaná fráza "Life is good....without LG". Aj keď LG arena teda namakaný funkciami je, nešla by som do toho.
No a HTC - to už je iná klasa, priateľ ho má, no za tú cenu by som mala dve nokie...ťažko povedať, či to je až taká dobrá kúpa...možno ak mieni mať niekto telefón 5 rokov, tak sa mu tá cena vráti, ale ja si skôr myslím, že mobil je v dnešnej dobe jednoducho spotrebný tovar a buď sa po dvoch rokoch pokazí, alebo nám bude chýbať nejaká funkcia ktorú má iný mobil, alebo proste budeme chcieť nový telefón.
takže hlavne výber mobilu závisí od pomeru cena/výkon a od toho, čo od neho vlastne chceš. ja si nepotrpím na foťák, ak by ho mobil aj nemal, nič sa nedeje.
SE 3,5 jacky už má, každá xperia ho má, ale zas je pravda, že to vlastne SE nie je...
Momentálne mám skoro rok Samsung, tiež zatiaľ ´celkom v pohode.
Nokie som mala, celkom dobré mobily, akurát dosť drahé a nezdajú sa mi v ničom lepšie ako ostatné značky. Tie staršie modely boli naozaj kvalitné, ale nové už toľko nevydržia a človek neplatí za kvalitu ale len za to, že je to Nokia.
So SE mám najhoršiu skúsenosť, mobil by zamŕzal a nakoniec úplne odišiel len kvôli tomu, že bolo na ňom pár kvapiek vody a to mal len 2 mesiace.