ide o tom ze mam pc, k nemu pripojenu tlaciaren...a jak mam nastavit ked chcem ze na notebooku dam tlacit zeby mi to vytlacila tlaciaren co je pripojena k pc...dufam ze chapete
Zda sa mi, ze by ste si museli na PC v nastaveniach dostupnych tlaciarni nastavit, aby ste danu tlaciaren zdielali v sieti. Ak fungujete na podobnych IP-adresach doma, tak by malo vsetko potom fungovat.
Ak sa spravne pamatam, nastavuje sa to v Start-->Nastavenia-->Tlaciarne-->pravy gombik na tlaciaren-->Zdielanie
musis ju zdielat... tak ako zdielas priecinky (disky) medzi pocitacmi, tak musis zdielat tlaciaren... samozrejme musis mat na notebooku nainstalovane aj ovladace tej tlaciarne (urcite sa daju stiahnut z netu podla typu tlaciarne, alebo ich mas na CD od tlaciarne)
problem je jedine pri zdielani tlaciarne medzi Win98 a Vistou, Sedmickou.... tam potom funguje taka mala finta, ked tlaciaren pripojis na port LPT, ktory dnesne notebooky nemaju, ale OS ma stale tieto porty naucene... a zapojis ju na notebook tak, ze do prikazoveho riadku (v ponuke start mas Spustit... a tam napises "cmd" bez uvodzoviek) napises:
net use LPT1 nazov_zdielajuceho_pocitaca
azov_sietovej_tlaciarne
@Lawful_good spravil som to tak ja si kazal..ale ked dam tlacit tak mi pise ze STAV: NECINNA a ked kliknem na hladat tlaciaren tka mi daco vypise po anglicky
Zaujimave, hodil som to do googlu a vyzera to tak, ze to je cisto problem vyskytujuci sa u Visty. Viac-menej to je problem, ktory zostal v mnohych pripadoch nevyrieseny, ale toto zevraj spravila nejaka osoba a zrazu jej to islo:
1. Go to "Network"
2. Click "Add a Printer"
3. Click "Add a network, wireless or Bluetooth printer"
4. If your desired printer doesn"t appear, click "The printer that I
want isn"t listed"
5. Click "Add a printer using TCP/IP address or hostname"
6. Key in the Hostname or IP address (I key in the IP add)
7. Click next
8. Select your printer driver or "have disk option"
Predpoklad je ten, ze si vies zistit IP adresu tej tlaciarne, co by nemal byt velky problem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ak sa spravne pamatam, nastavuje sa to v Start-->Nastavenia-->Tlaciarne-->pravy gombik na tlaciaren-->Zdielanie
Alebo nieco na ten styl. Pohrajte sa s tym.
@ Chavez co takto mi to kusa objasnit lebo ja som z toho vedla
@ Little5maggie noo ja by som to chcel tak isto len tiez netusim ako to treba spravit
problem je jedine pri zdielani tlaciarne medzi Win98 a Vistou, Sedmickou.... tam potom funguje taka mala finta, ked tlaciaren pripojis na port LPT, ktory dnesne notebooky nemaju, ale OS ma stale tieto porty naucene... a zapojis ju na notebook tak, ze do prikazoveho riadku (v ponuke start mas Spustit... a tam napises "cmd" bez uvodzoviek) napises:
net use LPT1 nazov_zdielajuceho_pocitaca
azov_sietovej_tlaciarne
pozor na lomitka.. napises ich stlacenim Alt+Q
Zaujimave, hodil som to do googlu a vyzera to tak, ze to je cisto problem vyskytujuci sa u Visty. Viac-menej to je problem, ktory zostal v mnohych pripadoch nevyrieseny, ale toto zevraj spravila nejaka osoba a zrazu jej to islo:
1. Go to "Network"
2. Click "Add a Printer"
3. Click "Add a network, wireless or Bluetooth printer"
4. If your desired printer doesn"t appear, click "The printer that I
want isn"t listed"
5. Click "Add a printer using TCP/IP address or hostname"
6. Key in the Hostname or IP address (I key in the IP add)
7. Click next
8. Select your printer driver or "have disk option"
Predpoklad je ten, ze si vies zistit IP adresu tej tlaciarne, co by nemal byt velky problem.
Kazdopadne, drzim palce, idem spat.