@rieper ideálne by bolo, aby bol pomerne ľahký-budem ho často nosiť do školy, nemusi byt rozmerovo velky, teraz mam tusim uhlopriecku 15, takze staci aj mensia, potom aby tam bola nejaka dobra graficka karta aby uniesla photoshop, InDesign a taketo programy... nech aj nieco vydrzi bez nabijacky...Okrem tych programov ho potebujem len na bezne kazdodenne pouzivanie, office, filmy a tak.
len neviem čo si myslieť, lebo niekto vraví, že napr. macbooky sú super na grafiku, a niekto zase že vôbec nie...tak chcem len poradiť od niekoho, kto sa v tom vyzná
@esmik Za tie peniaze by som bral niečo od Dellu (najmä rada Vostro)
Poprípade Lenovo Thinkpady ... Sú to pracovné notebooky, ktoré aj niečo vydržia a nerozpanú sa hneď po dvoch rokoch
Notebook by som vyberal (okrem iného) aj podľa rozlíšenia displeja ... Tie drahšie majú 1920x1080 , čo je oproti trápnym 1366x768 (ktoré má bohužiaľ väčšina notebookov ) až dvojnásobok .. Raster bude menší, a na obrazovku sa bude zmestiť viac položiek
Čo sa procesorov týka, ja osobne už dlhé roky odporúčam iba platformu Intel ... Väčšina mobilných Core i5 a i7 ti bude výkonovo stačiť
RAM (v dnešnej dobe DDR3) by mala byť 4 GB a viac, čo je našťastie už samozrejmosť
Čo sa týka hardisku .. odporúčam mať 7200 otáčkový disk, alebo hybrid 5400ot + SSD cache ... Čisto 5400 otáčkové disky sú zväčša pomalé a brzdia prácu s PC...
@77hanes77 Aby som ešte nezabudol .. Našťastie už väčšina dnešných notebookov má USB 3.0 vstupy .. čo sa týka WiFi, tie taktiež už našťastie spĺňajú aj štandard 802.11 n , odporúčam mať aj Gigabitový ethernet (čo niektoré našťastie majú)
@esmik aj mne, byť tebou, tak radšej si našetrím, kúpim neskôr, ale toto fakt, aj tá výdrž je totálne úžasná, to ti vydrží 2-5x tolko, kolko normálne notebooky, s tým by si ani nemusela nikde nosiť nabíjačku, len by si všade s obálkou chodila a macbooky sú veľmi spoľahlivé
a ešte by sa dalo niečo ušetriť, keby si kúpila používaný macbook air (ale pozor, takú dlhú výdrž majú len najnovšie macbooky air, ktoré vyšli myslím minulý mesiac) prípadne/zároveň keby si si kúpila 11 palcový macbook air. ten je ešte menší, čo je na jednu stranu výhoda (ešte väčšia prenosnosť), ale na druhú stranu nevýhoda, lebo má menšiu obrazovku (aj ked možno by ti to stačilo) a zároveň nižšiu výdrž na baterku (9 hodín, stále daleko, daleko viac ako ostatné notebooky)
@asceticjunkie ja viem, je to absolutne super, a jedneho dna si taku vecicku kupim, ale momentalne na to nemam financie, a notebook potrebujem naozaj akutne :/ ale oh...pekny je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
pre inšpiráciu:
» www.pcforum.sk/notebooky-a-net...
A k novému notebooku, aký cenový strop si predstavuješ?
Poprípade Lenovo Thinkpady ... Sú to pracovné notebooky, ktoré aj niečo vydržia a nerozpanú sa hneď po dvoch rokoch
Notebook by som vyberal (okrem iného) aj podľa rozlíšenia displeja ... Tie drahšie majú 1920x1080 , čo je oproti trápnym 1366x768 (ktoré má bohužiaľ väčšina notebookov ) až dvojnásobok .. Raster bude menší, a na obrazovku sa bude zmestiť viac položiek
Čo sa procesorov týka, ja osobne už dlhé roky odporúčam iba platformu Intel ... Väčšina mobilných Core i5 a i7 ti bude výkonovo stačiť
RAM (v dnešnej dobe DDR3) by mala byť 4 GB a viac, čo je našťastie už samozrejmosť
Čo sa týka hardisku .. odporúčam mať 7200 otáčkový disk, alebo hybrid 5400ot + SSD cache ... Čisto 5400 otáčkové disky sú zväčša pomalé a brzdia prácu s PC...
Chceš aj nejaké konkrétne typy ?
a ešte si pozri toto od 56:35 do 57:10
a ešte by sa dalo niečo ušetriť, keby si kúpila používaný macbook air (ale pozor, takú dlhú výdrž majú len najnovšie macbooky air, ktoré vyšli myslím minulý mesiac) prípadne/zároveň keby si si kúpila 11 palcový macbook air. ten je ešte menší, čo je na jednu stranu výhoda (ešte väčšia prenosnosť), ale na druhú stranu nevýhoda, lebo má menšiu obrazovku (aj ked možno by ti to stačilo) a zároveň nižšiu výdrž na baterku (9 hodín, stále daleko, daleko viac ako ostatné notebooky)