Zdravím! chcel by som pomoc s výberom notebooku. Budem ho využívať predovšetkým do školy (Word, Power point), na internet a na dáke filmy. » notebooky.heureka.sk/asus-x205ta-fd0... Čo na to hovoríte? Chcel by som niečo do 250€...
Ani jeden ..
Všetko sú to nevýkonné veci s výkonom na úrovni notebooku s Intel Atom ...
A tá kvalita spracovania je tiež hrúza ..
Do 250€ jedine repas ..
Čo je repas? Sú to použité kvalitné business počítače / notebooky, ktoré stále vyše 1000€ / 1500€, keď boli nové. ...Také notebooky majú zväčša 3-5 rokov a ich predchádzajúci majitelia boli zväčša veľké korporácie, firmy, alebo štátna správa, od ktorých to predajcovia odkúpili ... Notebooky sú samozrejme plne funkčné, bez chýb. Majú max. vyčistené chladiče od prachu a prepastované, poprípade doplnená RAM, vymenený HDD atď..
Na každý repas notebook / PC je záruka 2 roky.
Tak ja odporúčam Dell Latidude 6420 (Intel Core i5 - 2520M, 4GB RAM, 250GB HDD. 14" displej s rozlíšením až 1600x900 a podsvietená klávesnica)
@kosmiklove A keďže sú SO-DIMM DDR3 RAMky do notebookov lacné, nie je problém rozšíriť na 8GB a na väčšine spomínaných notebookov, aj na 16GB (čo je však v tomto prípade zbytočne)
Áno, sú to staré (3 až 5 ročné) notebooky ... Ale stále majú ďaleko vyšší výkon, než nové notebooky v tej cene (do 300€) ... a o kvalite spracovania ani nehovorím ... Žiadne plastové črepy sa nekonajú
Ja by som radšej uvažovala o novom a skúsila násť nejakú tú zľavu, napr. cez » www.kuponyzdarma.sk/hej-sk/... alebo niečo podobné a postupne si ich vylepšiť. S repasmi mám iba zlé skúsenosti.
Odporúčam ti to isté. Skús si nájsť niečo tu s touto zľavou » www.kuponyzdarma.sk/tpd-sk/... ak máš problém s cenou. Ja som tiež mala ale vieš čo vybrala som si notebook značky LENOVO za 320 eur a musím povedať, že zatiaľ som veľmi spokojná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Všetko sú to nevýkonné veci s výkonom na úrovni notebooku s Intel Atom ...
A tá kvalita spracovania je tiež hrúza ..
Do 250€ jedine repas ..
Čo je repas? Sú to použité kvalitné business počítače / notebooky, ktoré stále vyše 1000€ / 1500€, keď boli nové. ...Také notebooky majú zväčša 3-5 rokov a ich predchádzajúci majitelia boli zväčša veľké korporácie, firmy, alebo štátna správa, od ktorých to predajcovia odkúpili ... Notebooky sú samozrejme plne funkčné, bez chýb. Majú max. vyčistené chladiče od prachu a prepastované, poprípade doplnená RAM, vymenený HDD atď..
Na každý repas notebook / PC je záruka 2 roky.
Tak ja odporúčam Dell Latidude 6420 (Intel Core i5 - 2520M, 4GB RAM, 250GB HDD. 14" displej s rozlíšením až 1600x900 a podsvietená klávesnica)
» www.lacne-notebooky-pc.sk/notebooky/core-... [4]
Alebo HP Elitebook 8460p (parametrovo v podstate zhodný .. ) .. alebo Lenovo Thinkpad T420
» www.lacne-notebooky-pc.sk/notebooky/core-... [3]
» www.lacne-notebooky-pc.sk/notebooky/core-...
Časom by som HDD vymenil za SSD ... alebo trošku priplatil (cca 20-40€) a zobral nejaký stroj s Ivy Bridge ..
Radšej investovať do SSD ..
Btw. za 50€ navyše sa dá aj so 4 jadrom Core i7 Ivy Bridge : » www.lacne-notebooky-pc.sk/notebooky/core-... [1]
Áno, sú to staré (3 až 5 ročné) notebooky ... Ale stále majú ďaleko vyšší výkon, než nové notebooky v tej cene (do 300€) ... a o kvalite spracovania ani nehovorím ... Žiadne plastové črepy sa nekonajú
Notebook s Core i3 / i5 / i7 Ivy Bridge - 3-4 roky staré
s Core i3 /i5 / i7 Sandy Bridge - 4 - 5 rokov staré
Nájdu sa aj staršie .. nejaké Core 2 Duo alebo Core i3 / i5 / i7 1. generácie za cca 150-200€ ale tie by som už nebral ...
@77hanes77
dikes za reakcie.