Ahojte ocením rady skúseného človeka, ktorý sa vidí do techniky . Čo si myslíš o Asus Vivobook? Potrebovala by som dáky šikovný notebook skôr na kancelárske účely žiadny extra výkon. Môže byť?
A vo všeobecnosti chceš NTB s i3-8xxx i5-7xxx/8xxx , 8GB RAM a SSD ... v prípade, že musí byť nový
Ja by som však zobral repas, ktorý je kvalitou spracovania na míle ďaleko (oproti spomínaným novým notebookom v tej cene ) : » www.lacne-notebooky-pc.sk/notebooky/core-... [19] .. máš tam dobrý výkon (i5-4310m, 8GB RAM, 256GB SSD), bude ťa to stáť len 366€ , má to 2 ročnú záruku .. jediná vec, čo môže byť háčik je batéria, no zatiaľ mám takú skúsenosť, že na všetkých notebookoch, ktoré som odtiaľ objedával batéria fungovala ešte dobre - mala 80-90% kapacity (záležalo od kusu)
@shiny25 je dobrý ten čo si si vybrala.
ALE
porovnal som jeden z tých ktoré som sem postol s tým tvojim, a ja osobne by som sa rozhodol pre ten ktorý som vybral.
Zatiaľ všetko hovorí v prospech HP a to celkom výrazne.
Hmotnosť 2,6kg --- Hmotnosť 1,3kg
Webkamera ??? --- Webkamera Áno
CENA V ALZE
699€ --- 582€
Cena inde
655€ --- 553€
Takže o 100€ viac = väčšie úložisko SSD na systém a programy, HDD na všetky ostatne filmy, dokumenty fotky atď. , väčšia obrazovka, DVD mechanika, numerická klávesnica, výkonnejšia grafická karta takmer dvojnásobne, výkonnejší procesor o tretinu, dvojnásobne viac pamäte RAM, o jeden článok batérie viac, o 2 jadrá procesora viac.
Jediný argument "proti" skutočne v úvodzovkách, pretože ide o výkon nie o kilogramy, je iba jeho dvojnásobná hmotnosť. A to tak notebooky vážia bežne. Webkamera v popise nie je, avšak na dispeji na fotkách ju tam vidím, takže pravdepodobne má aj webkameru.
+ ak to dáš bráškovi alebo niekomu schopnému, čo trochu robí s PC, tak ti jednoducho pretaktuje procesor v tom HPčku, a bude ešte výkonnejší. A nebude vhodný len na písanie poznámok, či prácu v Office, ale kludne na tom rozbehneš si dovolím povedať všetko. (no jasne že tie najnovšie sračky nie ako nadupane notebooky ale aj tak je to paradny notebook za tú cenu... ah normalne som dostal chuť si ho kúpiť, len škoda že nemám peniaze )
tak oprava, v inom popise tam je napísané, že webkamera tam JE. takže skutočne nie je o čom... ber to HP, ak nie si špáratko. Potom ten noťas môže využiť ktokolvek a pripadne na tom môže aj niekto hrať hry, alebo ho vieš slušne predať aj po rokoch.
@wistingher 17" veľké hovado na prenášanie + celková (väčšinou) mizerná kvalita od HP (výnimky sú len Probook/Elitebook a Zbook, ktoré sú kvalitné) ... fakt "super" rada
Ak HP v tej cene, tak potom tento Probook 440 : i5-8250u , 8GB RAM, 128GB SSD + 1TB HDD (veľká výhoda), 14" 1080p IPS displej + rada Probook má podstatne lepšiu kvalitou spracovania : » www.hp-shop.sk/hp-probook-440-...
@shiny25 (príspevok vyššie) .. zvažoval by som nad tým Probookom .. je to menší, 14" praktický NTB, má dobrý výkon, kvalitný displej, dobrú kvalitu spracovania (vzhľadom k cene) a má SSD+HDD (rýchle SSD pre OS a najpouzivanejsie programy + veľký 1TB HDD pre tvoje dáta )
@77hanes77 to sú predsudky čo tu píšeš, že "mizerná kvalita" , koľko ľudí som to už počul povedať na x dobre fungujúcich vecí. Čo nevidíš tie komponenty, čo z nich je tam v mizernej kvalite prosím ťa? Áno, poznám noťasy HP, ktoré sú proste "shit" ale tento to nie je. Odsudzovať celú značku automaticky je hlúposť. Btw. Ak by sme to mali brať z takéhoto uhla, tak Asus, či lenovo by som mohol tiež odsúdiť, ak som doteraz osobné a takmer osobné skúsenosti/ohlasy z druhej ruky mal v negatívnom zmysle.
+ To že je veľký je jasné, to som písal, urobil som kompletné porovnanie výkonu a výbavy.
Ten Probook, čo si poslal je to isté ako ten jej ASUS, iba nemá 256GB SSD , ale 128GB ssd a 1000GB HDD a stojí o 100€ viac. Dokonca má o maličký kúsok slabší procesor ako ten jej ASUS. ... Zaujímavé že toto sa pre teba oplatí.
Záleží čo preferuje, koľko má peňazí. či chce malý notebook, alebo veľký notebook. Ale za cenu, ktorú sa predáva s tými komponentami to HPčko, má povedal by som OBROVSKÚ VALUE v pomere cena/výkon.
@wistingher Ja neodsudzujem celú značku .. Však som napísal, že dobré NTB od HP sú z rád Probook, Elitebook a ZBook ... a možno ešte Spectre
Bohužiaľ, s HP 15 a 17 mám zlé skúsenosti - hrozné spracovanie (na viacerých kusoch, čo som opravoval boli najmä zlomené pánty).
Btw. Ten Probook je kvalitou spracovania a vykonovo na tom lepšie, má rozumné rozmery (14") + kombináciu SSD a HDD považujem (v tejto cenovej kategórii) za plus... Ideál by bol samozrejme aspoň 500GB SSD (a tým pádom HDD netreba), ale to už by sme boli v inej cenovej kategórii.
17" notebooky sú vhodné tak jedine na doma alebo do kancelárie, kde sa to nebude prenášať ... je to ohava nevhodna na každodenné prenášanie ... Ak to chce len na doma tak budiš ... kompromis je 15,6"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Koľko peňazí na to chceš minúť, resp. máš k dispozícii.
Aké máš požiadavky na výkon/Na čo bude určený.
» notebooky.heureka.sk/lenovo-thinkpad...
» notebooky.heureka.sk/hp-elitebook-82...
» www.alza.sk/hp-17-ca0001nc-...
Všimni si vývoj cien Myslím že som vybral tie najlepšie možné. Záleží koľko peňazí do toho chceš dať. Prípadne aké máš nároky.
Ten Vivobook môže byť, ale ber tento : » www.asus-shop.sk/katalog/asus-no...
alebo väčší 15,6" s lepším procesorom : » www.asus-shop.sk/katalog/asus-no...
alebo Dell a máš k tomu NBD záruku (keď sa náhodou pokazí, technik to príde k tebe domov opraviť : 15,6 " » www.dell-shop.sk/dell-vostro-15-...
A vo všeobecnosti chceš NTB s i3-8xxx i5-7xxx/8xxx , 8GB RAM a SSD ... v prípade, že musí byť nový
Ja by som však zobral repas, ktorý je kvalitou spracovania na míle ďaleko (oproti spomínaným novým notebookom v tej cene ) : » www.lacne-notebooky-pc.sk/notebooky/core-... [19] .. máš tam dobrý výkon (i5-4310m, 8GB RAM, 256GB SSD), bude ťa to stáť len 366€ , má to 2 ročnú záruku .. jediná vec, čo môže byť háčik je batéria, no zatiaľ mám takú skúsenosť, že na všetkých notebookoch, ktoré som odtiaľ objedával batéria fungovala ešte dobre - mala 80-90% kapacity (záležalo od kusu)
ALE
porovnal som jeden z tých ktoré som sem postol s tým tvojim, a ja osobne by som sa rozhodol pre ten ktorý som vybral.
» www.alza.sk/hp-17-ca0001nc-...
VS
» www.alza.sk/asus-vivobook-s...
Parametre:
HP --- ASUS
uhlopriečka 17,3 --- uhlopriečka 14
procesor AMD Ryzen 5 2500U ( 7326 --- procesor Intel Core i3-8130U ( 5062
grafická karta AMD Radeon RX Vega 8 ( 1760 --- Intel UHD Graphics 620 (1038
Veľkosť pamäte RAM 8GB --- Veľkosť pamäte RAM 4GB
Úložisko 1000GB HDD + 128GB SSD --- Úložisko 256 GB SSD
Počet jadier procesora 4 --- Počet jadier procesora 2
Počet Článkov batérie 4 --- Počet článkov batérie 3
Kapacita Batérie 41Wh --- Kapacita batérie 42Wh
Výbava HP: Numerická klávesnica, Optická mechanika, Čítačka pamäťových kariet, Operačný systém
Výbava ASUS: Podsvietená klávesnica, Čítačka odtlačkov prstov, Čítačka pamäťových kariet, Operačný systém
Zatiaľ všetko hovorí v prospech HP a to celkom výrazne.
Hmotnosť 2,6kg --- Hmotnosť 1,3kg
Webkamera ??? --- Webkamera Áno
CENA V ALZE
699€ --- 582€
Cena inde
655€ --- 553€
Takže o 100€ viac = väčšie úložisko SSD na systém a programy, HDD na všetky ostatne filmy, dokumenty fotky atď. , väčšia obrazovka, DVD mechanika, numerická klávesnica, výkonnejšia grafická karta takmer dvojnásobne, výkonnejší procesor o tretinu, dvojnásobne viac pamäte RAM, o jeden článok batérie viac, o 2 jadrá procesora viac.
Jediný argument "proti" skutočne v úvodzovkách, pretože ide o výkon nie o kilogramy, je iba jeho dvojnásobná hmotnosť. A to tak notebooky vážia bežne. Webkamera v popise nie je, avšak na dispeji na fotkách ju tam vidím, takže pravdepodobne má aj webkameru.
Na 100% by som išiel do toho HPčka.
* - výkon vyjadrený číslom. (Z databázy testovaní)
Ak HP v tej cene, tak potom tento Probook 440 : i5-8250u , 8GB RAM, 128GB SSD + 1TB HDD (veľká výhoda), 14" 1080p IPS displej + rada Probook má podstatne lepšiu kvalitou spracovania : » www.hp-shop.sk/hp-probook-440-...
+ To že je veľký je jasné, to som písal, urobil som kompletné porovnanie výkonu a výbavy.
Ten Probook, čo si poslal je to isté ako ten jej ASUS, iba nemá 256GB SSD , ale 128GB ssd a 1000GB HDD a stojí o 100€ viac. Dokonca má o maličký kúsok slabší procesor ako ten jej ASUS. ... Zaujímavé že toto sa pre teba oplatí.
Záleží čo preferuje, koľko má peňazí. či chce malý notebook, alebo veľký notebook. Ale za cenu, ktorú sa predáva s tými komponentami to HPčko, má povedal by som OBROVSKÚ VALUE v pomere cena/výkon.
Bohužiaľ, s HP 15 a 17 mám zlé skúsenosti - hrozné spracovanie (na viacerých kusoch, čo som opravoval boli najmä zlomené pánty).
Btw. Ten Probook je kvalitou spracovania a vykonovo na tom lepšie, má rozumné rozmery (14") + kombináciu SSD a HDD považujem (v tejto cenovej kategórii) za plus... Ideál by bol samozrejme aspoň 500GB SSD (a tým pádom HDD netreba), ale to už by sme boli v inej cenovej kategórii.
17" notebooky sú vhodné tak jedine na doma alebo do kancelárie, kde sa to nebude prenášať ... je to ohava nevhodna na každodenné prenášanie ... Ak to chce len na doma tak budiš ... kompromis je 15,6"