...aby bol aj vcelku kvalitny aj za najdostupnejsiu cenu?..a este,kolko najmenej sa da da t zan v obchode??pripominam,ze som nenarocna.hry nehravam,len pocuvam hudbu,robim si tu veci na vysku a som na birdz aj podobne.takze grafiku az tak nepotrebujem.sta
Vačšina ti asi poradí HPčko.Ja ho mám ale už by som si ho nekúpila, jak sa mi nedojebal za rok 5krát tak ani raz. A nabíjačka naň tiež, navyše mi nešla naň ani univerzálna, takže ja HP neodporúčam.
hmm Hp by som neodporucal moc nakecaju ale ziadna slava...... skor MSI i ked niekto by tu mohol oponovat ze to nie je dobra volba (ale zatial s nim nemam ziadne zle skusenosti)...... hladaj take ktore maju v nazve grafiky m alebo mobile (i ked ti na grafike nezalezi je to dolezity aspekt lebo mobile grafiky su setrne na energiu) ..... ale keby ze chces najkvalitnejsi notebook tak lenovo (zase mi tu moze niekto oponovat ze sa neoplati kvoli pomeru cena:hw , je to sice pravda ale tu si davaju zamestnanci zalezat pri skladani takze je tu najmnesia sanca poruchy)... Rozhodnutie je na tebe to bolo len par rad
backman nech si kupi omg stavanu graficku an doske to staci 256 alebo 128 vaspons a jej nebude hriat notas ne ? napsiala že nerobi mco zgrafikout ajtej to stači 4 giga ram 360 hardisc či kolko procak 2,0 dual core za 15-20 mas dost gút notas
Co tak nieco od IBM, dizajn moc nezmenili, ale kvalitu si drzia, potom hej Jablcko nie je zle ak teda vies robit s tym operacnym systemom. A asi bezne sa predavaju Asus, Toshiby a Fujitsu Siemensi. Co sa tyka parametrov, je uz asi viac-menej na tebe. ale bezne to ide ze 3GB RAM, 320GB HDD a podobne...
@8 IBm su drahe platíš za kvalitu maju dobre palsty ale vnutro ... jablcko no tie sud rahe chujoviny...toshiba tu som nemal nemožem hodnotiť račej nejaky kvalitnejši asus alebo acer viem nemaju dobru povest ale v psolednej dobe sa to zmenilo dobre servisne zazemie na SVK
ALe čosom počul toshiba sa drží noa to hP su kvalitne ked kupiš drachsie ale tie lacne z nayka za 11 000sk sux...nato sa už len zle pozera anied rží ešte v ruke
Trebahlavne haldet an kvalitu palstou abis a neprehibaly a taaq.. potom yvdrž baterky a tie aprametre 3gb nad 320giga disc a nad 2,0 procák stači kludne aj amd intely sud rahe ale račej ten intel grafika vstavana ako som povedal notebook sa nehreje a večšia vydrž baterky a spustiš natom aj nejake hry gta sana dreas sims a take emnej anročne hry ak ceš možem ti vybrať pár ty sa rozhodneš pojdeš do enjakeho obhodu s pc kde robia pc zostavy ukažeš ime nch ty to objednajus kade som povedal oni si iba vypitaju navise nejkých 1000-1500sk a dostaneš mžnost zobrat ešte nasplatky tak mam ja teraz notas kupeny
Ps mam anjradšej tých ludí čo radia si kupovať NB a mali len ejden notas za cely svoj life... ked budeš mať aspon 4+ nejake kupene pre kamošov tak potom sa ozyvaj
HP je blbost. Dnesne HP nemaju dobru kvalitu ani vykon za cenu oproti konkurencii. MSI je tiez sunt.Furt sa to jebe.Kamos ho ma za pol roka 3 ci 4 krat v servise napr.ACER by som tiez nevolil tiez take lacna sracka.IBM tiez nic moc za tie ceny.
A teraz co by som ti doporucil su NB od : najlepsia za dostupne ceny je isto TOSHIBA , potom Fujitsu siemens a ASUS. Z drahsich isto DELL mozno LENOVO.
Ak ho chces na beznu pracu tak: jednoznacne do NB procak od INTEL nejake DVOJ-JADRO kolo 2Ghz , 3GB ram (mozno 4 aj ked myslim ze to nema pri beznom pouzivani opodstatnenie) HDD ak sa da vybrat naj su tie so SAMSUNG alebo SEAGATE kapacita 400GB by ti mohla stacit hadam , citacka , dvd napalovacka by mala byt samozrejmost , co sa tyka uhlopriecky radim 15,4" je to taky kompromis a pri tom nemam moc malu uhlopriecku , ten NB nevazi tak vela ako so 17" a tiez dost podstatne pre dost ludi ze ten NB ma vacsiu vydrz na baterke ...
V prvom rade ti poviem, z čoho si rozhodne nevyberaj. Zo skúseností známych, mojích a "mena" značky si nevyberaj: Acer (skutočný odpad od 12 - 25 000 je to skutočná bieda) - otrasná kvalita vyhotovenia, neskutočne neergonomický dizajn, baterka ti pri normálnom používaní notebooku, teda wifi, player (iTunes, WMP, WINAMP...), Word, NET, vydrží tak maximálne 2 hodiny a skape. Toto spomenuté platí aj u značiek ASUS, Fujistu Siemes a podobne. Ak vidíš "veľa výkonu" za málo peňazí, odrazí s to zväčša na výdrži baterií a v celku nekvalitnom spracovaní a otrasnom dizajne.
Z čoho si teda vyberať?:
-Toshiba, v celku podarné dizajny, kvalitné spracovanie (Japonci) a solidná výdrž batérie. To za primeranú cenu od cca 22 000
- HP - kvalitné spracovanie, dizajny sú u rady Pavilion solidné, čo je však mínus je bateria, takže tam platí to, že vysoký výkon na úkor batérií, samozrejme to je v cenovej kategorii od 22 do 30. Vyššie modely majú zabezpečenú aj tú výdrž.
-DELL/ IBM tu neni čo dodať, kvalitka, výkon, dizajny nič moc.
UPLNY LUXUS - Apple Macbooky (pro). Aktuálne už nie je konštručkný rozdiel medzi MB a MBP, keďže sú oba vyrezávané z 1 kusa hliníku, to zvyšuje odolnosť, takže tam je tá kvalita spracovania skutočne na vysokej úrovni. Dizajn je tam na 110% , nič iné sa od Apple nedá ani čakať a výdrž baterií je skutočne luxusná záležitosť a to tak 5-6 hodín, keď človek zníži jas, vyzdrží aj viac. Samozrejme, na Slovensku sú ceny tak približne o 10 000 nadhodené, oproti cenám z USA. » www.apple.com/macbook/...
Globálne platí tak, že čím nižšia cena, tým sa to odráža na spracovaní notebooku a vydrži baterií.
Áno ja tiež budem odporúčať HP, ale pozor ak chceš Hp musíš počítať s tým, že bude máťwindows vistu. V Nových modeloch je iba Windows vista a XP sa nedá spojazdniť.
Na druhej stráne majú dobrú kvalitu do 20000 (ak porovnávam iné značky za takúto cenu).
@djdaniels si sa zbláznil, že Fujistsu? Mám známeho vyššie postaveného v predajniach Shark-u kde sme pozerali celoslovenské štatitiky a ACER, ASUS, FUJISTSU sú strach a hrôza, tak 80% sa im vráti spať na reklácie. Na ASUSE sa odjebe všetko od portu na mikrofón, cez základnú dosku až po panty na kryte a display ani nehovorím. Acery sú na tom podobne, síce kamarat do Aceru vylial kávu, dáko vyutieral, zapol a funguje. Fujistsu je taijwan... nikdy v živote. Lacné, nekvalitné, pomalé, škaredé.
Ak by som nemal MacBook, pozeral by som sa po Toshibe.
@13 no v celku by som suhlasil az na to ze HP je kvalitne to ma dost pobavilo nakolko maju kopu nedostatkou od zaostavajuceho dizajnu po baterka ktore sa ti dojebu po pol roku atd ...po case klepe klavesnica ..a este predrazene ...proste znackovy srot
asus ..k tomu poznacim len ze je to znacka pre tych co nechcu alebo nemaju tolko financii na kupu NB a potrebuju ho a myslim ze postaci v pohode s priemernou kvalitou ..urcite lepsia volba ako HP...taktiez dodam ze NB nad 20 od asus maju kvalitu uz vyssiu ale to je tak u kazdej znacky ze cena urcuje aj kvalitu..a Fujitsu siemens je na tom obdobne ako ASUS ...ale nemozno porovnavat dva NB od napr ASUS a HP v rovnakej cene ..pretoze ASUS ti da lepsiu konfiguraciu , dizajn , a kvalitu na rozdiel od HP.
ja osobne mam ASUS ktory minuly rok patril do stredovej cenovej kategorie ...proste chcel som NB na kancelarske ucely a nechcel som don jebnut mrte penazi kedze to straca na hodnote a viem aj lepsie investovat peniaze ...a ten NB slape jak svajciarske hodinky ..mam ho presny rok ...pouzivam ho nonstop prakticky kazdy den niekedy aj tri styri dni vkuse zapnuty..a zatial co som na nom badal je mierne hlucnejsia klavesnica (inak normalka ..myslim ze v norme a rovnako to je pri takom intenzivnom pouzivani aj na DELL za cca 30-35tis) a hlucnejsie chladenie CPU..nedivim sa ..tiez myslim celkom v norme..nakolko viem aj z desktopu kde som dal pred tromi rokmi znackovy chladic za vyse 1600sk a tiez po cca roku zhlucnel ...normalka u kazdeho ventilatoru ..casom treba proste menit...inak na NB nevidim ziadne vady ..a baterka mi aj po roku este stale vydrzi slusnu dobu ...skoro 3hodiny na full rezime..co myslim ze je az moc slusne ...ako nova vydrzala 3 aj stvrt hodiny..
@18 vies SHARK je predajna kde by som si nekupil ani obuvak na topanky s dvoj rocnou zarukov ... takze tolko k tomu odbornici jak svina tam proste OUTTT
ja mam kamosov manikov ..a servisneho technika kamosa ktory robi servis pre HP , Fujitsu siemens a TOSHIBU tak presne viem co ake je ..takiez povedal ze reklamacie nepoukazuju spravne na kazlivost vyrobku ..nakolko uzivatelia sa casto chovaju k veci hrubym sposobom (pady , tresknutia) a povedal ze tych reklamacii tvori asi 80% ..len zvysok je vada vyrobku ..TAKZE TOLKO ASI!!
ani dell za 100tacov nevydrzi ked ti jebne nestastne z metrovej vysky zo stola...proste nieco sa v nom dojebe ..napovrch vyzera neposkodene sice ale vnutro si to odnasa tomu ver!
@xcorpi niekomu asi peniaze na strome rastú... mám FJS a som s ním nad mieru spokojný. Je pravda, že s acerom a asusom majú kamoši dosť veľké problémy.
@hajzelodkosti je rozdiel používať a používať Jasné, kto sa o notebook stará a je k nemu šetrný, tak vydrží, aj keď je lacný - po stránke opotrebovania. U lacných modelov je však problém v samotnej konštrukcii, od ktorej sa odvýja to, že či hreje jak radiator, pričom sa opotrebovávajú komponenty a zvyšuje sa % kazivosti. Komu to šlape, môže byť len rád. Skutočne.
@djdaniels tak, v tých vyšších radách je to už o niečom inom, ale je pravda, že u HP ide dosť o značku. Že asus lepšiu kvalitu? Prečítaj si post, ja tu nehovorím o 4 kamarátoch ale celoplošne štatistiky predajnej siete Shark. Rozhodne, radšej kúpiť HP, než ASUS Siemes alebo ACER...
Optimálna volba je v dnešnej dobe pre Slovenského študenta Toshiba
Ale zas, mám dosť známych, ktorí sú študenti a majú MacBooky a (pro)
@18 btw ...ty tutko ...a co si myslis kde sa vyrabaju plasty na DELL a dalsie dobre znacky?...vsetko cina , taiwan atd ...lacna pracovna sila vis...okrem toho siemens je nemecky nevim co to ma s taiwanom lol
@26 suhlasim s tebou ze jednotka je TOSHIBA ...ale z najlacnejsieho sortimentu su naj ASUS a FS .HP bolo dobre kedysi no ta doba je uz prec!...samoska ze drahe HP su lepsie ..ale to aj drahsie ASUS su lepsie..
okrem toho shark a jeho statistiky ma nezaujimaju nakolko je to predajna kde by som si nedal poradit ani ake CD je dobre ..proste hruza predajna ..okrem toho nakupujem vo velkoskladoch od ktorych bere aj SHARK cize tak ..shark je proti nim len prcek na trhu ..okrem toho by ma zaujimalo preco shark daval na vsetko 24mes zaruku ked niektori vyrobcovia davali na svoje tovary garantovanu zaruku 3r ,alebo dokonca dozivotnu?...neviem ako je to teraz v sharku nezaujimaju ma looseri..ale roky to tak bolo ..kebyze si tam kupis pamatovku od sandisk zaruku mas na 24mes ..kebyze v ALZE mas dozivotnu ....a to iste s inymi vecami...
po pravde v sharku som si len raz ci dva krat kupil CD lebo som nemal po ceste nic ine inak by som tam nekupil ani to ...
@pedall ak sa k tomu správaš "slušne" vydrží ti aj ten. Na druhú stranu nemám rád produkty, ktoré musím ofukovať, aby sa nepokazilo to a to pri používaní.
@wepmar tie, čo využívajú RAM v notebookoch je väčšina, keďže minimum výrobcov dáva do notebookov v nizkej cenovej kategorií dedikovanú grafku. Je to dobre, dedikovaná znižuje spotrebu batérií, a hry človek až tak nepotrebuje, keď je v teréne, tu ide o vydrž!
@djdaniels Shark sú drahší, zarábajú už na svojej značke, ale keďže majú tiež veľké predaje, rozhodne štatistiky takto globálnej firmy na trhu neni dobré podceňovať pri výbere značky
@30 su mozno najvacsia predajna to netvrdim ale hlavne v poslednej dobe vidim ze vacsina ludi nakupuje cez net alebo sklady ...dovod lepsia cena , rychlesie reklamacie , vacsi sortiment ..tak nac kupovat u drahych neodbornikov?ze
BGS Levi
AGEM
ALZA
mi uplne stacia pre nakup vsetkeho IT co potrebujem ..najdem vzdy vsetko co chcem za najlepsie ceny , najrychlejsie ..niet o com ..navyse rady ohladne vyrobkou si zistim z for, od kamosov , z recenzii ...nikdy nepozeram jednu recenziu na vyrobok ale viac ..kedze niekde moze ist o reklamu isteho produktu alebo znacky
@djdaniels dávam ti za pravdu v cenách, osobne drobnosti riešim tiež mimo shark, keďže sa oplatia viac - disk, ram. Na druhú stranu, pri veciach ako je desktop, notebook si radšej priplatím za bezproblémový a rýchli servis a pocit, že keď tam s tým prídem, nebudú robit problémy, ako dakedy vo veľkoskladoch je zvykom. V NR je Shark s dosť kvalifikovanými ľudmi, čo sa do toho vyznajú, takže lamy sa nevsťahujú na globálnu sieť po celom Slovensku Tak ako máš blbcov Apple v Auparku, tak máš odbornejších v Poluse.
Mimo to, ceny čo som tam hodil som viac menej odhadoval aj s DPH a v normálnych obchodoch, keďže je jasné, že @0 bude asi tak nakupovať.
@35 no ja tomto s tebou nemozem suhlasit hlavne cele desktop zostavy by som nikdy nekupoval v SHARKU ale to asi nikde...lebo oni daju dobru cenu na ukor kvalitneho zdroja , daju lacnu dosku , blbeho lacneho vyrobcu vga ...onicom chladenie a pc na pohlad delove ta vyjde na 25tis pri com v sklade nakupim komponenty v parametorch o nieco lepsich s kvalitnym zdrojom , doskou, vga dobrej znacky a samostatne kupenym mimoriadne tichym a ucinnym chladenim
videl som par rozobratych SHARK zostav ked som to rozobral mal som co robit aby som stal na nohach ..proste hruza ..a ze to tipkovi pada pri hrach atd. ani sa necudujem heh...a celkovo tie veci co su tam ...no koment ..proste som za to ze desktop poskladat..ja som skladal niekolkym ludom pc-cka a nik sa nestazuje niektori maju tie pc roky uz a nehlasia ziadne chyby a vady...proste slape jak ma...same kvalitne veci som povyberal ...presne veci co k sebe idealne pasuju a za velmi slusne velkoskladove ceny dostali maximalny mozny vykon a kvalitu ..
btw ALZA uz je aj pre studentov staci sa regnut a mozes nakupovat za velkoobchodne ceny
@djdaniels na ALZA som tam regnutý 2 roky, veľkoskladové ceny sú pre študnetov od kedy? Ak niekto z rodiny potrebuje PC, ide sa do Sharku, kde si vybere zostavu + customize veci. Nemám nervy a ani čas na vyberanie vecí, kamarat mi poradí vždy a dobre. Osobne, ak by som chcel herný desktop, kúpim xbox360, kde to jednoducho ide a bez starostí
je vela znaciek ja si planujem zabespecit bud znacku lenevo alebo dell ale myslim si, ze napr. Asus je taka znacka, ze kupis aj lacnejsie a ma to pod kapotou to co napr. lenevo alebo dell lenze rozdiel je v cene. Ale HP by som urcite nekupoval a ani acer to su podla man shity ale kazdy ma na to iny nazor vsakze
@24 načosibude kupovať notas z grafikou ktora ubera z ramky ty si tlk sak ajsne povedala že ence nagrafiku notas te čo uberaju su silnejsie 256 mb 512 ati radeon v ram či jake omg nech si kupi stavanu ja mam čo uberaju z ram a som nadmieru spokojny takyto profesionály
@42 predstav si to moj vydrzi este po roku s displayom 15,4" viac ako 2,5 hod na standardnej baterke dodavanej s NB!
btw dnes som robil s novym fujitsu siemensom amio ..dvojjadro AMD , crossfire dve atiny ,4GB ram ,15,4"..perfekt vykon ...baterka pri plnom vytazeni dve aj pol hodky skoro ...neveril som vlastnym ociam ...ako fasa
Ja mam Toshibu. Robim na tom celu doktoranduru. Ma uz pat rokov a maka kazdy den aspon 10 hodin a je ako nova. Ide uplne perfektne. Cenovo su tiez dobre. Odporucam Toshibu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
inak cim to je,ze sa moje forum tak ujme v poslednej dobe??urobila som necooo??? alebo len setci spia?
alebo este je tu Dell... ale tam sa priplaca
ALe čosom počul toshiba sa drží noa to hP su kvalitne ked kupiš drachsie ale tie lacne z nayka za 11 000sk sux...nato sa už len zle pozera anied rží ešte v ruke
Trebahlavne haldet an kvalitu palstou abis a neprehibaly a taaq.. potom yvdrž baterky a tie aprametre 3gb nad 320giga disc a nad 2,0 procák stači kludne aj amd intely sud rahe ale račej ten intel grafika vstavana ako som povedal notebook sa nehreje a večšia vydrž baterky a spustiš natom aj nejake hry gta sana dreas sims a take emnej anročne hry ak ceš možem ti vybrať pár ty sa rozhodneš pojdeš do enjakeho obhodu s pc kde robia pc zostavy ukažeš ime nch ty to objednajus kade som povedal oni si iba vypitaju navise nejkých 1000-1500sk a dostaneš mžnost zobrat ešte nasplatky tak mam ja teraz notas kupeny
@3 napisem...
A teraz co by som ti doporucil su NB od : najlepsia za dostupne ceny je isto TOSHIBA , potom Fujitsu siemens a ASUS. Z drahsich isto DELL mozno LENOVO.
Ak ho chces na beznu pracu tak: jednoznacne do NB procak od INTEL nejake DVOJ-JADRO kolo 2Ghz , 3GB ram (mozno 4 aj ked myslim ze to nema pri beznom pouzivani opodstatnenie) HDD ak sa da vybrat naj su tie so SAMSUNG alebo SEAGATE kapacita 400GB by ti mohla stacit hadam , citacka , dvd napalovacka by mala byt samozrejmost , co sa tyka uhlopriecky radim 15,4" je to taky kompromis a pri tom nemam moc malu uhlopriecku , ten NB nevazi tak vela ako so 17" a tiez dost podstatne pre dost ludi ze ten NB ma vacsiu vydrz na baterke ...
Z čoho si teda vyberať?:
-Toshiba, v celku podarné dizajny, kvalitné spracovanie (Japonci) a solidná výdrž batérie. To za primeranú cenu od cca 22 000
- HP - kvalitné spracovanie, dizajny sú u rady Pavilion solidné, čo je však mínus je bateria, takže tam platí to, že vysoký výkon na úkor batérií, samozrejme to je v cenovej kategorii od 22 do 30. Vyššie modely majú zabezpečenú aj tú výdrž.
-DELL/ IBM tu neni čo dodať, kvalitka, výkon, dizajny nič moc.
UPLNY LUXUS - Apple Macbooky (pro). Aktuálne už nie je konštručkný rozdiel medzi MB a MBP, keďže sú oba vyrezávané z 1 kusa hliníku, to zvyšuje odolnosť, takže tam je tá kvalita spracovania skutočne na vysokej úrovni. Dizajn je tam na 110% , nič iné sa od Apple nedá ani čakať a výdrž baterií je skutočne luxusná záležitosť a to tak 5-6 hodín, keď človek zníži jas, vyzdrží aj viac. Samozrejme, na Slovensku sú ceny tak približne o 10 000 nadhodené, oproti cenám z USA. » www.apple.com/macbook/...
Globálne platí tak, že čím nižšia cena, tým sa to odráža na spracovaní notebooku a vydrži baterií.
» www.alza.sk/SK/notebook-tos...
» www.alza.sk/SK/asus-f5rl-ap...
» www.alza.sk/SK/asus-x59sl-d...
» www.alza.sk/SK/fujitsu-siem...
Na druhej stráne majú dobrú kvalitu do 20000 (ak porovnávam iné značky za takúto cenu).
@13 Môžem súhlasiť...
Ak by som nemal MacBook, pozeral by som sa po Toshibe.
Zdá sa mi ze najlacnejsí je tento, mozes omrknúť. » www.toshiba-pc.sk/Default.aspx?Ca...
asus ..k tomu poznacim len ze je to znacka pre tych co nechcu alebo nemaju tolko financii na kupu NB a potrebuju ho a myslim ze postaci v pohode s priemernou kvalitou ..urcite lepsia volba ako HP...taktiez dodam ze NB nad 20 od asus maju kvalitu uz vyssiu ale to je tak u kazdej znacky ze cena urcuje aj kvalitu..a Fujitsu siemens je na tom obdobne ako ASUS ...ale nemozno porovnavat dva NB od napr ASUS a HP v rovnakej cene ..pretoze ASUS ti da lepsiu konfiguraciu , dizajn , a kvalitu na rozdiel od HP.
ja osobne mam ASUS ktory minuly rok patril do stredovej cenovej kategorie ...proste chcel som NB na kancelarske ucely a nechcel som don jebnut mrte penazi kedze to straca na hodnote a viem aj lepsie investovat peniaze ...a ten NB slape jak svajciarske hodinky ..mam ho presny rok ...pouzivam ho nonstop prakticky kazdy den niekedy aj tri styri dni vkuse zapnuty..a zatial co som na nom badal je mierne hlucnejsia klavesnica (inak normalka ..myslim ze v norme a rovnako to je pri takom intenzivnom pouzivani aj na DELL za cca 30-35tis) a hlucnejsie chladenie CPU..nedivim sa ..tiez myslim celkom v norme..nakolko viem aj z desktopu kde som dal pred tromi rokmi znackovy chladic za vyse 1600sk a tiez po cca roku zhlucnel ...normalka u kazdeho ventilatoru ..casom treba proste menit...inak na NB nevidim ziadne vady ..a baterka mi aj po roku este stale vydrzi slusnu dobu ...skoro 3hodiny na full rezime..co myslim ze je az moc slusne ...ako nova vydrzala 3 aj stvrt hodiny..
ja mam kamosov manikov ..a servisneho technika kamosa ktory robi servis pre HP , Fujitsu siemens a TOSHIBU tak presne viem co ake je ..takiez povedal ze reklamacie nepoukazuju spravne na kazlivost vyrobku ..nakolko uzivatelia sa casto chovaju k veci hrubym sposobom (pady , tresknutia) a povedal ze tych reklamacii tvori asi 80% ..len zvysok je vada vyrobku ..TAKZE TOLKO ASI!!
ani dell za 100tacov nevydrzi ked ti jebne nestastne z metrovej vysky zo stola...proste nieco sa v nom dojebe ..napovrch vyzera neposkodene sice ale vnutro si to odnasa tomu ver!
btw fujitsu je japonské a siemens sú nemci.
@djdaniels tak, v tých vyšších radách je to už o niečom inom, ale je pravda, že u HP ide dosť o značku. Že asus lepšiu kvalitu? Prečítaj si post, ja tu nehovorím o 4 kamarátoch ale celoplošne štatistiky predajnej siete Shark. Rozhodne, radšej kúpiť HP, než ASUS Siemes alebo ACER...
Optimálna volba je v dnešnej dobe pre Slovenského študenta Toshiba
Ale zas, mám dosť známych, ktorí sú študenti a majú MacBooky a (pro)
okrem toho shark a jeho statistiky ma nezaujimaju nakolko je to predajna kde by som si nedal poradit ani ake CD je dobre ..proste hruza predajna ..okrem toho nakupujem vo velkoskladoch od ktorych bere aj SHARK cize tak ..shark je proti nim len prcek na trhu ..okrem toho by ma zaujimalo preco shark daval na vsetko 24mes zaruku ked niektori vyrobcovia davali na svoje tovary garantovanu zaruku 3r ,alebo dokonca dozivotnu?...neviem ako je to teraz v sharku nezaujimaju ma looseri..ale roky to tak bolo ..kebyze si tam kupis pamatovku od sandisk zaruku mas na 24mes ..kebyze v ALZE mas dozivotnu ....a to iste s inymi vecami...
po pravde v sharku som si len raz ci dva krat kupil CD lebo som nemal po ceste nic ine inak by som tam nekupil ani to ...
@wepmar tie, čo využívajú RAM v notebookoch je väčšina, keďže minimum výrobcov dáva do notebookov v nizkej cenovej kategorií dedikovanú grafku. Je to dobre, dedikovaná znižuje spotrebu batérií, a hry človek až tak nepotrebuje, keď je v teréne, tu ide o vydrž!
@djdaniels Shark sú drahší, zarábajú už na svojej značke, ale keďže majú tiež veľké predaje, rozhodne štatistiky takto globálnej firmy na trhu neni dobré podceňovať pri výbere značky
BGS Levi
AGEM
ALZA
mi uplne stacia pre nakup vsetkeho IT co potrebujem ..najdem vzdy vsetko co chcem za najlepsie ceny , najrychlejsie ..niet o com ..navyse rady ohladne vyrobkou si zistim z for, od kamosov , z recenzii ...nikdy nepozeram jednu recenziu na vyrobok ale viac ..kedze niekde moze ist o reklamu isteho produktu alebo znacky
Mimo to, ceny čo som tam hodil som viac menej odhadoval aj s DPH a v normálnych obchodoch, keďže je jasné, že @0 bude asi tak nakupovať.
videl som par rozobratych SHARK zostav ked som to rozobral mal som co robit aby som stal na nohach ..proste hruza ..a ze to tipkovi pada pri hrach atd. ani sa necudujem heh...a celkovo tie veci co su tam ...no koment ..proste som za to ze desktop poskladat..ja som skladal niekolkym ludom pc-cka a nik sa nestazuje niektori maju tie pc roky uz a nehlasia ziadne chyby a vady...proste slape jak ma...same kvalitne veci som povyberal ...presne veci co k sebe idealne pasuju a za velmi slusne velkoskladove ceny dostali maximalny mozny vykon a kvalitu ..
btw ALZA uz je aj pre studentov staci sa regnut a mozes nakupovat za velkoobchodne ceny
agem a bgs. mozu len firmy a zivnostnici
btw dnes som robil s novym fujitsu siemensom amio ..dvojjadro AMD , crossfire dve atiny ,4GB ram ,15,4"..perfekt vykon ...baterka pri plnom vytazeni dve aj pol hodky skoro ...neveril som vlastnym ociam ...ako fasa
» www.supernakup.sk/kategorie/najla...