ja som pocula skoro na vsetko ze je najhorsie.l..aj moje HP.... to je vec toho jendotliveho compa ale terza sa setko hned kazí.... mnoho vecí mame doma ešte od komáčov
ja ho mám a nesťažujem sa, je to podla mna aj o osobe za notebookom a tiež ten dôvod, čo napísal @ao a @lawey , priateľka má Lenovo,čo je dosť chválená značka a jebe mu statočne
neviem prečo sú zlé , ale je to pravda teda neviem v akom rozsahu ...., ja mám ACER Aspire 8935G a praskli my tlačítka pod Touchpad-om , no držia tam chvala bohu
@ao@lawey@mcvpn jj, tak asi to bude o skúsenostiach,,, ja mám ASUS nb a teď ho idem dávať druhý krát do opravy,,, preto nwm, či si mám kúpiť ASUS - bo je drahší od ACER a i taq sa jebe, alebo ACER, ktorý je však lacný,,,a práve preto, že sú to najlacnejšie nb sa nwm rozhodnúť... :/
@uniqueprivilegium kup si HP 625... ma mensiu kapacitu ale je aboslutne lacný....a ja co ho mam zatial, tak si ho fakt chválim.... filmy to krásne one prehrava, dizajn je vážne úžasný (aj ked o to nejde) a najväčšia vychytávka je že na klávesnici sa dá znížiť/zvýšiť hlasnosť...a to som zatial na žiadnom nevidela
presne tak nekvalitné súčiastky, viac známych s nimi nemá dobré skúsenosti, nedobrý zvuk, odpadávali tlačítka na klávesnici, pukali šasi... samozrejme závisí od rady a konkrétneho kusu
@uniqueprivilegium nešiel by som ani do asusu, ani do aceru, jedno horšie ako druhé, pozri radšej lenovo alebo toshibu
a čo máte zase všetci proti Viste? /Ja mám Vistu a zvykla som si od XP, čo sa týka všetkých tých názvov a nastavení/ ---tak okrem toho, čo proti Viste???
@mcvpn ja som písal že záleží aj od kusu, no všeobecne s týmito dvoma značkami notebookov sú najväčšie problémy, ešte aj s hp rady pavilion je to dosť bieda... sú aj lepšie alternatívy a nie je ich málo
@uniqueprivilegium netbook asus eee môžem tiež odporúčať, mám ho skoro rok a zatiaľ žiadne problémy a aj baterka ešte dosť vydrží nato, že som ju už veľakrát nabíjala, lebo zväčša používam ten netbook iba cez baterku, do elektriny ho málokedy zapájam.
@uniqueprivilegium jaj v nadpise máš notebook, tak pre to... no s eee mám aj ja dobré skúsenosti, pred dvoma týždnami moj známy kupoval v alze eee, super cena, mali výpredaje, asi chceli vypredať kusy s xp, kedže ho microsoft stahuje z predaja, pozri si to...
@fanklublbl lebo som sa tu celkovo chcela spýtať na ACER bo predtým vo fóre niektorí zase písali že to je na pič značka... ale cez net nechcem kupovať, radšej by som niekde v predajni kúpila...
@uniqueprivilegium máš nejaké logické zdôvodnenie, prečo kupovať radšej v obchode, než cez net? ostatne alza má aj normálne obchody, je to lacnejšie, záruka taká istá a okrem toho pri kúpe cez net môžeš vec do osmych dní vrátit bez udania dôvodu, čo sa týka netbookov acer, acer one, s tými nemám skúseosti, to Ti neporadím, dávam do pozornosti toto fórum
Takisto pridavam spokojnu skusenost s eee (2 roky)
@uniqueprivilegium Prave x-ova rada od Asusu je od nich najnizsia trieda (ako emachines od Aceru). Ostatne su na tom kvalitativne ovela lepsie.
@fanklublbl Stojim si za tym, ze Asus a Aceer su dobre znacky. Akurat tie najnizsie rady maju mierne horsie materialy, ale pre kristove rany - ako mozete na notebooku polamat klavesu?
Ostatne veci sa kazia uplne rovnako u Asusu za 450e a u Dellu za 1000e.
Nie je to tak davno, co som videl Dell s polamanymi pantami, pokazenou mechanikou, displejom a vyhoretou nabijackou.
Fakt je to hlavne o tom stasti - aky kus na teba vyjde.
@ao kludne si za tým stoj, ostatne dobré je na trojku, ja im dávam tri mínus až 4 (lacnejším modelom, drahšie sú za tri ), a píšem sú ovela lepšie alternatívy už za tú istú cenu, trh je presýtený rôznymi modelmi a výrobcami, je z čoho vyberať, čo sa týka tých kláves, tak nevyslovuj meno božie nadarmo, mne sa to ešte nestalo, no viacerým áno, na dvoch aceroch som osobne videl odpadnuté tlačítka, takže asi tak, čo sa týka dellu, je na tom lepšie než tieto dve značky, ale tiež by som do neho nešiel...
s poslednou vetou súhlasím, len doplním, že určité rady majú svoje konštrukčné chyby, v podstate u každého výrobcu, niektoré menej zanedbatelné niektoré viac a vtedy sa raz tá chyba prejaví na každom notebooku z danej rady, ale už som o tomto na birdzi kedysi písal...
@uniqueprivilegium teraz je už výhodnejšie riešiť reklamáciu priamo so servisným strediskom daného výrobcu notebooku, s predajcom reklamáciu nerieš, zbyočne ju pretahuješ, pozri to fórum
@fanklublbl no ja reklamácie s predajcami neriešim, prídem do predajne položím im tam tovar poviem čo je vo veci ignorujem ich otázky typu: ,,nemáte niekoho známeho, kto by sa vám na to pozrel" poviem že NE! a že kedy to asi tak opravia a odídem,,, nič sa nepreťahuje!
@uniqueprivilegium Pretahuje, lebo oni to takisto vacsinou posielaju do rovnakeho servisneho strediska. Takze keby to servis prevzal od teba, tak usetris cestu k predajcovi, vyzdvihnutie od predajcu a nejake drobne cakanie keby sa u predajcu vyskytlo nejake zdrzanie
@ao no nie celkom, ked som napríklad pred pár mesiacmi pomáhal vybrat bratrancovi notebook tak toshiba mala najlepší pomer cena výkon v jeho cenovej kategórii a jeho požiadavkách, no chybná rada je jednoznačne chyba konštruktérov čiže chyba značky, tak ako napríklad u msi viacerých radách sa odšrubovávali pánty, display sa kýval a tým pádom bol väčší ťah na umelohmotnú šasi a pukala v pántoch, ak si to človek ale ustriehol a dotiahol, nič sa nedialo a je to len chyba výrobcu, u asusov F rady povolovala umelá hmota po určitom počte otvorení vždy a vyrazilo Ti pánty a s tým je už ťažko niečo robiť, ani sa tomu nejak vyvarovať
pretoze mam dvoch kamaratov, ktori by z osobnych skusenosti dokazali rozpravat a nadavat na acery aj celu noc divim sa jednemu, ktory ho dal uz 5x reklamovat lebo mu na nom vzdy nieco odislo, ze si nekupil iny ja som vystriedal dva asusy a nikdy sa mi nic nepokazilo tak sa drzim na tej latke, brat rovnako
Chybna rada je sice chyba konstrukterov, ale nezahrnal by som ju do statistiky kazivosti danej znacky. Je to specialny pripad a ked mam 90% notebookov bezchybnych a 10% tvori chybna rada, tak mi pripada logicke povedat, ze je to bezchybna znacka az na chybnu radu - nie ze je to znacka s 10% kazivostou.
Zase mizerne rady. Fko od Asusu nema daleko od Xka. MSI samo o sebe je (uznavam) jedna velka chybna rada, ktora ma poddimenzovane vetraky s mizerne panty.
@ao skoro každá lacnejšia rada všetkých výrobcov má skryté chyby alebo nedostatky, ktoré sa objavia neskôr, alebo pri určitom používaní, takže je ideálne kupovať staršie rady a prelustrovat skúsenosti užívatelov...
MSI má ale tú výhodu, že sa dá plno vecí vyriešiť dom ana kolene, EX600 mám už štvrtý rok a funkčne je stopercentný bez návštevy servisu, ano vyskytlo sa pár chýb, ale všetky sa dali na kolene spravit, tie panty dotiahnut, puklinky zalepit, ventilátor treba premazat raz do roka, je to otázka 5 minút, určite lepšie než F-kové chyby u asusu (aj to som vyriešil, ale nevyzerá to až tak moc dobre ), alebo tie klávesnice u acerov...
@uniqueprivilegium stačí sa zbavit predsudkov a človek ušetrí peniaze a čas
@fanklublbl No na tom, ze nema zmysel kupovat lacne rady sa zhodneme.
U MSI je problem s tym, ze ked to clovek trochu zanedba, tak mu to vsetko bude postupne odchadzat. Minule som tu mal nejake GX ktore prislo na rma s pokazenou grafikou. Zo servisu prislo s vymenenou mb a grafikou, ale pokazenym hdd, znovu slo do servisu a vratilo sa znovu nestartujuce z ineho dovodu. Takych "kompletne odidenych" som tu este zopar mal.
@uniaueprivilegium Napriklad Acer a Asus ti zabezpecuju zdarma zvoz kurierom, takze nemusis nikam chodit ani nic platit
@ao radšej sa zhodnime na tom že pri lacných radách človek najviac riskuje, no niekedy sa to vyplatí, ja mám s mojím ex600 zatial štastie, pred viac ako tromi rokmi mal najlepší pomer cena/výkon a doteraz ide bez problémov, funguje všetko, zvláda pripojit na 40 palcovú telku, zvláda filmy vo full HD, zvláda 5+1 zvuk, cs mi ide na 100 fps, dokonca prežil aj pár pádov a obliatí vínom. takže ja som si asi vtedy lepšie vybrať nemohol, ani som vtedy nevedel že dost riskujem, kedže grafiky su na týchto moc kazivé, no investoval som do kvalitného ruksaku, možno aj to pomohlo a parametrovo mi stačí na ďalšie roky, držím mu aj sebe palce aby sme boli kamoši čo najdlhšie
@fanklublbl To je sice pravda, ale nie vzdy je medzi spodnou radou a vyssou radou vyrazny cenovy rozdiel. Niekedy je fakt jednoduchsie si priplatit nejakych mizernych 20e a ist do vyssej rady (aj ked to nie je zrovna pravidlom)
a co notebook ACER ASPIRE 5552G-P344G50MN W7HP (odkaz: » www.datart.sk/katalog/Noteboo... )..mate s nim nejake skusenosti? alebo s touto radou?...dost mi pomozu akekolvek rady, pretoze sa ho prave chystam kupit a nechcem potom lutovat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Ja som sa skoro ujebala, keď som si na ňom prvýkrát pustila niečo.. : D
ale inač som nezaznamenal žiadne iné poruchy
@uniqueprivilegium nešiel by som ani do asusu, ani do aceru, jedno horšie ako druhé, pozri radšej lenovo alebo toshibu
@fanklublbl tak ja mám nejaký superacer lebo mne aj jebol v električke a prežil v pohode bez straty dát
@lawey ja som chcela eee najprv ptm som si kúpila X59SL,,,
» notebooky-forum.notebook.cz/...
@uniqueprivilegium Prave x-ova rada od Asusu je od nich najnizsia trieda (ako emachines od Aceru). Ostatne su na tom kvalitativne ovela lepsie.
@fanklublbl Stojim si za tym, ze Asus a Aceer su dobre znacky. Akurat tie najnizsie rady maju mierne horsie materialy, ale pre kristove rany - ako mozete na notebooku polamat klavesu?
Ostatne veci sa kazia uplne rovnako u Asusu za 450e a u Dellu za 1000e.
Nie je to tak davno, co som videl Dell s polamanymi pantami, pokazenou mechanikou, displejom a vyhoretou nabijackou.
Fakt je to hlavne o tom stasti - aky kus na teba vyjde.
Tak to iste záleží aj na majiteľovi ... mne sa podarilo z nb vykopnúť aj obrazovku
s poslednou vetou súhlasím, len doplním, že určité rady majú svoje konštrukčné chyby, v podstate u každého výrobcu, niektoré menej zanedbatelné niektoré viac a vtedy sa raz tá chyba prejaví na každom notebooku z danej rady, ale už som o tomto na birdzi kedysi písal...
Ano, ja by som im tiez dal trojku... Ale na jednotku by si ziadna znacka ani omylom necuchla. Mozno na slabsiu dvojku.
Ano, chybne rady su, ale to uz by som nepripisoval ako vadu znacke. Pritrafi sa kazdemu.
@uniqueprivilegium tak si to mala chápať ako Ti to vysvetlil ao v @45
Chybna rada je sice chyba konstrukterov, ale nezahrnal by som ju do statistiky kazivosti danej znacky. Je to specialny pripad a ked mam 90% notebookov bezchybnych a 10% tvori chybna rada, tak mi pripada logicke povedat, ze je to bezchybna znacka az na chybnu radu - nie ze je to znacka s 10% kazivostou.
Zase mizerne rady. Fko od Asusu nema daleko od Xka. MSI samo o sebe je (uznavam) jedna velka chybna rada, ktora ma poddimenzovane vetraky s mizerne panty.
MSI má ale tú výhodu, že sa dá plno vecí vyriešiť dom ana kolene, EX600 mám už štvrtý rok a funkčne je stopercentný bez návštevy servisu, ano vyskytlo sa pár chýb, ale všetky sa dali na kolene spravit, tie panty dotiahnut, puklinky zalepit, ventilátor treba premazat raz do roka, je to otázka 5 minút, určite lepšie než F-kové chyby u asusu (aj to som vyriešil, ale nevyzerá to až tak moc dobre ), alebo tie klávesnice u acerov...
@uniqueprivilegium stačí sa zbavit predsudkov a človek ušetrí peniaze a čas
U MSI je problem s tym, ze ked to clovek trochu zanedba, tak mu to vsetko bude postupne odchadzat. Minule som tu mal nejake GX ktore prislo na rma s pokazenou grafikou. Zo servisu prislo s vymenenou mb a grafikou, ale pokazenym hdd, znovu slo do servisu a vratilo sa znovu nestartujuce z ineho dovodu. Takych "kompletne odidenych" som tu este zopar mal.
@uniaueprivilegium Napriklad Acer a Asus ti zabezpecuju zdarma zvoz kurierom, takze nemusis nikam chodit ani nic platit