Predstavte si nasledovnú situáciu. Ste človek, ktorý skončil štúdium (dajme tomu, že ste vyštudovali úspešne) a z nejakého dôvodu je pre Vás momentálne jediná možnosť buď práca z domu, alebo práca, kde budete sami v kancelárii a mať len veľmi formálne vzťahy so svojimi klientmi. Vaše doterajšie vzťahy však akosi stroskotali. Niektorí ľudia odišli žiť veľmi ďaleko (Nórsko, Amerika...), iní po svadbe zanevreli svojich starých známych a vy momentálne partnera nemáte. Kde by ste spoznali nových ľudí, našli si priateľov, partnera..?
Mám pocit, že počas školy je to veľmi ľahké. Všetci máme spolužiakov, ľahko sa vytvoria partie, kde spoznáte cez svojich ľudí stále niekoho nového, máme rôzne krúžky, školské kluby, ľudia v takomto veku môžu vždy niekomu napísať a ja neviem vybehnúť s ním do baru a tam ten človek má zase svojich iných ľudí.. a mladý človek ani nevie ako, pozná desiatky ľudí a každý rok desiatky nových....
Ale ako to funguje v takej väčšej dospelosti, keď ale ešte nie ste vo vzťahu?
Aj mňa to zaujíma. Neviem či by som to nejako cielene vyhľadával, ale ak človek chodí z práce domov tak veľmi nemá kde takéto niečo nadviazať. Ak nemá ešte k tomu ani voľné víkendy a nezarába tak, aby mohol cestovať či niekam ísť, tak...
podla mna tiez cez zaujmove kruzky - bud sa chod ucit jazyk, zapis sa na bojove umenia alebo hocico, co ta bavi a chcela by si sa zdokonalit/naucit. plus je, ze tam uz su ludia, ktori maju rovnaky zaujem, tak hadam si s niekym sadnete napriklad aj v takej posilke sa da najst kopec novych znamych
Ono aj s tými voľnočasovými aktivitami to nie je také terno... keď som chodila na jumping tak to fungovalo že každá tam dobehla pár minút pred začiatkom, rychlo sa prezliekla a už sme hopkali na trampolínach. Po skončení sa väčšina ani neprezliekala, rychlo sadli do auta a domov. Nebolo tam žiadna priateľská atmosféra.
Najviac sa mi "osvedčil" pes. Keď s ním chodíš von na miesta kde chodia aj iní psíčkari nie je problém nadviazať kontakt.
niekedy mi v tomto pomohol internet tiež som nemal možnosť spoznať niekoho noveho, ale pri písaní sme riešili spoločne záľuby cez ktoré sme sa dostali neskor aj von... kino, divadlo, knižnica a tď. ..teraz sa to velmi využiť neda na soc. sieťach ostali iba ludia ktorí akurát odpovedajú na otázky aj to max 3 slovami čím každú tému kvalitne udusia, ich záľuby sú akurát internet a spánok, alebo rušiť uchylnosti
...tak teda neviem ako nato mozno najst podujatia kde sa k niekomu ozves, posilka
zoznamky, práca, dobrovoľníctvo, krúžky pre dospelých sú naj, alebo chod pracovať do kaviarne/baru etc, tam je vždy must to know o všetkých + so všetkými sa rozprávaš už len preto aby nestála reč je síce možné, že tam budú diametrálne odlišní ľudia, preto odporúčam bar/kaviareň ktorá je alternatívna alebo zameraná nejak
pokiaľ človek nie je sociálny a nie je ten typ čo sa prihovorí v autobuse, tak podľa mňa je najlepší spôsob byť v úzkej skupine ľudí, s ktorou musíš spolupracovať
Alebo by som skúsila vyhľadať skupiny na FB, podľa toho čo ma zaujíma/čo by som chcela robiť/čo počúvam a tam si nájsť parťákov.
Napríklad: Chcem ísť na túru, tak skúsim vyhľadať na FB nejakú skupinu Turistika SR a tam napísať status či sa niekto nepridá.. pár klikov a hneď som našla skupinu zameranú na hľadanie parťákov na túry: » www.facebook.com/groups/21882742...
Nepracovala by som v takej robote. Prvy job po skole bol hroza, lebo nas tam bolo dokopy 5ludi (no kidding) a to bola taka ponorka ze az. Vymenila som to za obrovsku firmu kde som postretavala taku kopu perfis ludi, ze normalne sa mi niekedy chce revat od stastia... a ono to stale trva, s kazdou zmenou v praci nachadzam novych a novych ludi z ktorych sa niektori stanu aj ludski kamarati. A potom internety a kamarati kamaratov
Nj je totazsie. Dakedy som mala mrte kamaratok... Teraz mam par, ktore su fakt spesl. A su zo skolky, zakladky, gympla... Jedna byvala spolubyvajuca a jed a z roboty... Inak ziadne nove nemam. Je to aj tazsie k sebe pustit ludi a clovek opatrnejsie spoznava...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Mám pocit, že počas školy je to veľmi ľahké. Všetci máme spolužiakov, ľahko sa vytvoria partie, kde spoznáte cez svojich ľudí stále niekoho nového, máme rôzne krúžky, školské kluby, ľudia v takomto veku môžu vždy niekomu napísať a ja neviem vybehnúť s ním do baru a tam ten človek má zase svojich iných ľudí.. a mladý človek ani nevie ako, pozná desiatky ľudí a každý rok desiatky nových....
Ale ako to funguje v takej väčšej dospelosti, keď ale ešte nie ste vo vzťahu?
a ja som si svoju bff nasla tu
Najviac sa mi "osvedčil" pes. Keď s ním chodíš von na miesta kde chodia aj iní psíčkari nie je problém nadviazať kontakt.
...tak teda neviem ako nato mozno najst podujatia kde sa k niekomu ozves, posilka
pokiaľ človek nie je sociálny a nie je ten typ čo sa prihovorí v autobuse, tak podľa mňa je najlepší spôsob byť v úzkej skupine ľudí, s ktorou musíš spolupracovať
Alebo by som skúsila vyhľadať skupiny na FB, podľa toho čo ma zaujíma/čo by som chcela robiť/čo počúvam a tam si nájsť parťákov.
Napríklad: Chcem ísť na túru, tak skúsim vyhľadať na FB nejakú skupinu Turistika SR a tam napísať status či sa niekto nepridá.. pár klikov a hneď som našla skupinu zameranú na hľadanie parťákov na túry: » www.facebook.com/groups/21882742...
A okrem toho birc a akcie a tak.
Zo skoly mam minimum kamosov, z nahodnych hovadin a bircu vela
...a z prace.