Ak je tu niekto kto sa odbornejšie vyzná v bikoch, tak by mi vedel poradiť či je výhodná kúpa nového biku značky Cube Acid ročník 2011? Mne osobne sa páči zostava celého kopletu, ale váha 12,9 kg je odstrašujúca.
Slusny bicykel ale jeho prevadzka bude trochu drahsia kedze je to 10 kolo, retaz je drahsia ale aj kazeta, tiez je dobre uvazit si ci 10 prevodov nie je zbytocnych. Kluky by mohli byt aspon vyssej rady, ked uz vacsina radiacich komponentov ja na slx-ku. Vahovo sa da myslim najst aj nieco lepsie v tejto cene, co to ti neporadim, vyznam sa viac v komponentoch ako v skladanych bicykloch.
no ja jazdím na 15 kilovej BMX-e a nesťažujem si zo začiatku som bol kus prekvapený keď som ju zobral do rúk ale teraz je to v poho, myslím že tých 13 kilo u MTBčka neni zase tak veľa
lae keby som si mal teraz brať nový bike tak by som si ho dal asi poskladať podľa seba
Vďaka. No možno aj ja si poskladám podľa seba. Ale zas tento Cube ma nenormálne zaujal kvôli tej novej 10 kazete a prešmýkačom od SLX. Som čítal že Shimano urobilo rekonštrukciu svojich komponentov a pridali o jeden pastorok naviac a technológia šaltrov aj prešmýkačov sa zmenila. Tak prečo neskúsiť takýto bike. Len možno mi bude trochu viac kilomterov trvať kým si zvyknem na tú váhu. Môj Kellys má približne 12 kg a toto bude asi o jedno kilo naviac. A o náklady na prevádzku sa až tak moc nestarám. Proste slušný bike, tak musí byť aj patričná prevádzka do ktorej som ochotný čo to vložiť. A @6 nad tými 10 prevodmi aj uvažujem a zisťujem že ich pri maratónoch a väčších výšľapoch aj využijem. A kľuky sú podľa teba slabšie?
Kluky nemusia byt slabsie ale patria do rady Deore, nie do Deore SLX, firma co skladala ten bicykel chcela asi usetrit lebo nove Deore SLX 10sp kluky stoja 170 €..zatial co tie iste kluky pre 9 prevodov sa daju zohnat za 85 €.. tie 10 prevodove systemy su zatial predrazene. Kluky, najma stredna pila, ti mozno skor odidu, na tych SLX-kach je stredna pila z lepsieho materialu, kedze je aj najviac vyuzivana pri jazdeni. Zalezi aj na style akom jazdis, ci frekvencne alebo silovo, ak tahas silovo, tak vsetky komponenty skor zoderies a vtedy sa oplati rozmyslat aj nad lepsimi klukami. Kazeta je na tom bicykli dost sirokeho rozsahu, povedal by som ze je to viacej na tahanie do kopcov ako na spoznavanie krajiny kde sa hodi plynulost a mensi odstup zubov, mozno pre maraton je ale ta kazeta idealna, pokial dokazes tahat trochu viac frekvencne.
Odporucam pozriet stranku suncycle.sk, mozno poznas, maju asi najlepsie ceny zo vsetkych obchodov co sa tyka komponentov. V Zlatych Moravciach ti tie komponenty pekne predrazia ak nieco budes zhanat
@11 Aj ty si Moravčan? Tak ja sa snažím jazdiť frekvenčne. Radšej ten bike bude trochu štriť a jazdiť plynulo a rýchlo. A objednával by som to cez Fereja, tak on by mi to až tak moc nepredražil. Predsa len ho poznám niekoľko rokov a vychádzam s ním. Lebo brat tam u neho pracoval, takže tam to nieje problém. Ale ako mi radíš, porozmýšľam ešte nad nejakým iným alebo keď už tak dokúpim lepšie kľuky. Ďakujem.
No pri poriadnom XC sa uz velmi neda setrit bicykel Je vhodne si kontrolovat opotrebenie retaze mierkou a vcas ju vymenit, potom ti kazeta a kluky vydrzia aj nad 10 000 km Treba zvolit aj vhodne mazivo, olej na sijacie stroje je zabijak prevodov. Ak mozes hladaj bicykel aj s kvalitnymi bowdenami, napr. jagwire, nokon. Bowdeny maju velky vplyv na kvalitu radenia, v lese casto zaspinis ten bicykel a potom to uz neprehadzuje tak ako by si chcel. Jazdim cely rok, aj v treskucej zime, preto viem ako to vsetko pracuje . Som zo ZM, resp. Zitavany.
Fúú takto v zime? Ja som si svoj bike teraz zazimoval, a vytiahnem ho koncom marca a potom začnem zadierať a trénovať na maratóny. Tak a ďakujem, s tými bowdenami máš pravdu, to už viem ako je že keď fakt ho zaserem tuto v našich horách tak potom mám čo čistiť a meniť . Obzriem si to teda všetko. Idem pozrieť tie bowdeny aké ty odporúčaš. To máš fajn. aspoň si rýchlo na Inovci. Ja som priamo zo ZM
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
lae keby som si mal teraz brať nový bike tak by som si ho dal asi poskladať podľa seba