To druhé ťa bude stáť oveľa menej a výkon bude praktický taký istý. 16GB RAM by si aj tak nikdy nevyužil a 8 asi tiež veľmi nie, ale určite sa hodí mať dneska aspoň tých 6-8. Nvidiu kvitujem, kedže s ATI kartami sú len problémy resp. s ovládačmi. A do SSD disku by som sa ešte aj tak nehrnul.
prvý je príliš silný na dnešnú dobu, ale môže to byť dobré pre budúcnosť. Ten druhý ťa vyjde lacnejšie a je tiež úplne v pohode, ale neschvaľujem na ňom windows home. Keď už windows tak profesional.
mám podobnú zostavu ako ten prvý len s tým že tam mám i7 bez sandy bidge, 2x tú grafiku, a 12GB ram a poviem ti nemám problém tých 12gb využiť na 80+% a to nerobím v žiadnych programoch náročných na ramku proste to ide samé takže tých 16GB nebude až taká blbosť
ten prvy je samozrejme lepsi ale za take peniaze si mozes zoskladat sam aj nieco lepsie no ak to nevies alebo chces preplacat tak si kup uz zoskladany ... je to na tebe
@rado93 Určite je lepšie kúpiť značkovú zostavu ako skladačku kde sa pchajú ti nekvalitné dosky ako ASUS,Gigabyte a podobne sračky. HP si robí vlastné dosky (aspoň v serveroch) a sú celkom kvalitné.
@poweredge takze podla teba je lepsie preplatit za to aby si mal na pc napisane HP ? co tak si radsej urobit vlastnu zostavu ktora za rovnaky peniaz bude vykonnejsia a neviem preco si myslis ze dosky ktore niesu od HP su nekvalitne... mozno si sa stretol s doskami ktore stali par eur ale v cenovej hladine v ktorej su tie PC ktore sem vypisal zakladatel temy si mozes zadovazit kvalitnu dosku...staci si len vediet dobre vybrat
2. HP robí určite kvalitnejšie dosky ako gigabyte,asus alebo dokonca MSI a to viem o čom hovorím!
3. Radšej si trochu priplatím za viac kvality ako ušporiť 5 EURo a mať blbú skladačku.
Okrem toho stretol som sa s veľa doskami a určite nestáli pár EUR a dovolím si o nich tvrdiť že sú shit pretože ako som povedal takmer všetká elektronika je v dnešnej dobe shit. Mám doma PC ktoré ma 12 rokov a nikdy nebolo v oprave, ani len jediný kondenzátor sa nenafúkol to boli kvalitné veci a nie toto čo sa tu predáva a obzvlášť na Slovensku.
@poweredge asus a gigabyte majú oničom dosky ? tak to potom vysvetľuje prečo sú to jedny s najpoužívanjšívanejších matičných pri prekonávaní oc rekordov a v herných kopcoch sú taktiež práve tieto značky s najväčším zastúpením (keď bereme do úvahy už hotové kompa)... AK by toboli fakt také sračky ako píšeš tak by ich asi nepoužívali. V kompoch som mal matičné len od asusu a gigabyte a ani raz to nebola doska čo mi odišla a to som s veci na tých doskách taktoval ako divý
btw možno ti unikla taká drobnosť, že HP už dávno nieje to čo bývalo čo sa týka kvality... ale to si ľudia ktorý sú zaťažený na HP len ťažko všimnú
To že je niečo najpoužívanejšie neznamená že je aj najlepšie... kvalitna nieje len o tom že sa niečo nepokazí . Okrem toho nie som zaťažený na HP stanice, ale určite sú dosky v tom kvalitnejšie ako skladačkové. Žiadna PC firma už nieje to čo bývalo, nielen HP. Teraz tu funguje len marketing a podobné sračky, takže sa robí na kvantitu a nie kvalitu a obzvlášť v tomto štáte, do ktorého sa dovážajú len tie najväčšie sračky z celého sveta. Z toho vyplýva, že tu kúpiš buď lacný shit, alebo drahý shit. By som chcel vidieť, ktorá z ako vravíš dnešných "kvalitných" dosiek by vydržala bežať bez problémov napr. 12 rokov. Odpoveď poznáš asi sám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Kolko su tam tie ?
1866mhz neber su moc drahé a nevyužiješ
za 4giga zaplatíš 20€ matiku poznáš čiže za 16giga 80€ tak si daj 2 a 2 dohromady
» www.ddworld.cz/aktuality/pamet...
1. V dnešnej dobe neexistuje kvalitné PC.
2. HP robí určite kvalitnejšie dosky ako gigabyte,asus alebo dokonca MSI a to viem o čom hovorím!
3. Radšej si trochu priplatím za viac kvality ako ušporiť 5 EURo a mať blbú skladačku.
Okrem toho stretol som sa s veľa doskami a určite nestáli pár EUR a dovolím si o nich tvrdiť že sú shit pretože ako som povedal takmer všetká elektronika je v dnešnej dobe shit. Mám doma PC ktoré ma 12 rokov a nikdy nebolo v oprave, ani len jediný kondenzátor sa nenafúkol to boli kvalitné veci a nie toto čo sa tu predáva a obzvlášť na Slovensku.
btw možno ti unikla taká drobnosť, že HP už dávno nieje to čo bývalo čo sa týka kvality... ale to si ľudia ktorý sú zaťažený na HP len ťažko všimnú