Ja by som jednoznacne radila dat SOCku na nejaku temu, ktoru sa tak ci tak budes musiet naucit k mature....3krat zabavne to nie je, ale aspon budes mat potom o to menej roboty
Hmmm podla mna by ti bolo vyhodne potom robit fiktivnu firmu. co ja viem sy vymyslis halabalaniky ktora sa bude zaoberat separaciou odpoadu. alebo niecim co je uz vo vasom meste aby si vedela konkurovat. A potom dat vyhody a nevyhody. Myslim si, ze to by ti vyslo ak by si bola skromna tak do 15 stran bez priloh. Samozrejme, ze je tam ekonomika a marketing. takze ak s tym nemas ziadne skusenosti a nic z toho si sa neucila tak to nemusis ani robit. ale za skusku nic nedas. To mas na maturitu ci?
nie to mám akože povinné na mojom gymnáziu v treťom ročníku robiť aaa tak ekonomiku a ekonómiu mám len tak okrajovo na NOS-ke som tento rok s ňou začala..takže neviem či by to bolo veľmi dobré...ona nám hovorila tak, že napr. nejakú metalovú skupinu rozobrať keď nás baví hudba alebo tak ale na 10 strán a čo by som tam akože mala dať, že by sa malo zmeniť a akým spôsobom??
neviem co by tam malo byt obsahovo. lebo ja som socku robil len ako podnikatelsky zamer. takze som nepotrebovla od profesorky kriteria co by tam malo byt.
ale ak hudoban skupina tak urcite roborat najprv ludi. potom ich pesnicky. koncerty. porovnat ich napr. z inymi kapelami ktore na nu ani z daleka nemaju.
alebo dake literarne dielo. Tazko je pisat o niecom takom ako si ty uviedla. Teda ako vam napomocne povedala profka.
ale ak by som mal robit tu skupinu tak by som o nej pisal tak ako som to uviedol hore.
@8 - 4500 znakov a 10 stran, to mi nejak nejde dokopy...ja som pisal pracu, ktora mala 12tisic znakov, pismo 12tka a mal som to nejak na 4 a pol strany...
no takto. po prvé, základom je, aby si svoju prácu rozdelila na teoretické východiská a vlastnú prácu, to je asi zo všetkého najdôležitejšie. Niektorí u nás to totiž pochopili tak, že profke dali 20stran suchého textu, čo nie je dobý nápad. TV to sú vlastne informácie, ktoré si nájdeš a poskladáš do viet - teória. No a potom VP - ja som vždy dávala anketu. Je to ľahké a práca bude s grafmi vyzerať zaujímavo.
Ja som písala 2 SOČky - prvá bola Osvienčim, druhá Trest smrti.
Ja by som ti odporúčala si zvoliť hlavne to, čo ťa zaujíma, a z nejakého predmetu, z ktorého pôjdeš maturovať
ja som pisala o mojej rodnej obci, a pri pisani som sa dozvedela aj take veci co som predtym ani netusila, a velmi ma to bavilo... spoluziacky mali temy ako napr.: posmrtny zivot, depresia, origami, marihuana, ...... da sa o vselicom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A na kolko stran to ako potrebujes? Ci to nemas ohranicene?
ale ak hudoban skupina tak urcite roborat najprv ludi. potom ich pesnicky. koncerty. porovnat ich napr. z inymi kapelami ktore na nu ani z daleka nemaju.
alebo dake literarne dielo. Tazko je pisat o niecom takom ako si ty uviedla. Teda ako vam napomocne povedala profka.
ale ak by som mal robit tu skupinu tak by som o nej pisal tak ako som to uviedol hore.
ak sa do uvahy zoberie ze je to NORMOstrana.. tak v skutocnosti sa tam zmesti i okolo 2 az 2,3 tisica znakov.
z toho vyplyva //rataju sa i medzery// ze tie strany su vzdy len orientacne.. tak si s tym lamat hlavu netreba
btw k teme: som nesmierne rad.. ze toto uz mna nezastihlo..
btw 2 rada: vyber si nieco co ta bavi.. a zaroven co budes vediet vyuzit i pri niecom inom.. povedzme nejaku zaujimavu cast z nejakeho predmetu...
pomoze to k mature.. splnis si co musis a este ta to bude i bavit..
drzim palca
Ja som písala 2 SOČky - prvá bola Osvienčim, druhá Trest smrti.
Ja by som ti odporúčala si zvoliť hlavne to, čo ťa zaujíma, a z nejakého predmetu, z ktorého pôjdeš maturovať
veru veru.. my sme z tych stastnejsich. SOČ ky začali až po nás..
a dokonca myslim ze rok po nas este neboli ani povinne...