čauko, v sobotu som si oblial colou noťas, šecko je v pohode, funguje jak má, lebo som pohotovo reagoval... ale mám problém, že klávesy idú ťažšie alebo stlačím a drží stlačené a ták neviete čo s tým?
Ja som rozobral polovicu notebooku, vybral klávesnicu, normálne ju umyl pod tečúcou vodou, nechal usušiť a všetko funguje... Budem to robiť asi častejšie, keďže písmenká vyberať je kokotina na notebookovej klávesnici, ťažko to ide s5
fuh to máš dobré, mne bývalý oblial noťas čajom a zlikvidoval mi celý HDD aj keď som reagovala pohotovo
keď to chceš poriadne vyčistiť budeš musieť rozobrať noťas a spraviť to ako v @4
mne sa ho podarilo obliat kavou, isty cas niektore pismenka nesli vobec, niektore sa pomenili s inymi a tiez ostavali stlacene dlhsiu dobu, po case sa nastastie sam opravil
Po obliati notebooku je potrebne ihned vybrat bateriu a odpojit od elektrickeho napajania aby nedoslo ku skratu.
Zakladna doska je velmi citliva, a aj pri malom mnozstve tekutiny dochadza k oxidacii, takze odporucam ihned vybrat modul klavesnice z notebooku, alebo sa aspon pokusit kuchynskymi obruskami vysat co najviac tekutiny aj ked ma klavesnica zo spodu ochrannu foliu ktora by mala zabranit vniknutiu kvapaliny na zakladnu dosku.
Nefenovat, moze dojst k prehriatiu komponentov, alebo roztaveniu plastov.
Pokial ste ju obliali lepkavou tekutinou (kava, caj, dzus, kolove napoje, atd), staci modul klavesnice vyplachovat pod jarovou vodou..a potom nechat vysusit, aspon 2 dni
Niekedy to pomoze, ale moze sposobit aj uplne znefunkcnenie klavesnice.
Najcastejsie sa pri zaliati meni cela klavesnica - oprava v servise 50e klavesnica + 30e robota, alebo z ebayu klavesnica za 20e a robota svojpomocne.
Pozor - zatecenim klavesnice ste porusili zarucne podmienky a vacsinou to vedia lahko zistit podla stop/flakov na ochrannej folii zo spodu klavesnice.
mne sa podarilo obliať červeným vínom, tiež sa klávesy fajne lepili, ale po nejakej dobe používania to zase prešlo..
akurát som musel vybrať klávesnicu a zotrieť zo spodu zaschnuté zvyšky, lebo stále keď sa mi začal notebook zahrievať tak bolo to víno cítiť
ja som si obliala prec tromi rokmi pepsi colou a najvacsia chyba bola neodpojit NB, nevybrat baterku a pretocit ho dolu "nohami"
na dalsi den mi uplne blbla klavesnica, ale otec mi ho nastastie cely rorozbral, "vydezinfikoval" ususil a opravila funguje dodnes
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
keď to chceš poriadne vyčistiť budeš musieť rozobrať noťas a spraviť to ako v @4
@6 ja ho mám vraj obliatiuvzdorný až na toto asi teda
Zakladna doska je velmi citliva, a aj pri malom mnozstve tekutiny dochadza k oxidacii, takze odporucam ihned vybrat modul klavesnice z notebooku, alebo sa aspon pokusit kuchynskymi obruskami vysat co najviac tekutiny aj ked ma klavesnica zo spodu ochrannu foliu ktora by mala zabranit vniknutiu kvapaliny na zakladnu dosku.
Nefenovat, moze dojst k prehriatiu komponentov, alebo roztaveniu plastov.
Pokial ste ju obliali lepkavou tekutinou (kava, caj, dzus, kolove napoje, atd), staci modul klavesnice vyplachovat pod jarovou vodou..a potom nechat vysusit, aspon 2 dni
Niekedy to pomoze, ale moze sposobit aj uplne znefunkcnenie klavesnice.
Najcastejsie sa pri zaliati meni cela klavesnica - oprava v servise 50e klavesnica + 30e robota, alebo z ebayu klavesnica za 20e a robota svojpomocne.
Pozor - zatecenim klavesnice ste porusili zarucne podmienky a vacsinou to vedia lahko zistit podla stop/flakov na ochrannej folii zo spodu klavesnice.
akurát som musel vybrať klávesnicu a zotrieť zo spodu zaschnuté zvyšky, lebo stále keď sa mi začal notebook zahrievať tak bolo to víno cítiť
na dalsi den mi uplne blbla klavesnica, ale otec mi ho nastastie cely rorozbral, "vydezinfikoval" ususil a opravila funguje dodnes