@kosmiklove nemam na to moc time teraz a osobny predpoklad je, ze nerozumies obom OS tak, aby to bolo relevantne (adresacia pamate, package manazment, security system v Unix-based OS, demoni a celkovej stavbe linuxov ... a ktovie ako windowsom - registre, sysconfigy, kniznice dll)
@matwejo rozumiet rozumiem. chapem vsetky tieto okolnosti. ide len o to ze pre mna je linux vzhladom k mojim poziadavkam nepouzitelny
tvorba hudby, renderovanie videi, rozne servisne softy na telefony, satelitne prijimace, hry atd atd. k vacsine veciam alternativy neexistuju. a riesit to cez wine atd, naco?
@kosmiklove samozrejme, ludia zvyknu tvrdit vselico len tak na internete
tak tebe mozno neponuka, ale je to individualne, preto som aj pisal, ze mozem ja napisat opak a mozeme sa tu hadat do rana ... takze jedine kriterium objektivne je porovnavat ich z technickeho hladiska ...
mne napr. zas windows neponuka to co potrebujem
@kosmiklove
gcc, bash, nativnu podporu ruby, groovy, kontrolu nad security, pokrocilu pracu s particiami, pohodlnu pracu s texom (a activities prehlad, na ktory som si na fedore velmi zvykol, )
Mal som asi všetko dlhé roky bola spokojnosť z mandrivou 2004 potom sa to pokazilo mal som ubuntu ale nič moc potom som mal Fedora ten bol pohode ale začal blbnúť potom som mal OpenSuse ten bol pohode ale ked sa zapínal trebalo niečo od klikávať to liezlo na nervy teraz mám Linux mint a 100% funguje ako má mal som aj windows XP,7,8 ale to ná Linux mint nemá linux mint je top čo som videl a mal hry možno nejdú hned čo idú vo windovse ale keď sa stým človek trošku pohrá tak to pôjde ale napríklad linuxácke hry pod Windowsom nie všetky idú teraz mi idú pohode hry pod linuxom ako je Dota 2 ,Mafia 2 ,Gta San Andras ,Trine 2 alebo aj hra ako Quake 4
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
@hotaru ale radsej hociktory win ako linux
Fedora je napr. Red Hat community a samotny linux (RHEL) maju plateny len ako enterprise
Ubuntu ma Debian jadro a celkovo tie dva je porovnavat skoro to iste
Mandriva je uz mrtva...
@matwejo sak mozme
@kosmiklove nemam na to moc time teraz a osobny predpoklad je, ze nerozumies obom OS tak, aby to bolo relevantne (adresacia pamate, package manazment, security system v Unix-based OS, demoni a celkovej stavbe linuxov ... a ktovie ako windowsom - registre, sysconfigy, kniznice dll)
tvorba hudby, renderovanie videi, rozne servisne softy na telefony, satelitne prijimace, hry atd atd. k vacsine veciam alternativy neexistuju. a riesit to cez wine atd, naco?
a anyway - to nie je vobec, ale vobec nejaka "chyba" linuxov, ale vyrobcov softu, driverov (cize HW firiem) a hier
ja nehovorim ze to je chyba linuxov len nevidim dovod preco ho aktivne pouzivat ked mi neponuka to co potrebujem?
tak tebe mozno neponuka, ale je to individualne, preto som aj pisal, ze mozem ja napisat opak a mozeme sa tu hadat do rana ... takze jedine kriterium objektivne je porovnavat ich z technickeho hladiska ...
mne napr. zas windows neponuka to co potrebujem
gcc, bash, nativnu podporu ruby, groovy, kontrolu nad security, pokrocilu pracu s particiami, pohodlnu pracu s texom (a activities prehlad, na ktory som si na fedore velmi zvykol, )
Skúšal som už aj Mandrivu (2010) aj Debian.
lebo je to jedna z najtazsich distro pre pouzivatela, ale naschval samozrejme, nejdem ta zatazovat detailami