Chcem sa opýtať na "recept" nejakú rýchlovku čo jete ak máte po ruke iba pár základných surovín a naopak aký je váš obľúbený recept na normálne jedlo aj dezert
v poslednej dobe hodit na panvicu cervenu cibulu, cuketu, baklazan a paradajky, taka celkom rychlofka, prip. este zemiaky ale to sa mi nechce supat a oblubeny recept pri dokonalych podmienkach nevieeeem
Zapeč si chlieb so syrom. Natri nátierkou, daj kečup alebo horčicu, nastrúhaj syr + pridaj niečo iné čo máš rada a šup do rúry! Priateľ to vylepšil do takých hraníc, že to až pripomína malú pizzu
Ryža so zeleninou alebo avokádom a údeným lososom alebo tzatziki alebo syrová roláda s olivami alebo cuketa/baklažán s vajíčkom a tak podobne. To sú moje rýchlovky. Prípadne ohriaty tmavý chlieb s nátierkovým maslom, pažítkou a paradajkami. Alebo pečené zemiaky s cesnakovým dresingom.
za mojich študentských čias (to teraz znie, akoby som bola ktovieako stará ) som mala rada núdzové jedlo, ktoré pozostávalo z rozvarenej ryže, cukru, škorice a nadrobno nakrájaného jablka, ako núdzová večera to bolo fajn.
Extrémistická verzia obsahovala čili miesto škorice.
Ja som si začal robiť toto: ryžu a k tomu, kuracie mäso, hríby, cibuľa a do toho mortadela s hubami celé to dochutiť a je to mňamka, za 30 min hotové a je to aj jedlé
ja keď som bola lemra lenivá som si do tortíl urobila náplň z kyslej smotany, paradajok, uhorky, tuniaka z konzervy plus soľ a korenie - má to výhodu v tom, že človek nemusí variť a predsa má plnohodnotný obed. tortilly sa samozrejme dajú nahradiť cestovinou...
varené - losos na prírodno s ryžou a strúhanou mrkvou alebo ryža so zeleninou (paradajka, mrkva, brokolica...) a smotanou alebo syrom.
normálne jedlo - to nechávam na chlapa, on je výborný kuchár, ale viem spraviť veľmi dobré francúzske zemiaky, keď tak.
no a dezert, nájdu sa aj lepšie, ale ja som palacinková kráľovná na intráku ma podľa toho poznali
najjednoduchšie špagety: uvarím špagety, do veľkej misy si nakydám tuniak, dve nasekané chilli papričky, nastrúhaný tvrdý syr, sladkú kukuricu, bazalku, zalejem domácim kečupom, premiešam a z toho vznikne nevarená omáčka...špagety odcedím, prelejem studenou vodou a šlahnem to do tej misy, riadne to spolu premiešam a hotovo.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Extrémistická verzia obsahovala čili miesto škorice.
lievance - múka,sój.mlieko,kus cukru,prášok do pečiva
kuskus na sladko
varené - losos na prírodno s ryžou a strúhanou mrkvou alebo ryža so zeleninou (paradajka, mrkva, brokolica...) a smotanou alebo syrom.
normálne jedlo - to nechávam na chlapa, on je výborný kuchár, ale viem spraviť veľmi dobré francúzske zemiaky, keď tak.
no a dezert, nájdu sa aj lepšie, ale ja som palacinková kráľovná na intráku ma podľa toho poznali
to len vsetko hodim do truby alebo na panvicu a uz len cakam