@galinka Object to path nepomôže, to vie akurát (napríklad) previesť strany štvorca na cestu, keď tam vložíš jeden celý bitmapový obrázok, vlastne nemáš ten Objekt, čo chceš dať do cesty....
ale dá sa v Inkscape zvoliť Cesta-Vektorizovať bitmapu. zvolíš si počet farieb a vytvorí sa ti vektorový obrázok, kde každá plocha so samostatnou farbou je jedna vrstva.
Je dosť možné, že som myslela to "vektorizovať bitmapu"
Priznávam sa, že si nepamätám celkom presne, čo som s tým robila a navyše nám tieto vektorizácie a podobné záležitosti v škole nikdy nikto nevysvetlil... (teda až na ten základ, že bitmapa je sieť farebných štvorčekov, kde keď sa hrám s veľkosťou, zničím obrázok a že vektorový obrázok môžem zmenšovať a zväčšovať koľko chcem a nepokazím ho - zjednodušene povedané )
@anzu Ja neviem... napríklad o tých vrstvách, čo si ty spomínala, nám nikto nič nehovoril...
A celkovo mám pocit, že nám v tej škole ku každej veci povedali akurát tú absolútne najzákladnejšiu definíciu, aby sme mali aspoň trošičku predstavu, o čo ide a tých zvyšných milión informácií potrebných k tomu, aby sme to plne pochopili a vedeli využiť v praxi sa niekam stratilo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Zadarmo stiahnuť, nainštalovať, spustiť, vložiť bitmapu, označiť, hore na lište "Path" a možnosť "Object to path".
Ak je to teda to, čo chceš dosiahnuť...
ale dá sa v Inkscape zvoliť Cesta-Vektorizovať bitmapu. zvolíš si počet farieb a vytvorí sa ti vektorový obrázok, kde každá plocha so samostatnou farbou je jedna vrstva.
alebo obresliť ručne krivkou.
Je dosť možné, že som myslela to "vektorizovať bitmapu"
Priznávam sa, že si nepamätám celkom presne, čo som s tým robila a navyše nám tieto vektorizácie a podobné záležitosti v škole nikdy nikto nevysvetlil... (teda až na ten základ, že bitmapa je sieť farebných štvorčekov, kde keď sa hrám s veľkosťou, zničím obrázok a že vektorový obrázok môžem zmenšovať a zväčšovať koľko chcem a nepokazím ho - zjednodušene povedané )
a inak, čo viac by si k tým dvom veciam chcela? však to je celý princíp
A celkovo mám pocit, že nám v tej škole ku každej veci povedali akurát tú absolútne najzákladnejšiu definíciu, aby sme mali aspoň trošičku predstavu, o čo ide a tých zvyšných milión informácií potrebných k tomu, aby sme to plne pochopili a vedeli využiť v praxi sa niekam stratilo...
a najlepšie je, že sa kľudne stavím, že niektorí moji spolužiaci dodnes nevedia, či je Inkscape vektorový alebo bitmapový
a teraz presne opisuješ to, ako nás učili napríklad taký webdesign