Čisto hypoteticky (neriešme, či je to nereálna hlúposť a či je film dobrý/zlý).
Ak by bolo u nás zaužívané a povolené jednu noc v roku beztrestne zabíjať a vyrovnať si účty, "očistiť sa" , ako v hlavnej myšlienke tohto filmu:
1. hej presne viem kto ... myslím že by boli aj dvaja asi
2. využíval ale nie na smrť, proste by som prišiel za tým človekom a hodil s ním rozhovor kde by som sa proste maximálne otvoril a vyjadril svoj postoj k nemu (bez slušnosti) proste nech by to bol ktokoľvek, kto by ma trápil, ublížil mi alebo ubližoval niekomu koho mám rád, proste by som mu povedal fakt čo si myslím bez servítky
3. niekde v bezpečí, na samote ... niekde kde by som sa mohol skryť tak aby sa ku mne nikto nedostal ... a až by som vykonával očistu tak by som dal dopredu vedieť človeku s ktorým to chcem vykonať a s ním by som sa zatvoril na tom mieste (čiže by sme mali celú noc na to aby som si s ním všetko vyrozprával)
1. neviem ja som už 2 roky uplne samotár (iba v škole sa rozprávam so spolužiakmi) čiže na mňa by si asi nikto nespomenul.
2. ja som pacifista neznášam násilie.... (aj keď zvyknem použiť slová ako "jebnem ti" ale nemyslím to vážne)
3. normálne doma by som bol a pozeral anime
@luc.ka v ten deň by ma museli rešpektovať, prijať že chcem na nich vykonať očistu bez toho aby som si dával pozor na slová ...
dnes to príliš často nejde, nemôžem povedať matke čo si presne o nej myslím pretože by ju porazilo a asi by ma zdrala jak hada nemožem povedať proste komu chcem čo chcem, pretože existujú isté pravidlá ako sa medzi sebou a k sebe správame ... ale až by som mohol (bez následkov) tak by som to urobil ... a oni by chápali že mám na to plné právo ... boli by sme si vtedy akoby rovní
Neviem, kedy ludia nadobudli dojem, ze hovorit pravdu je "proti pravidlam".
A tak vsetci veselo klamu alebo radsej mlcia, a vsetko je potom krasne a... zdeformovane.
Neviem, no, keby ludia boli zvyknuti pocuvat aj "zle" veci, mohol by si to vraviet bez strachu, resp ako normalnu vec, normalnym tonom, bez zbytocnych prehnanych emocii, ktore by boli rizikove.
@luc.ka súhlasím ale bohužiaľ takto to nefunguje ... nemôžem matke povedať v čom robí chyby, ani kludným hlasom, pretože ma nebude počúvať a bude agresívna z toho že jej vôbec slovne odporujem a spochybňujem jej výchovu a správanie, predsa je autoritou ktorú musím (mal by som) akceptovať ... nemôžem prísť sa šéfom a otvorene mu povedať čo si o ňom myslím, nemôžem mu napriklad povedať že jeho spôsob vedenia firmy nie je vhodný a mal by mi platiť viac a prehodnotiť svoj vedúci post, alebo mu povedať že ja by som to zvládol lepšie, jednoducho to nejde... celá spoločnosť je postavená na ideách a skrývaní pravej podstaty emócií, len preto, že nie sme schopní akceptovať názory iných ...
preto to žiaľ nejde a preto by som za taký deň bol vďačný ...deň kedy by ma akceptovať museli za každých okolností ... ktokoľvek... (slovne)
No, keď nieje niekto, kto by ťa nenávidel, tak niečo robíš zle.
1, Pred mojim domom by stál zástup.
3, Mimo domu, s výhľadom na vchod a so zbraňou.
2, Drvivú väčšinu zo spomínaného zástupu.
@melancholik Ono je najsmutnejšie, že čo vidím ono to vôbec nie je len o názoroch iných, pretože my často nevieme povedať pravdu ani sebe samým. Veď sa pozri len tu, koľko ľudí si žije vo svojich sebaklamoch a nepochybujem o tom, že ty i ja tiež určite máme veci o ktorých sme presvedčení a pritom sú to len predstavy o nás samých... Ktovie čím to môže byť, že sa ľudská myseľ v konečnom dôsledku dostala do takejto polohy. A je to teda v úplnej podstate o neschopnosti prijať pravdu, alebo vydať zo seba pravdu?
@zajkousko a ešte zaujímavosť čo som našiel
Námět na film se zrodil v hlavě Jamese DeMonaca poté, co mu manželka připomněla jeho zkušenost s agresí za volantem
@karlotiskot dobrý postreh, súhlasím samozrejme ...
napadlo ma že to môže byť tým ako sa vyvíjala naša spoločnosť ... od prvotných grúp a skupín loveckých kde bol nejaký boss ktorému bolo ťažko odporovať, viedol skupinu a zväčša to bol najsilnejší článok ... takto to išlo ďalej, cez jednoduché systémy až do stredoveku kde vládli králi a teda prirodzenou vlastnosťou spoločenstva bolo, že prirodzene od nepamäti spoločnosť napredovala no obsahovala jedincov ktorí boli vo vrcholnej pozícií a viedli ostatným (tým pádom neboli úlohy vyrovnané a jednodcho vedúci mohol šliapať po poddanných - ale obyčajný človek nemohol už len z úcty a zo strachu z vedúceho povedať nič) ide o to že sa prirodzene vytvárali stupne (hodnôt a miest) kam človek pomyselne patril v spoločnosti ... to je myslím odpoveď na otázku prečo sú k sebe ľudia neni úprimní, pretože na základe falošných ideí a postov ktoré majú, majú aj falošné predstavy o skutočnosti potom, pre to je ťažké prijať napríklad od otca 4člennej rodiny kázeň od 20ročného človeka ktorý by mu chcel možno pomôcť a možno by mu poskytol aj lepší náhlad na vec ale pre toho otca je to urážka a dokázal by sa doslova nahnevať len za to že by si dovolil tenčlovek čoilen spochybniť jeho konanie ... proste to je tá falošná idea toho že spoločnosť nás núti veriť tomu že konáme správne a máme konať správne + existujú pyramídové posty ktoré máme ...
a prečo klameme seba samých ? podľa mňa možno preto že nás žitie v spoločnosti naučilo že neuspech a neproduktívnosť je oporhovaná a teda sa snažíme aj sami pred sebou vyzerať lepšie ako v skutočnosti možno sme :-S
je to dosť logické a v podstate všetko pramení z toho že sa vyvíjame a napredujeme (prirodzene) a vyzerá to tak že bez postov a spol. statusov by spoločnosť akú máme dnes neexistovala...čo znamená že je nutné to ako to teraz je, že je nutné mať tajomstvá, vlastné názory a vedieť kedy čo komu povedať a kedy nie ... že je žial nutné aj klamať ... že sa to zatial nedá inak ... bohužial
a možno to nikdy ani inak nepôjde, pretože je príroda proste tak nastavená
@melancholik ono keď sa nad tým zamýšľam možno tie postavenia nakoniec formujú aj ten sebaklam u človeka. Predsa len aby si bol na nejakom mieste v spoločnosti, ktoré si vlastne nemáš šancu vybrať, maximálne tak dosiahnuť, potrebuje človek asi dosť vela sebaklamu aby na nej "obstál". Aj keď v takých veciach asi budú mať prsty aj iné veci, napríklad zo strachu zo smrti sa zrodilo strašne veľa sebaklamov. Človek nie je ochotný sa prijať ako nejaký organizmus, v konečnom dôsledku necennejší od červa... A v podstate aj to je o pozícii, ktorú musí človek držať a ktorú si nevybral, no ako sebauvedomujúca bytosť to nie je vo veľkej miere schopná bez sebaklamov, v tomto prípade o svojom poslaní a mieste v bytí ustáť.
Hmmm ktovie ako by vyzeral, pôsobil a zmýšľal človek, ktorý je oprostený od klamu.
to nejde a vieš prečo? pretože už len život náš samotný je kloam ... zmysly máme postavené tak že nevidíme realitu skutočnú ale len určité spektrum, či už sa to týka očí, uší, pachu, chuti ... aj myslenia ... všetko sú len určité spektrá v ktorých sa pohybujeme čo znamená že vždy bude niečo čo nám bude schované ... a kedže je klam našou prirodzenou súčasťou už od narodenia ... veľmi ťažko vytvoríme systém na psychickej báze ktorý by bol od klamov ako takých zbavený ... :-S
pretože ak by sme ho nakoniec vytvorili bol by to len další klam prekrytý dalším ... človek totiž nikdy nebude vedieť na 100% nič
myslim ze su tu ludia ktori by to chceli spravit mne..
a ano vyuzila b som tu moznost a presne viem na ktorych ludoch by som si s radostou zgustla ..
ale hej no, bala by som sa
1.) nemyslím si, a celkove si nemylsím že by to veľa bežných ľudí nejako využívalo. iste najdu sa individuá, čo by vraždili aj ked je to trestné, nieto ked je to beztrestné ... ale proste kto raz taký nie je tak taký pravdepodobne nebude ani keby čo bolo. proste inak povedané, veľa ľudí nevraždí a nerobí podobné zločiny nielen preto že je to trestné ale aj preto že je to proti ich moralke, hnusí sa im to a pod. a na jeden deň v roku by sa im to asi hnusiť neprestalo...
2.) nie, lebo ja taká pravdepodobne nie som...
3.) no asi v pivnici... so sekerou po ruke. len pre istotu.
@neoriginalna teraz som si až všimla, že si na mňa reagovala a hej, asi to je ten film čo som myslela, nevidela som ho, len najprv ma zaujal a potom som si prečítala pár recenzií, to ma dosť odradilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
2.) nevyužila, fuj
3.) schovaná a schúlená v klbku s mužom, ktorý by ma ochraňoval
2,3.Neviem či by som to stihol za noc ale využil by som to ,aj keď na druhú stranu by som sa bál o rodinu a radšej by som dával na ňu pozor....
2.) pravdepodobne nie
3.) ako kazdu inu
2) nie
3) to tu urcite neprezradim, ved ako by som potom prezila...
2. využíval ale nie na smrť, proste by som prišiel za tým človekom a hodil s ním rozhovor kde by som sa proste maximálne otvoril a vyjadril svoj postoj k nemu (bez slušnosti) proste nech by to bol ktokoľvek, kto by ma trápil, ublížil mi alebo ubližoval niekomu koho mám rád, proste by som mu povedal fakt čo si myslím bez servítky
3. niekde v bezpečí, na samote ... niekde kde by som sa mohol skryť tak aby sa ku mne nikto nedostal ... a až by som vykonával očistu tak by som dal dopredu vedieť človeku s ktorým to chcem vykonať a s ním by som sa zatvoril na tom mieste (čiže by sme mali celú noc na to aby som si s ním všetko vyrozprával)
2. Je par osob ale pokial by som sa k nim dostala tak cestou by ma dala dole babka
3. Asi nijak kedze babka ma od nas kluč
2. nie
3. kráčal by
2. Ajajaaaj tych by ale bolo.
3. Za oknom s popcornom.
2. ja som pacifista neznášam násilie.... (aj keď zvyknem použiť slová ako "jebnem ti" ale nemyslím to vážne)
3. normálne doma by som bol a pozeral anime
a co ti brani realizovat bod 2. kedykolvek? :letim:
vyuzila by som to na svoje spolubyvajuce asi
sedela by som v posteli na birdzi
dnes to príliš často nejde, nemôžem povedať matke čo si presne o nej myslím pretože by ju porazilo a asi by ma zdrala jak hada nemožem povedať proste komu chcem čo chcem, pretože existujú isté pravidlá ako sa medzi sebou a k sebe správame ... ale až by som mohol (bez následkov) tak by som to urobil ... a oni by chápali že mám na to plné právo ... boli by sme si vtedy akoby rovní
Neviem, kedy ludia nadobudli dojem, ze hovorit pravdu je "proti pravidlam".
A tak vsetci veselo klamu alebo radsej mlcia, a vsetko je potom krasne a... zdeformovane.
Neviem, no, keby ludia boli zvyknuti pocuvat aj "zle" veci, mohol by si to vraviet bez strachu, resp ako normalnu vec, normalnym tonom, bez zbytocnych prehnanych emocii, ktore by boli rizikove.
preto to žiaľ nejde a preto by som za taký deň bol vďačný ...deň kedy by ma akceptovať museli za každých okolností ... ktokoľvek... (slovne)
1, Pred mojim domom by stál zástup.
3, Mimo domu, s výhľadom na vchod a so zbraňou.
2, Drvivú väčšinu zo spomínaného zástupu.
a ináč, kto vymyslel ten film, musel byť zákonite psychopat
Námět na film se zrodil v hlavě Jamese DeMonaca poté, co mu manželka připomněla jeho zkušenost s agresí za volantem
a čo by bolo pre take špiny zabijácke vtrhnúť do kostola a všetko vyvraždiť, však by len na to čakali
a dnes sa to bežne robí vo svete
poom ten pánko, nech odovzdá vodičský a bude mať klid...
pomsta vychádzajúca z pomsty, nikoho neospravedľňuje ani neočistí pred Bohom...
ale to je už z filmu A zbav nás od zlého.
napadlo ma že to môže byť tým ako sa vyvíjala naša spoločnosť ... od prvotných grúp a skupín loveckých kde bol nejaký boss ktorému bolo ťažko odporovať, viedol skupinu a zväčša to bol najsilnejší článok ... takto to išlo ďalej, cez jednoduché systémy až do stredoveku kde vládli králi a teda prirodzenou vlastnosťou spoločenstva bolo, že prirodzene od nepamäti spoločnosť napredovala no obsahovala jedincov ktorí boli vo vrcholnej pozícií a viedli ostatným (tým pádom neboli úlohy vyrovnané a jednodcho vedúci mohol šliapať po poddanných - ale obyčajný človek nemohol už len z úcty a zo strachu z vedúceho povedať nič) ide o to že sa prirodzene vytvárali stupne (hodnôt a miest) kam človek pomyselne patril v spoločnosti ... to je myslím odpoveď na otázku prečo sú k sebe ľudia neni úprimní, pretože na základe falošných ideí a postov ktoré majú, majú aj falošné predstavy o skutočnosti potom, pre to je ťažké prijať napríklad od otca 4člennej rodiny kázeň od 20ročného človeka ktorý by mu chcel možno pomôcť a možno by mu poskytol aj lepší náhlad na vec ale pre toho otca je to urážka a dokázal by sa doslova nahnevať len za to že by si dovolil tenčlovek čoilen spochybniť jeho konanie ... proste to je tá falošná idea toho že spoločnosť nás núti veriť tomu že konáme správne a máme konať správne + existujú pyramídové posty ktoré máme ...
a prečo klameme seba samých ? podľa mňa možno preto že nás žitie v spoločnosti naučilo že neuspech a neproduktívnosť je oporhovaná a teda sa snažíme aj sami pred sebou vyzerať lepšie ako v skutočnosti možno sme :-S
je to dosť logické a v podstate všetko pramení z toho že sa vyvíjame a napredujeme (prirodzene) a vyzerá to tak že bez postov a spol. statusov by spoločnosť akú máme dnes neexistovala...čo znamená že je nutné to ako to teraz je, že je nutné mať tajomstvá, vlastné názory a vedieť kedy čo komu povedať a kedy nie ... že je žial nutné aj klamať ... že sa to zatial nedá inak ... bohužial
a možno to nikdy ani inak nepôjde, pretože je príroda proste tak nastavená
Hmmm ktovie ako by vyzeral, pôsobil a zmýšľal človek, ktorý je oprostený od klamu.
to nejde a vieš prečo? pretože už len život náš samotný je kloam ... zmysly máme postavené tak že nevidíme realitu skutočnú ale len určité spektrum, či už sa to týka očí, uší, pachu, chuti ... aj myslenia ... všetko sú len určité spektrá v ktorých sa pohybujeme čo znamená že vždy bude niečo čo nám bude schované ... a kedže je klam našou prirodzenou súčasťou už od narodenia ... veľmi ťažko vytvoríme systém na psychickej báze ktorý by bol od klamov ako takých zbavený ... :-S
pretože ak by sme ho nakoniec vytvorili bol by to len další klam prekrytý dalším ... človek totiž nikdy nebude vedieť na 100% nič
a ano vyuzila b som tu moznost a presne viem na ktorych ludoch by som si s radostou zgustla ..
ale hej no, bala by som sa
2.) nie, lebo ja taká pravdepodobne nie som...
3.) no asi v pivnici... so sekerou po ruke. len pre istotu.