Zdravím,
keďže mi bola zistená alergia na mliečnu bielkovinu, tak musím vylúčiť klasické sladkosti (áno, pri čítaní obsahov som bola miestami vážne prekvapená, kde všade sa tá laktózová potvora nachádza). Nie som na tom práve závislá, ale potrebujem to el
@kejeli myslim ze si budes musiet jednoducho najst nahradu za sladke...ked nie klasicke sldkosti v obaloch, ovocie/zelenina alebo aj lyzicka medu mozu zahnat chut na sladke..
a ak budes velmi zufala,jednoducho si daj obycajnu lyzicku krystaloveho cukru
@kejeli tak si ho nakup do zasoby, mame mozes povedat ze ho mas na lekarske ucely (nebudes klamat).
ale aj tak drzim palce, ja by som sa nemohla vzdat sladkeho ani keby som mala cukrovku posledneho stupna
Každopádne GL, ono to ide dosť rýchlo, odvykať si od takýchto chuťovo výrazných jedál, keď vydržíš prvé dni. A horká čokoláda s pomarančovou kôrou je..♥♥
mliečna bielkovina je kazeín, nie laktóza
na to SAKRAMENSKÝ pozor
sama som alergikom, preto ti to hovorím....aby si sa nepustila do bezlaktózového mlieka, alebo jogurtov, po ktorých ti bude zle stále, keďže obsahujú kazeín
to, že nemôžeš syry, smotany, niektoré majonézy ani nehovorím
a tiež pozor na mäsové výrobky (najmä šunky, radšej balené, kvalitné, kde si prečítaš zloženie...ja som bola nemilo prekvapená, v koľkých mäsových výrobkoch je mlieko) + pozor na cestoviny
ak chceš občas zhrešiť, tak sú super kapsule Daosyn, drahé, ale pár kúskov pizze so syrom s tým zvládneš a hlavne, je to bez predpisu a neškodné
a čo sa sladkosti týka, úžasné sú tyčinky, ktoré obsahujú datle...a poväčšine sú RAW
ja väčšine kupujem výrobky od tejto firmy » roobar.com/...
ale bacha, tiež to nie je lacné
rovnako ako celé stravovanie pri intolerancii na kazeín, mliečnu bielkovinu (napr. nahrádzať mlieko kokosovým, ryžovým, mandľovým, ovseným, atď.)
@7 nie si! tam sa môžeš aj predavačov/čiek popýtať a oni ti niečo odporučia, nemyslím, že by bol sortiment bezlaktózových mňamiek nedostatočný a dajú sa nájsť takisto cenovo zrovnateľné/lacnejšie v zrovnaní s bežnými. Takisto tam určite nájdeš fejkové jogurty, smotany, mlieka atď. Príjemné maškrtenie prajem
@narazuvzdornaa Ako hovorí nathalicatko, je v tom rozdiel..
Každopádne, horká čokoláda je môj miláášek. Ale tie prvé dni od tých ostatných blbostí budú náročnejšie. Možno. A možno by mi stačilo, ak by máti nebola provokatér a nekupovala normálne produkty. Zrejme ma nenávidí
@nathalicatko Ďakujem za takúto radu. Už sa v tom trochu orientujem, keďže som to začala nahrádzať asi pred dvoma mesiacmi, ale napríklad o tých kapsulách som nevedela. Ale ja mám zrejme nejakú ľahšiu formu (netuším, či nejaká oficiálne existuje ), ale niektoré bezlaktózové výrobky mi nerobia problém, ak si ich dám v malom množstve. Samozrejme, musím si dávať pozor a neprehnať to.
@strangelady Nechápem, prečo mi to ale vôbec neprišlo na um.. Budem však musieť navštíviť nejaký väčší bioobchod, ten v našom meste má toho celkom poskromne.. A vďaka.
@pappkin Pijem iba čistú vodu, zo sladenej mi je nevoľno @koprdil Ja sa vo všeobecnosti stravujem zdravo, ale tá čokoláda.. Nech to všetko odstránia z obchodných reťazcov a hneď nastane masová psychóza v podobe nedostatku cukrov
Ale gratulujem ku vylúčeniu alkoholu.. to sa podarí málokedy, málokomu a tiež to málokomu vydrží. Dúfam, že som ťa povzbudila
Prestan jest sladke a ked budes mat dostatocny kaloricky prijem, nemalo by ti to chybat vobec. Pociatocne abstinencne priznaky su normalne a treba ich prekonat
Lepsie riesenie ako jednoduchy cukor je uz si rozmiesat do vody maltodextrin a este lepsie palatinozu (obe by sa mali dat kupit na stillmass.eu) je to dost sladke a energia z toho sa uvolnuje postupne, narozdiel od nejakej coko tycinky.
ja mám alergiu na kakao a tiež som si ťažšie zvykala, že nemôžem čokoladu no som to proste prestala jesť a teraz mi to už ani vôbec nechýba ..aa skús Lifefood čokoládu
@kejeli držím palce, nech to zvládneš (= ja takto fungujem už šiesty alebo siedmy rok
ale ten Daosyn si zapamätaj...je to dosť pálka, ale raz za čas zhrešiť a "prežiť" bez ujmy je na nezaplatenie ((=
ešte mi napadlo, že ak nie si alergická na sóju (ja bohužiaľ som, takže v tomto osobnú skúsenosť nemám, len sprostredkovanú od iných členov rodiny), dajú sa pozháňaj aj sladkosti založené na princípe sóje, kde je klasické mlieko nahradené ním...aj "mliečne" čokolády a podobne (rovnako ako aj jogurty, mlieka, syry, ale to ti je určite známe) ((=
a už len posledná vec
ak ti ide o potlačene chutí na sladké, daj si niečo so škoricou trochu do kávy, čaju...džúsu
mne to neskutočne pomáha (=
Kedysi som asi 3 roky nejedla nič kupované sladké, keď som mala veľkú chuť, spravila som si doma koláč alebo kašu, keď sa mi nechcelo nič robiť, zakaždým som si dala nejaké ovocie.
Mne po problémoch so žalúdkom celkovo sladké nechutí.. Len občas mám chúťky ale aj to nezjem viac ako pasik čokolády.. Neviem ale ako sa odnaucit inak -.-
zacni cvicit, odkedy som chodil do posilky nemam chut na sladke..chcem papat maso maso maso a ryzu ryzu ryzu a cestoviny cestoviny..na sladke nemam zrazuchut...je to tak dobre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a ak budes velmi zufala,jednoducho si daj obycajnu lyzicku krystaloveho cukru
My asi ani cukor doma nemáme (Fajn, máme.. ale jeho použitie je minimálne)
Každopádne, myslím, že prvý týždeň bude boj
ale aj tak drzim palce, ja by som sa nemohla vzdat sladkeho ani keby som mala cukrovku posledneho stupna
Každopádne GL, ono to ide dosť rýchlo, odvykať si od takýchto chuťovo výrazných jedál, keď vydržíš prvé dni. A horká čokoláda s pomarančovou kôrou je..♥♥
na to SAKRAMENSKÝ pozor
sama som alergikom, preto ti to hovorím....aby si sa nepustila do bezlaktózového mlieka, alebo jogurtov, po ktorých ti bude zle stále, keďže obsahujú kazeín
to, že nemôžeš syry, smotany, niektoré majonézy ani nehovorím
a tiež pozor na mäsové výrobky (najmä šunky, radšej balené, kvalitné, kde si prečítaš zloženie...ja som bola nemilo prekvapená, v koľkých mäsových výrobkoch je mlieko) + pozor na cestoviny
ak chceš občas zhrešiť, tak sú super kapsule Daosyn, drahé, ale pár kúskov pizze so syrom s tým zvládneš a hlavne, je to bez predpisu a neškodné
a čo sa sladkosti týka, úžasné sú tyčinky, ktoré obsahujú datle...a poväčšine sú RAW
ja väčšine kupujem výrobky od tejto firmy » roobar.com/...
ale bacha, tiež to nie je lacné
rovnako ako celé stravovanie pri intolerancii na kazeín, mliečnu bielkovinu (napr. nahrádzať mlieko kokosovým, ryžovým, mandľovým, ovseným, atď.)
Každopádne, horká čokoláda je môj miláášek. Ale tie prvé dni od tých ostatných blbostí budú náročnejšie. Možno. A možno by mi stačilo, ak by máti nebola provokatér a nekupovala normálne produkty. Zrejme ma nenávidí
@nathalicatko Ďakujem za takúto radu. Už sa v tom trochu orientujem, keďže som to začala nahrádzať asi pred dvoma mesiacmi, ale napríklad o tých kapsulách som nevedela. Ale ja mám zrejme nejakú ľahšiu formu (netuším, či nejaká oficiálne existuje ), ale niektoré bezlaktózové výrobky mi nerobia problém, ak si ich dám v malom množstve. Samozrejme, musím si dávať pozor a neprehnať to.
@strangelady Nechápem, prečo mi to ale vôbec neprišlo na um.. Budem však musieť navštíviť nejaký väčší bioobchod, ten v našom meste má toho celkom poskromne.. A vďaka.
Zo zdravotných dôvodov by som také vôbec nemal... no ťažko sa obmedzuje všetko, teda aspoň mne to nejde
@koprdil Ja sa vo všeobecnosti stravujem zdravo, ale tá čokoláda.. Nech to všetko odstránia z obchodných reťazcov a hneď nastane masová psychóza v podobe nedostatku cukrov
Ale gratulujem ku vylúčeniu alkoholu.. to sa podarí málokedy, málokomu a tiež to málokomu vydrží. Dúfam, že som ťa povzbudila
objav raw tyčinky a ovocie a vymen zavislosti .D
ale ten Daosyn si zapamätaj...je to dosť pálka, ale raz za čas zhrešiť a "prežiť" bez ujmy je na nezaplatenie ((=
ešte mi napadlo, že ak nie si alergická na sóju (ja bohužiaľ som, takže v tomto osobnú skúsenosť nemám, len sprostredkovanú od iných členov rodiny), dajú sa pozháňaj aj sladkosti založené na princípe sóje, kde je klasické mlieko nahradené ním...aj "mliečne" čokolády a podobne (rovnako ako aj jogurty, mlieka, syry, ale to ti je určite známe) ((=
a už len posledná vec
ak ti ide o potlačene chutí na sladké, daj si niečo so škoricou trochu do kávy, čaju...džúsu
mne to neskutočne pomáha (=
Kedysi som asi 3 roky nejedla nič kupované sladké, keď som mala veľkú chuť, spravila som si doma koláč alebo kašu, keď sa mi nechcelo nič robiť, zakaždým som si dala nejaké ovocie.