nakolko uz moje hladacie schopnosti filmov su pomaly na konci a nemam co poriadne pozerat v kinematografii (nakolko som narocny divak), ziadam o inspiraciu ostatnych.
Ak ste videli v nedavnej dobe nejaky peckovy psychologicky film a
@1 stahujem, dik @2 scenar,kamera,hudba,rezia, vsetko jeden herec, no uvidime, vyzera to byt na slusnu halusku, stahujem dik @3 vsetko peckove filmy, avsak uz som videl @4 ano, viac ma s Gyllenhaalom zaujal Source code @5 stahujem, dik @6 dik stahujem melancholiu a ben X
Alois Nebel
Pasca (Bound) 1996
Leon
Tenkrát v Americe
Smrtihlav (Dark City)
Stalker (ten podla knihy Arkadija a Borisa Strugackiíjch
Solaris
Futurologický Kongress
..
..velký žánrový rozptyl, - do šuplíka psychologický/thriller možno vopchat vačšinu, 3/4 filmov
@erjedna ešte ma ted napadá tieto (všetky ich odporúčam) :
Talented Mr Ripley
Meet Joe Black (Seznamte se, J.Black)
Nejasná správa o konci sveta
Tá úžasná Splitská Noc -
vobec filmy a kinematografia z krajín ex-Jugo je velice silná, strhujúca.. aj filmová tvorba, tie filmy samotné,na rozne témy a obsahy aaj najma ich téma - zvlšt boje, konflikty a obč.vojny v býv.Juhoslavii v ´´90tich..)
Ak môžeš aj také náročnejšie tak určite odporúčam severské drámy napr. Festen (rodinná oslava), anklaget(obvinený) Alebo teraz nový film Vyššia moc.. Niesú tak hollywoodske, ale zasa naberajú viac na autenticite..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
merkur
tajomny let
hide and seek
@2 scenar,kamera,hudba,rezia, vsetko jeden herec, no uvidime, vyzera to byt na slusnu halusku, stahujem dik
@3 vsetko peckove filmy, avsak uz som videl
@4 ano, viac ma s Gyllenhaalom zaujal Source code
@5 stahujem, dik
@6 dik stahujem melancholiu a ben X
@skvrnka veď
niet zač
@9 to asi nie
House of Sand and Fog
Behandeling
True Detective (8 dielny seriál)
Paranoia
The Divide
Last House on the Left
Eden Lake
vanilla sky
wicker park
Mé druhé já - The Brave One (2007)
ale inak hej všetko čo bolo spomenuté
a ešte
trochu psycho a divná vec je The Fountain
ja som to na prvýkrát ani nepochopila
Pasca (Bound) 1996
Leon
Tenkrát v Americe
Smrtihlav (Dark City)
Stalker (ten podla knihy Arkadija a Borisa Strugackiíjch
Solaris
Futurologický Kongress
..
..velký žánrový rozptyl, - do šuplíka psychologický/thriller možno vopchat vačšinu, 3/4 filmov
Locke
Children of men
len nudný sladký príbeh o dvoch zamilovaných ľuďoch ktorých rozdelí stalkerka
ale ok ok, nerozčuľuj sa,
ja som kludny len mam voci tebe averziu
oh averzia je vzájomná
Talented Mr Ripley
Meet Joe Black (Seznamte se, J.Black)
Nejasná správa o konci sveta
Tá úžasná Splitská Noc -
vobec filmy a kinematografia z krajín ex-Jugo je velice silná, strhujúca.. aj filmová tvorba, tie filmy samotné,na rozne témy a obsahy aaj najma ich téma - zvlšt boje, konflikty a obč.vojny v býv.Juhoslavii v ´´90tich..)
a čistá duša (Beautiful Mind)