Nevera je maximálne svinstvo a odpustiť niečo také mi príde nemysliteľné, teda aspoň ak mám ešte nejaké zvyšky dôstojnosti a rešpektu voči sebe samému.
zaujimave, ze v pripade nevery neexistuje nic ako polahcujuca okolnost, ani sa nezohladnuju okolnosti ako tomu byva napr. na súde pri sudnom konani za ohladom napr. zabitia.
Popravde neviem.. Ešte som také nezažila, aby ma chalan podviedol. Ale myslím si, že skôr nie... Keby ma dokázal podviesť, tak by to svedčilo o tom aký je a aká je jeho láska ku mne.
Tak treba si uvedomiť že človek keď chce tak vie milovať aj 2 osoby naraz, vezmite si Einsteina jemu sa tiež nepozdávala logika zákazu milovania viac ako jednej ženy
Ale samozrejme mali by o tom obidve vedieť čo je suicide to by chcelo priveľa tolerancie
@grinder viem sa baviť o tom čo je možné, ale nie o tom čo je nemožné Netvrdím že to robím len by som si vedel predstaviť pochopenie pre takého človeka, ak to myslí dobre a neubližuje
@ladysylvia Tak som veľmi rád že sa našla kolegyňa ktorej sa to tiež tak páčilo A o čom bude vlastne ďalšia séria keďže v tejto umrel už ? Ďalší génius ?
Hovorím si, že nie. Lebo čo ak to spraví raz, prečo by to nemal spraviť znovu. Ale tak dosť zrejme záleži aj od okolností ako máte partnera radi, v akej fáze vzťahu ste a pod.
Proste si myslím, že v dlhoročnom vzťahu by som možno odpustiť ochotný bol. I keď myslím, že už by to nebolo ono. Ale nestalo sa to a snáď ani nestane
Ano odpustil by som, lebo keby nie, zatrpknutost ktora by vo mne ostala by sa obratila len proti mne a vztahu s buducou partnerkou. Niesol by som v sebe hnev ktory by tazil len mna.. preco by som sa mal trestat? Ukoncil by som vztah a odpustil jej.
V skutocne zrelom vztahu so zrelymi partnermi, nevera nie je prekazkou. Ale to je nieco uplne ine a nema to s klasikou nic spolocne (klasickou predstavou vztahu, ci lasky a pod.). Ja osobne vsak taku zrelost nedosahujem. Som maly, prehnane citlivy, az precitliveny, podrazdeny a zraneny. Na zrelost treba mat aj akusi dusevnu pohodu, vyrovnanost, sebavedomie a vsetky tie veci, ktore s tym suvisia. Ked to clovek nema, nevera je peklo.
Naozaj záleží na okolnostiach.
Ale keby sa mi k tomu priznal a ľutoval by to a prípadne by som si aj ja uvedomovala, že to bola nejakým spôsobom moja vina, odpustila by som.
Aj mne už bolo odpustené...
Keďže chcem so svojou partnerkou žiť až keď si ju vezmem za manželku, tak dúfam, že po svadbe by sa už také nič nestalo...
Ono je to skôr o celoživotnej formácií k vernosti a dôvere...
Neviem sa k tomu 100 % postaviť, lebo som v takej situácii našťastie nebola, ale čo ja viem... Sklamalo by ma to, narušilo dôveru a aj úctu, čo sú dva hlavné piliere vzťahu (okrem tretieho piliera, ktorým je láska, a ten by bol pravdepodobne nahlodaný tiež, z druhej strany, keďže by bol schopný nevery). Možno by som sa cez to prekusla a odpustila (lebo ja som bohužiaľ dosť pasívno-trpezlivý človek, ktorý si často nechá skákať po hlave, až kým si fakt nepovie dosť), ale trpká dochuť by zrejme ostala a pravdepodobne by to bol aj tak zčiatok konca.
@37 + odpustiť je správne vždy, hoci je to často veľmi zložité či nepochopiteľné, nelogické. Ale po určitom čase a pochopení toho druhého sa to dá. No s Božou pomocou určite.
Lebo neodpustenie či už našich vlastných vín alebo vín iného voči nám, zaťažuje nás samých a to asi nechceme...
@Ladysylvia a vďaka za inšpiráciu k seriálu; síce ich veľmi nepozerám, ale tento vyzerá zaujímavo...
Vec sa má tak, že neviem.
Asi áno ak by nol najebaný pod obraz boží a hneď by sa mi s tým priznal a strašne by sa nasledujúce obdobie ma presvedčiť o tom, že si moje odpustenie zaslúži.
Ale na druhú stranu asi by mi lámalo srdce vždy pri pohľade na neho fakt neviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
2. Prečo
Nevera je maximálne svinstvo a odpustiť niečo také mi príde nemysliteľné, teda aspoň ak mám ešte nejaké zvyšky dôstojnosti a rešpektu voči sebe samému.
Mne už nevera odpustená bola. Urobila som to raz a nikdy viac.
Ale samozrejme mali by o tom obidve vedieť čo je suicide to by chcelo priveľa tolerancie
Proste si myslím, že v dlhoročnom vzťahu by som možno odpustiť ochotný bol. I keď myslím, že už by to nebolo ono. Ale nestalo sa to a snáď ani nestane
Ale keby sa mi k tomu priznal a ľutoval by to a prípadne by som si aj ja uvedomovala, že to bola nejakým spôsobom moja vina, odpustila by som.
Aj mne už bolo odpustené...
Ono je to skôr o celoživotnej formácií k vernosti a dôvere...
Lebo neodpustenie či už našich vlastných vín alebo vín iného voči nám, zaťažuje nás samých a to asi nechceme...
@Ladysylvia a vďaka za inšpiráciu k seriálu; síce ich veľmi nepozerám, ale tento vyzerá zaujímavo...
Asi áno ak by nol najebaný pod obraz boží a hneď by sa mi s tým priznal a strašne by sa nasledujúce obdobie ma presvedčiť o tom, že si moje odpustenie zaslúži.
Ale na druhú stranu asi by mi lámalo srdce vždy pri pohľade na neho fakt neviem.
@plavam_zivotom tak tak..