cha! nám vždy v lete vypnú teplú vodu na dva týždne. predtým to bolo tak,že sme chodili na striedačku krstným a oni k nám. ale teraz už voda nie je v celom meste a ja ďakujem všetkým, ktorí majú doma kotol lebo oblievať sa krígľom nie je moja oblúbená letná činnosť.
Ale raz vypli vodu na vyše mesiac. Vtedy by som ich zavraždil.
A áno, vadilo by mi to aj 4 dni, a nasralo by ma to. Majú to mať zariadené tak, aby odstávka bola čo najkratšia, najlepšie jeden deň, keď sú ľudia v práci.
@9 čo je na tom úbohé? Občas treba urobiť nejaké opravy, vymeniť časti potrubia. Čo si myslíš, že ti voda tečie čarovnými chodníčkami z krajiny fan fána tulipána až do tvojho kohútika?
ako môžu použiť náhradný zdroj keď vám menia/kontrolujú potrubie?? šak uvažuj... keď som bol v tvojom veku tak u nás bola každé leto aj 2 týždňová odstávka a prežili sme to...otužili sme trošku a žijeme ďalej...
Je pravda ze zijeme predsa len v obdobi modernych technologii, a take nieco ako vypadok teplej vody by nemal byt. Niekde na ukrajine by som chapal, ale u nas ? Co sa tak tvrdo tlacime medzi pokrokove krajiny Europy ?
V BA tak casto voda nevypadava, a u nas vobec, kedze mame v dome boiler
@22 Ostatný snažte sa, vymýšľajte nové spôsoby, makajte, ja si budem hniť za PC a nadávať na vás Si super
Suroviny sa mínajú, je čoraz viacej ľudí, tak je asiže logicke že voda je drahšia :p Neviem prečo by si chcel skvalitnenie služby keď spoločnosť vykazuje stále rovnaký zisk.
Jedna rúrka sa určite nemení... Keď to trvá 4 dni určite bude tých rúrok trošku viac
to je pravda, ale zober si, ze potrubia su pod zemou a keby to mali cele prestavat na bezudrzbovy system stalo by to obrovske mnozstvo penazi a tolko prace, ze by si bola mozno aj 4 mesiace bez teplej vody
@24 "Ostatný snažte sa, vymýšľajte nové spôsoby, makajte, ja si budem hniť za PC a nadávať na vás (smajlík) Si super (smajlík)"
Zjavne nechapes. Niesom zamestanec vodarensych spolocnosti, ani sa tym zivit nebudem, tak nevidim dovod ,preco by som mal JA vynakladat nejake usilie ,aby si mal teplu vodu .
Ze viac rurok ? O to vacsia blbost ze uz 4 dni maju odstavene. Keby bola jedna a problematicka, tak chapem ze nemozu pustit vodu pokial to nebude ok.
super. niekto tu myslí veľmi ekonomicky. asi budem v budúcnosti navrhovať dvojité rozvody túv, aby v prípade nutnej opravy jedného mohol byť použitý druhý. a určite sa to uchytí, lebo načo použiť menej materiálu, keď spotrebu môžme zdvojnásobiť? poďme plytvať všade, kde sa dá, to je teraz in.
@22 no ty si múdry, až to bolí. si predstav, že obaja moji rodičia robia vo vodárňach a týždeň sme mali vždy doobeda odstavenú teplú vodu. je to fakt, inde by boli asi pol roka odkázaní na vlhké handričky.
@43 nech sa páči. vymýšľaj. kade by sa asi tak dala viesť voda, keď pár metrov potrubia je "out of use" a zvyšok v stave nutnej výmeny. pospájame slamky ako dočasnú náhradu, nie?
@44 Co zasa ja mam vymyslat ?? Kurvadrat, moja povinnost to nieje. Ked skoncim veterinu, a prides za mnou zo psom na operaciu, a ja ti dam nastroje so slovami : Nech sa paci, odoperuj ???
OMG keby netecie ziadna voda tak je to problem! Stalo sa nam uz nekolkokrat (v BS) a stale sme tu. Ked odstavia len teplu vodu tak tu mam stale studenu aspon, nebudzte uz taki rozmaznani...
mno u nas ked odstavili vodu obecny rozhlas hlasil najprv to ze pred obecnym uradom predava sukromny podnikatel hajzelpapier a az o dakych 5 minut nato ze polka dediny nema vodu na co sme uz medzitym prisli vsetci
@flamerange ty si strašný trt Nechápeš že pri niektorých poruchách NEEXISTUJE spôsob ako by sa mohla tá odstávka vody skrátiť, poprípade odstaviť iba doobeda?
Opakujem: NEEXISTUJE žiadny iný spôsob opravy ako tento :p
Zaujímalo by ma čím sa budeš živiť?
Ak by to bola napríklad stavbarina poviem ti: Postav tu v tomto močiari a na tomto zlom mieste mrakodrap. Že sa to nedá? To ma nezaujíma! Ty si stavbár!
Keby si bol pekár tak ti poviem: Upeč mi chleba do piatich minút. Že tak skoro sa chlieb neupečie? To je tvoj problém! Ty si pekár, ty to vymysli!
@matus33 Da sa vsetko ak je to v zaujme pracujuceho. Teraz sa uz da vsetko.
Tym, cim sa budem zivit ja, to ta nemusi zaujimat. Ale mozno nastane ta chvila, ked budes moj zakaznik
A k tym tvojim prikladom. Mas pravdu, ale tepla voda, je skratka zakladna vec. Nehovorim ze mozu pustit vodu, ale ako poznam tych ludi co to maju na starosti, tak si viem zivo predstavit ako sa hrnu do tej roboty
no a ty budeš možno jeho zákazník...aj keď budeš pán hocijaký uberpodnikatel...stále budeš niekomu zákazník...
zbíjačkou rozmlátiť chodník potom kopať asi 2 m aby sa dostali k tomu potrubiu, samotná výmena potrubia, následné zakopanie a upratanie všetkého...to je tak robota na 4 dni
@56@matus33 ďakujem, že to aspoň jeden človek chápe
@57@flamerage ak si naivne myslíš, že všetko sa dá, zažiješ v živote veľa sklamaní ono by sa možno veľa vecí dalo robiť časovo efektívnejšie, no na úkor rozpočtu. a čo dnes vládne svetu? peniaze. čo bude prvoradý faktor po kvalite vykonanej práce/opravy/apod.? najlacnejšia alternatíva. to nie je neschpnosť pracujúcich v obore, to je súčasný trend.
To mas tak. Byvas v byte, mas popodpisovane nevyhodne zmluvy a stazujes sa na ludsku blbost. Najdi konkurenciu a podpis zmluvu s nimi. Alebo sa prestahuj do domu so studnou, solarnymi panelmi na streche a s trojposchodovou pivnicou plnou zavaranin (aj obchod moze mat vypadok, moze dojst kruty nedostatok potravy, vojna...)
@0 mno a si predstav ze ja sa kazdy den sprxujem v tej studenej vode nieje to bohvie co, ale vydrzat sa to da
@matus33 ..no si predstav ze v takom napriklad nemecku, nieco take ako tuna ta odstavka teplen vody, vobec nepoznaju. no tam bi ix asi aj ludia lincovali kebyze im netecie tepla voda niekolko dni
inac ked to robia tak "pravidelne" a viac krat rocne, tak sa pitam ci tie rury maju z papiera alebo kartonu ked im to tak kratko vydrzii nex sa idu pozriet do nemecka ako sa to ma robit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
osobnú hygienu môžeš vykonať aj v studenej vode
len asi bude problém s umývaním riadov.. ale za štyri dni sa toho snáď toľko nenakopí
Ale raz vypli vodu na vyše mesiac. Vtedy by som ich zavraždil.
A áno, vadilo by mi to aj 4 dni, a nasralo by ma to. Majú to mať zariadené tak, aby odstávka bola čo najkratšia, najlepšie jeden deň, keď sú ľudia v práci.
ako môžu použiť náhradný zdroj keď vám menia/kontrolujú potrubie?? šak uvažuj... keď som bol v tvojom veku tak u nás bola každé leto aj 2 týždňová odstávka a prežili sme to...otužili sme trošku a žijeme ďalej...
V BA tak casto voda nevypadava, a u nas vobec, kedze mame v dome boiler
Zdrojov môžu mať aj milión tristotisíc, pokiaľ treba vymeniť rúru zahrabanú pod chodníkom tak im to bude veľmi prospešné.
Nemalo by to tak byť, je to zlé, žijeme v nejakom veku. Tak vymysli spôsob ako to urobiť bez odstávky.
Keď sa dodrbe rúra v ktorej ide voda môžeš byť aj samotný Barack Obama, odstávke teplej vody sa nevyhneš...
Je jasne ze keby ta odstavena voda bola u niekoho zo zamestnancov, tak by tu rurku opravili rychlejsie ako za 4 dni
Suroviny sa mínajú, je čoraz viacej ľudí, tak je asiže logicke že voda je drahšia :p Neviem prečo by si chcel skvalitnenie služby keď spoločnosť vykazuje stále rovnaký zisk.
Jedna rúrka sa určite nemení... Keď to trvá 4 dni určite bude tých rúrok trošku viac
A keď sa ti tento systém nepáči, nemala si podpisovať zmluvu ale jednoducho si kúpiť boiler
@26 No, to si fakt neviem predstaviť, že by sme v byte v kúpeľni mali bojler, to by sa fakt nedalo.
Zjavne nechapes. Niesom zamestanec vodarensych spolocnosti, ani sa tym zivit nebudem, tak nevidim dovod ,preco by som mal JA vynakladat nejake usilie ,aby si mal teplu vodu .
Ze viac rurok ? O to vacsia blbost ze uz 4 dni maju odstavene. Keby bola jedna a problematicka, tak chapem ze nemozu pustit vodu pokial to nebude ok.
zijeme v 21.storoci, ale byty v ktorych byvame ( vo velkych mestach vacsina) boli stavane este v 20.
@29 nie si zamestnanec a nevyznáš sa do toho, no pritom vieš že koľko taká opava trvá, ako sa to robí, vieš že by sa to dalo urýchliť.
Ty si snáď hneď po založení tejto témy šiel za nejakým vodárom
Kazdopadne sa do toho nevyznam tak ako ty, lebo my mame vlastnu vodu aj vlastny ohrev, cize ty si sef na mestku vodu
@33 Ale iba do obeda. Preto hovorim, ze nechapem preco nemozu ason vo vecernych hodinach tu vodu u nich pustit
@34 Ale iba do obeda. Preto hovorim, ze nechapem preco nemozu ason vo vecernych hodinach tu vodu u nich pustit
Boze, a vraj hlavicka nieje na pestovanie vlasov
a ked je len studena, tak to mi nevadi vobec, umyt sa da aj v studenej.. prip. sa da voda aj ohriat vo velkom hrnci
Opakujem: NEEXISTUJE žiadny iný spôsob opravy ako tento :p
Zaujímalo by ma čím sa budeš živiť?
Ak by to bola napríklad stavbarina poviem ti: Postav tu v tomto močiari a na tomto zlom mieste mrakodrap. Že sa to nedá? To ma nezaujíma! Ty si stavbár!
Keby si bol pekár tak ti poviem: Upeč mi chleba do piatich minút. Že tak skoro sa chlieb neupečie? To je tvoj problém! Ty si pekár, ty to vymysli!
A takto by sa dalo pokračovať v každom zamestnaní
Naozaj, ľudská hlúposť a naivita je nekonečna
Tym, cim sa budem zivit ja, to ta nemusi zaujimat. Ale mozno nastane ta chvila, ked budes moj zakaznik
A k tym tvojim prikladom. Mas pravdu, ale tepla voda, je skratka zakladna vec. Nehovorim ze mozu pustit vodu, ale ako poznam tych ludi co to maju na starosti, tak si viem zivo predstavit ako sa hrnu do tej roboty
no a ty budeš možno jeho zákazník...aj keď budeš pán hocijaký uberpodnikatel...stále budeš niekomu zákazník...
zbíjačkou rozmlátiť chodník potom kopať asi 2 m aby sa dostali k tomu potrubiu, samotná výmena potrubia, následné zakopanie a upratanie všetkého...to je tak robota na 4 dni
Hovorim ze ja sa v tomto nevyznam. Ale tak otec ma stavebnu firmu, a vidim co vsetko sa da postihat za 4 dni roboty.
nebudeš nikoho zákazník??? všetko čo potrebuješ si zoženeš sám??
@57 @flamerage ak si naivne myslíš, že všetko sa dá, zažiješ v živote veľa sklamaní ono by sa možno veľa vecí dalo robiť časovo efektívnejšie, no na úkor rozpočtu. a čo dnes vládne svetu? peniaze. čo bude prvoradý faktor po kvalite vykonanej práce/opravy/apod.? najlacnejšia alternatíva. to nie je neschpnosť pracujúcich v obore, to je súčasný trend.
@matus33 ..no si predstav ze v takom napriklad nemecku, nieco take ako tuna ta odstavka teplen vody, vobec nepoznaju. no tam bi ix asi aj ludia lincovali kebyze im netecie tepla voda niekolko dni
@0 inac nie 4, ale "len" 3 dni od 23 do 25