Caute, chcela by som vediet (neviem to vygooglit) ci sa da odvolat na ustne maturity. Vcera som odpovedala z fyzy a bolo to na jednotku. Nebola vec, ktoru by som nevedela. Avsak na vysvedckach predtym som casto jednotky nemala, mame taku fyzikarku, ktora
@majo16 ano idem, lebo ona mi robila cele 4 roky peklo zo zivota a dalsim studentom tiez. ked to nespravim ja, tak bude dalsich x rokov robit ludom zle. nech si to vyzere!!
mna na slovencine tak neskutocne davali dole.. nenechali ma dopovedat, pytala sa ma moja vlastna slovencinarka take, co sme nerobili, potom sa obula do mna este aj predsednicka, dostala som trojku a nesla som radsej, srala som na ne..
ale ked sa chces ist bit s byrokraciou, tak ta podporujem
inak aj vcera som bola na kamaratovej mature a robila mu podobne ako mne.. ja tych dementnych ucitelov nechapem. mali by predsa chciet, aby vsetci zmaturovali na jednotky a nie si riesit komplexy na vystresovanych studentoch :/
vysvedcenie za cele roky na strednej (z predmetu) a maturitna skuska spolu nadvazuje. Nestaci podat jeden dobry vykon na jednej skuske. Na odvolanie mas sice pravo ale nema to zmysel.
@neutralnothing jj to som aj ja mala, ze ma nenechala dohovorit. potom sa ma pytala na kin energiu kmitaveho pohybu a ja ze "no to odvodime z klasickeho 1/2 m v^2, m si vyjadrime z vlastnej frekvencie, v sa rovna bla bla bla. a ona ze:"ale ja chcem zakladny vzorec, ved ho tam mas aj napisany" a ja pozeram, ze wtf co chce.. nakoniec z toho vysvitlo to 1/2mv^2 akoze uplne nechapem, ze co si takymto myslienkovym postupom chcela dokazat
a ja zijem na to, aby som reformovala! este ich vsetkych v skolstve poriadne znicim. vsetci, co ziadali platy a nezasluzia si ich, tak pojdu dolu!
@boloabude dpc, ale sak to neni jeden dobry vykon. vsade ma ocenuju, len v skole nie. som uspesny riesitel celostatka z fyziky. jednoducho to musi byt vidiet, ze to je len kvoli nej taketo
@coleshepter nasla som to! ak sme nespokojni podat odvolanie: "ústnej formy internej časti maturitnej skúšky alebo praktickej časti odbornej zložky do 8 dní od jej vykonania, Štátnej školskej inšpekcii"
"ústnej formy internej časti maturitnej skúšky alebo praktickej časti odbornej zložky, môže Štátna školská inšpekcia nariadiť komisionálne preskúšanie pri zistení nedostatkov pri klasifikácii"
Ja som tak nejako potiahla najhorsiu možnú tému a tak to aj dopadlo, ty si vedela a mala si 2, Ja som nevedela dobre, a mala som 2, len som sa učila cely život a na biolu vsetko celý akademický, len smola proste, neviem, ci sa mozem takto odvolať
Btw ja nechápem, čo ti pomôže, ked sa pôjdeš sťažovať TERAZ. Ak som správne pochopila, tak ti zhoršili známku za známky na vysvedčeniach. Podľa mňa si to VTEDY mala ísť riešiť, že učiteľka fyziku nehodnotí spravodlivo a pod., možno by sa to začalo riešiť a niečo zmenilo. Neverím, že teraz, ked už známky máš a máš ich zapísané, že s tým niekto niečo urobí.
@tomias lolotrolo, ja to idem studovat, bavi ma to, vo volnom case chodim do labaku...
@husky dam ich dole? DAM! ta maturita uz bola. no ona je taka na vsetkych, stara skola. je nam este aj triednou a vyvolava doktorkam, ze ci sme boli naozaj chori. ...
@7 veruže to závisí od všetkých výsledkov v škole. ak si nemala samé jednotky kľudne ti môžu dať dvojku na maturitnom vysvedčení bez problémov. prečo si to neriešila vtedy počas tých 4 rokov že hodnotí tak ako hodnotila? teraz je zbytočné plakať nad tým. bývalý spolužiak z ročníka mal furt samé jednotky z matiky a na maturitách mu pleskli dvojku tiež.
a fakt ako neviem čo budeš robiť na výške, tam sa s tebou neserinkajú vôbec. vyhodia ťa aj xy -krát zo skúšky s Fx-kom či vieš či nevieš a dovideňja.
ja maturujem na buduci tyzden z bioly neviem nic a ani raz som na vysvedcku nemala jednotky stale iba same dvojky z bioly -.- a budem stastna za dvojku ..ale ak dostanem jednotku tak sa odvolavat nebudem
poznam ten pocit.. ja som takto vedela vsetko na biole minuly rok, a dala mi 2 krava.. doteraz som urazena cloveka to strasne nasere, ked vie ze to vedel, ani ho neopravili v nicom a daju mu 2.. akoze wtf O___o
ale ak ides na vysku tak si ozaj pockaj, tam je to neferovejsie o DOST viac .. poznam taky pripad, ked baba makala cely cas, precitala vsetku literaturu, uplne totalne vsetku (a ze jej nebolo malo) a dostala F a ostatni pohode aj A takze tak
To chces teraz presetrovat vsetky stare vysvedcenia? Podla mna sa s tebou nikto uz nebude babrat, lebo to by sa muselo kazde vysvecko posduzovat osobitne, (to sa ani neda uz! ved by miseli spravit za kazdy rok komisiu a zmenit to...alebo len za tie, co nemas jednotky, no, ked chcem byt presna...to sa nerobi...) to s maturou nema nic spolocne, ked na nej si mala 1 a stvu ta vlatne 4 znamky zo styroch predchadzajucich rokov...podla mna ked ta to neovplyvnuje na vs, ze ta prijmu aj tak (co dufam, ze fakt ta prijmu a nerobis to kvoli tomu, ze inak nemas sancu ist, kam chces...), tak by si to fakt nemusela riesit a proste sa uspokojit s tym, ze je to chudera...
Inak taketo ucitelky su uplne najhorsie, ako si pisala, ze spyta sa ta, ze co ma byt toto, co vravis a pises a nakoniec vysvitne, ze chcela pocut presne to, co uz davno mas, ale nevie sa zmierit s tym, ze si na to prisla sama...aj ja som mala take no, nechapem ich...ale nejak som neriesila, lebo cokolvek s nimi proste neslo normalne vybavit...
No urcite s tym nieco rob, s tym suhlasim, svina jedna, treba jej to dat vyzrat, jak si povedala, ale na druhej strane neviem, ci nie je nejake trapne pravidlo, ze nemozes mat z matury o dva stupne lepsiu/horsiu znamku, nez si mavala pocas studia.
Nedaj sa, nedaj na ludi co ti tvrdia ze sa nemas stazovat a odvolavat, ked to kazdy bude takto nechavat tak, potom budeme tam kde sme, zo znamkami to vobec nieje tak, ja som mal 3 na vysvedceniach a matura 1, zatial uvidime v pondelok , chcel by som vidiet toh kto by mi dal horsie nez 1 ked som bol neprestrelny. Pokial clovek vie ze ma na jednotku tak nech si ide za tym, a dementom co pisu ze naco ti to je odkazujem, majte aj 4 minus, ale niekedy ani nejde o tu znamku jak o princip, treba ist na stranku ministerstva skolstva najst si tam kontakt a zavolat ze ako mas postupovat oni ta nasmeruju a poradia, fakt nedaj sa a napis jak si dopadla.
pokial by ti ta znamka rozhodovala o prijati na skolu alebo co nepoviem, ale podas odvolanie, budes sa druhy krat trapit s odpovedou a nahodou si na teba este zasadnu alebo co, zas na druhej strane to je pekne ze sa snazis ist za svojim ale aj tak..tolko namahy, radsej si priznaj ze to vies na jedna, znamka od nejakej luzy a celkovo v skole je aspon pre mna len uspokojenie za nejaku pracu, dokazem sa ohodnotit aj sam a v zivote urcite nebude nikoho trapit napr. zamestnanie ze si mala dvojku miesto jednotky, mas maturity a tam to nasjkôr aj skončí
@natalyaaa Zivot je fer, pokial si nedas skakat po hlave, stado oviec povie naco to riesit ty si jedna ovca, takych je ale kopec, preto nemoze byt kazdy bacom , zivot je taky ako si ho zariadis, nie ako ti ho zariadi niekto iny, iba ovca pocuva kam ma ist a co ma spravit, baca povie kam maju ist normalny pochopi dement nie.
@b0n0 tak nech vsetci maju 4, to je logika, ale uplne vsetci, niekedy aj princip je dolezity, ak sa niekto citi ukrivdeny tak preco by si to mal nechat? to uz fakt ste vsetci taky trafeny? Aj ked nebude nikdy potrebovat tu znamku a ani nic zo skoly, ale aspon pomoze inym ked je brzda, necitas ze ide aj o ine veci?
rozpravala som sa teraz o tom s bratom a zhodli sme sa na tom, ze mam dolezitejsie veci, takze budem postupovat iba tak, aby tie veci nesli na ukor tohto mojho boja takze je mozne, ze ani ja nespravim tolko, ako som tu teraz vykrikovala. kazdopadne, pokusim sa. a ak to nezmenim teraz, v buducnosti urcite
@greyness fuck tak ne! načo do rajca, v pébé ti nebol dobrý gympel? no tak nič! ale videla som ťa na stanici minule, a to som si už istá že si to bola ty!
@kikushenka ak ideš študovať fyziku,tam vysvedčenie vôbec nechcú, ja študujem obecnú fyziku a nikoho to doteraz nezaujímalo,radšej by som sa na tvojom mieste venovala veciam ako je matematika,ktorej budeš mať na výške fakt veľa
spolužiak mal vždy na vysvedčení 4rky a ledva prechádzal, teraz si vytiahol na zo SJ to najlahšie a asi to vedel aj najlepšie, a podla všetkeho, teda podla toho čo píšeš by mal dostat 1 ale proste, ked sa niekto uči cele roky horšie trochu ako na tu 1 tak mu nemozu dat 1 len preto že sa mu "raz zadari". Dostal asi 3, alebo 2 teraz neviem... Ako chápem, jasneže že by bolo milé odcenit to, ale musia sa pozerat aj na tvoje minule vysledky. A vela krat to sice nerobia, často však v prospech tej horšej známky, ale tak teraz spolužiak ečo má vždy stále jednotky z bioly, si vytiahol blbu temu a viem že kebyže takto odpoveda na hodine tak by dostal tak 3, tak mu proste dali 1 lebo mal vždy jednotky a teraz mu to práve trochen nevyšlo..
V tomto ťa plne podporujem, ak si naozaj taká dobrá, prečo by si mala mať dvojku ? Ak máš vedomosti, tak sa určite proti nej postav, pretože nemá právo buzerovať študentov, a ak ty sklopíš hlavu a povieš že ved už máš pokoj a nebudeš sa tým zaoberať tak to bude robiť aj dalej .. A nie je podstatne či ti daju jednotku, podstatne je to že sa voči nej postaviš... Nie je doležité či máš školu a dobré známky ale či sa vieš presadiť ... Pretože tento štát chce ludi poslušných, pokorných a s klapkami na očiach...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
ale ked sa chces ist bit s byrokraciou, tak ta podporujem
inak aj vcera som bola na kamaratovej mature a robila mu podobne ako mne.. ja tych dementnych ucitelov nechapem. mali by predsa chciet, aby vsetci zmaturovali na jednotky a nie si riesit komplexy na vystresovanych studentoch :/
a ja zijem na to, aby som reformovala! este ich vsetkych v skolstve poriadne znicim. vsetci, co ziadali platy a nezasluzia si ich, tak pojdu dolu!
"ústnej formy internej časti maturitnej skúšky alebo praktickej časti odbornej zložky, môže Štátna školská inšpekcia nariadiť komisionálne preskúšanie pri zistení nedostatkov pri klasifikácii"
ja som mala celé 4 roky na gympli samé 1 z dejáku a na mature mi dali 4.
a mala som v píči.
aj keby mám 1 tak mi to v živote žiadno nepomôže.
fakt, závidím ti tieto problémy. teš sa na VŠ (ak ideš) potom zistíš, ako to funguje.
ked ta nahodne stretnu o mesiac a sa ta na to opytaju, budes to vediet?
asi len zavidi, ze ti to ide
Btw ja nechápem, čo ti pomôže, ked sa pôjdeš sťažovať TERAZ. Ak som správne pochopila, tak ti zhoršili známku za známky na vysvedčeniach. Podľa mňa si to VTEDY mala ísť riešiť, že učiteľka fyziku nehodnotí spravodlivo a pod., možno by sa to začalo riešiť a niečo zmenilo. Neverím, že teraz, ked už známky máš a máš ich zapísané, že s tým niekto niečo urobí.
@husky dam ich dole? DAM! ta maturita uz bola. no ona je taka na vsetkych, stara skola. je nam este aj triednou a vyvolava doktorkam, ze ci sme boli naozaj chori. ...
a fakt ako neviem čo budeš robiť na výške, tam sa s tebou neserinkajú vôbec. vyhodia ťa aj xy -krát zo skúšky s Fx-kom či vieš či nevieš a dovideňja.
pokial ti ta dvojka neovplyvnila prijatie na vysku tak je to uplne zbytocne
pretoze sa moze prihliadat aj na predosle znamky
ale teoreticky by sa to malo dat mysli, ale neviem ci sa to neriesi nejak cez Ministerstvo alebo co (mozno trepem, len s ami to zda)
je to zbytocne
ale ak ides na vysku tak si ozaj pockaj, tam je to neferovejsie o DOST viac .. poznam taky pripad, ked baba makala cely cas, precitala vsetku literaturu, uplne totalne vsetku (a ze jej nebolo malo) a dostala F a ostatni pohode aj A takze tak
Inak taketo ucitelky su uplne najhorsie, ako si pisala, ze spyta sa ta, ze co ma byt toto, co vravis a pises a nakoniec vysvitne, ze chcela pocut presne to, co uz davno mas, ale nevie sa zmierit s tym, ze si na to prisla sama...aj ja som mala take no, nechapem ich...ale nejak som neriesila, lebo cokolvek s nimi proste neslo normalne vybavit...
život nieje fér, zvykaj si
prave preto ludia nie su stastni, lebo kazdy hovori, ze zivot je pes a bla bla bla o osude, pricom nikdy neskusali uspiet.
jebnute nasledky komunizmu.
jes!
rozpravala som sa teraz o tom s bratom a zhodli sme sa na tom, ze mam dolezitejsie veci, takze budem postupovat iba tak, aby tie veci nesli na ukor tohto mojho boja takze je mozne, ze ani ja nespravim tolko, ako som tu teraz vykrikovala. kazdopadne, pokusim sa. a ak to nezmenim teraz, v buducnosti urcite
ucila si sa aj daco?
sorry, učím sa na štátnice som úplne vypatlaná
@kaylee učila ale sprostá som bola jak taška blata som nevedela ani heslo francúzskej revolúcie ani o nej nič
to neni fér!!! ja som ťa nevidela (ach)
co sa tu o par jedincoch, co ta od toho odhovaraju, povedat neda(ach)
na vysokej sa s takymto pristupom zblaznis, a namiesto aby si nieco dosiahla tak akorat naseres skusajucich pre dalsich spoluziakov
keby ta vyhodii tak je to ine, ale koli dvojke je to strata casu a energie
a ver ze uuca si to svoje stanovisko obhaji, zvlast ked si nemala jednotky v priebehu studia.