Pýtať peniaze, neuveria ti. A prečo by mali? Veď je veľa takých, čo pýtajú peniaze.
Stopovať, boja sa ťa. A prečo by sa nemali?
“Mal si si dávať pozor!" - Jasné, že mal, ale nerieš to a nesúď ho. Problém sa stal a treba ho riešiť.
HLÚPE NÁVRHY MAŽEM!
Vysvetli niekomu problém a popýtaj ho telefón, zavolaj si rodine alebo kamarátovi, aby po teba prišli.(pre toto je dobré pamätať si aj iné telefonne číslo ako svoje )
Ak mam mobil a som v ramci nejakeho vacsieho mesta, zavolam si Uber/Liftago. Alebo si kupim cez net Liston na vlak/bus. Ak nemam mobil..asi vyhladam policiu, nahlasim kradez a odtial zavolam niekomu, kto po mna moze prist/zariadit mi ten listok.
Pýtať peniaze áno, z mnohých ľudí sa nájde zopár, ktorí ti uveria.
Stopovať áno, prečo by sa báli? Niekto ti zastaví.
Mne sa toto stalo v Riu, zostal som bez mobilu a peňazí, pýtal som si, ľudia ma odmietali, lebo nevedeli po anglicky.. nakoniec sa niekto našiel. Išlo však iba o peniaze na jednu cestu metrom.
Pýtam sa to preto, lebo je veľa podvodníkov, ktorým som už takto už dal peniaze a kvôli takým podvodníkom nemusím veriť niekomu, kto ten problém naozaj má.
Ono keby vás okradli myslím že by Vám mobil zobrali tiež.
No najprv by som sa rozrevala jak malý panhart a potom domov išla peso. Čo iné by mi zostávalo ak by mi ľudia okolo neboli ochotni pomôcť...
Neviem ako ďaleko, ja nemám problém ísť pešo domov aj vyše hodinu. Ale ak už sa ocitneš na neznámom mieste okradnutý, predovšetkým vyhľadaj políciu. Oni ťa nasmerujú a môžeš ísť domov pešo. Však tuná v Írsku je veľa žobrákov, čo si od teba pýtajú peniaze. Feťáci sú to čistí, idú mi na nervy, čo sa načahujú za každým kvôli pár centom. Minule mi na stanici pýtala cigánka tiež 50 centov, že na deti. Stála pri mne chvíľu, lebo jej nedoplo, že nie znamená NIE. Potom pýtala babu vedľa mňa, potom ďalších, ale občas im dakto dá. Nie som krutý a bez citu, ale nenechám sa okradnúť tými akože okradnutými.
záleží kde by ma okradli, ak by to bolo v rámci Európy, tak sa domov dostanem bez väčších problémov, keby ma čaká povedzme 4 000 km, to už by bol väčší problém, v tom prípade by poslúžila najbližšia ambasáda...
Ja by som šiel na políciu, vysvetlil a zavolal domov. Opýtal by som sa na ulici niekoho kde je. A ak by som natrafil na niekoho normálneho, možno by mi dovolil si zavolať domov.
mne sa to stalo v madride, byvala som zrovna u niekoho na couchsurfingu a mala som tam ostat len nejake 2 dni, nakoniec som ostala asi tyzden kym mi poslali peniaze na zaloznu kartu a zatial ma tito dobri ludia zivili aj mi pozicali prachy.. a tiez mi ostal pas aj ked mi ukradli OP a fotak a peniaze a karty, ale pas som si nechavala "doma" vzdy.. takze som mohla pokracovat v ceste a nemusela ist domov
@dwightmccarthy
No, tak na také niečo treba mať "gule z oceľa".
Možno by sme nevedeli byť až takí extrémni, ale aspoň nejaké poučenie si človek môže z tvojej Odyssey vytiahnuť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ak mam mobil a som v ramci nejakeho vacsieho mesta, zavolam si Uber/Liftago. Alebo si kupim cez net Liston na vlak/bus. Ak nemam mobil..asi vyhladam policiu, nahlasim kradez a odtial zavolam niekomu, kto po mna moze prist/zariadit mi ten listok.
Stopovať áno, prečo by sa báli? Niekto ti zastaví.
Mne sa toto stalo v Riu, zostal som bez mobilu a peňazí, pýtal som si, ľudia ma odmietali, lebo nevedeli po anglicky.. nakoniec sa niekto našiel. Išlo však iba o peniaze na jednu cestu metrom.
No najprv by som sa rozrevala jak malý panhart a potom domov išla peso. Čo iné by mi zostávalo ak by mi ľudia okolo neboli ochotni pomôcť...
prečítať si môj blog a užiť si to.
No, tak na také niečo treba mať "gule z oceľa".
Možno by sme nevedeli byť až takí extrémni, ale aspoň nejaké poučenie si človek môže z tvojej Odyssey vytiahnuť.