Nemáte nejaký osvedčený návod ako sa následne po opálení neošupať? Pomôže nejaký krém, abo niečo? Myslím kožu na rukách a chrbte, lebo keď ma pekne opáli, tak keď sa poškrabem, tak to ide pomaly dolu...a robia sa fľaky...diki za radu
@2 tak to ďakujem pekne, fakt, vyskúšam, ale je tam potom šanca, že ťa aj chytí? myslím do hneda, lebo ja nemám problém s opálením, chytí ma pekne, a mám aj dosť pigmentu, ani ma to neštípe, len to šupanie...
@3 jasne, že je šanca. Ja mám opaľovací krém UV 25 a po 2 hodinách už na mne vidieť, že som sa opálila. To, že máš vysoký faktor neznamená, že sa neopáliš, ale že sa nespáliš.
@6 aaaaa vidiš, výhodou vyššieho UV faktora je, že dlhšie vydrží. S UV 8 by si sa musela natierať každé 2 hodiny, s UV 25 stačí raz ak to nevypotíš alebo neokúpeš, prípadne 2x ak hej
@13 odporučila by som nie nejakú drogériu, ale radšej lekáreň a pod 20 by som zaručene nešla. To je také správne opaľovacie minimum pre brunetu na Slovensku
faktory nad 20 sa uz takmer neoplatia. moja mama citala nejaku studiu, podla ktorej sa uz vyssie neoplatia, lebo su drahe a neucinkuju priamo umerne velkosti faktoru. taka 50 neochrani dvojnasobne alebo nepredlzi pobyt na slnku dvojnasobne. len minimalne.
@24 ty si asi jeden z tých, čo sa musí natrieť aj keď ide len do obchodu. Zlepšiť sa dá len natieraním sa pri každej príležitosti. Čím viac krát sa spáliš, tým bude tvoja pokožka citlivejšia a spáli sa ešte ľahšie
@23 ja hovorim len co mi povedala mama. je chemicka a v zlozeni a ucinnosti sa vyzna. v grecku som bola a UV 50 som na to nepotrebovala, pekne som sa opalila a nespalila
@27 tak to máme už 2 mamy, čo sa vyznajú v svojej robote
To s tým Gréckom som myslela tak, že nejaká pehatá ryšavka si s UV 25 nevystačí, naopak UV 50 jej pomôže dokonale. Aj teraz som sa bavila s jednou známou, čo išla robiť delgátku do Španielka a nakupovala pred tým opaľováky UV 50. Vedela, že by ju tam čakalo spálenie a to je ešte bruneta
@36 ty máš šťastie, aj mám podobné, ale neriskujem to. Keby si tiež poznala človeka, čo zomrel na rakovinu kože, možno by ťa tiež od všeličoho odradilo.
@38 na to si davam pozor, nie som z tych co denne chodia na kupalisko aby ziskali co najcokoladovejsi odtien a slnko rada nemam. v opalovani sa nevyzivam. a opalujem sa tak dvakrat do roka
@40 každopádne treba pokožku na to slnko pripraviť. Nie hneď vyliezť uprostred poludnia na pláž a bez opaľováku. Preto som zástancom vysokých faktorov, lebo ľudia si myslia, že ak celý rok nevideli slnko, na dovolenke to dobehnú.
Ale som rada, že sme sa pochopili a "nepobili sa", ako @holyknight dúfal (A)
@59 ale zatiaľ som nedosiahol úspech v tejto sfére..neviem,čím to je,možno mám málo prepečenú ruku,ked si ju opaľujem z vetracieho okienka v kuchyni.no nič,musím to risknúť s horským slnkom
hneď tretia rada je BULSHIT jogurt či smotana ti nepomôže to je blbosť, lebo spálenie od slnka sa dá prirovnať k spáleniu od ohňa, a počula si aby ti niekto pri tomto popálení odporúčal smotanu? len to dobre chladí to je všetko, najvyššie UV UVH faktory niesu moc veľká výhra zlato, ja sa neviem opáliť keď mám na sebe 25, neviem ako by sa niekto vôbec dokázal opáliť z 50,(kto o tom čítal nejaké štúdiá, určite vie že čím vyšší fakto tým väčšia chémia, čiže to je ako klinec klincom vybíjať) najlepšie sa je opaľovať poobede, lebo o 12 je najhnusnejšie a najškodlivejšie slnko, pomaly a postupne, tak sa tak skoro neošúpeš...........
bola som v grecku, natierala som sa dost...ale aj tak sa mi ten chcrbat supe..posla mna je to normalne, ked ides po dlhsom case na dovolenku..ale bude to lespie, no teraz je to hrozne, a stekli to...ale preijeeemm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
1. pred opaľovaním sa natierať krémom s čo najvyšším UV faktorom
2. dodržiavať zásadu 1
3. po opaľovaní, keď cítiš, že si to napriek zásadám 1 a 2 prehnala, natri sa bielym jogurtom alebo kyslou smotanou
treba radšej častejšie a pomenej
@12 ja mám dosť
@22 taký UV 5O by ti v Grécku mohol zachrániť život...
To s tým Gréckom som myslela tak, že nejaká pehatá ryšavka si s UV 25 nevystačí, naopak UV 50 jej pomôže dokonale. Aj teraz som sa bavila s jednou známou, čo išla robiť delgátku do Španielka a nakupovala pred tým opaľováky UV 50. Vedela, že by ju tam čakalo spálenie a to je ešte bruneta
tak to je mozne. ja som celkovo bledsia, ale opalujem sa dohneda
prednasky su cool
Ale som rada, že sme sa pochopili a "nepobili sa", ako @holyknight dúfal (A)
To by musel byť NEJAKÝ chlap, aby som ja robila radosť (A)
@61 dlhé, ale poučné
inak, ja som sa nešúpala... ale raz som použila ten píling a potom to začalo
Tá "bulshit" smotana pomáha a možno ti ju nikto neodporučí na popáleniny, ale pomáha. Keď si to ešte neskúšal, radšej nič nehovor.
Ty sa neopáliš s UV 25, ale ani s ničím iným podľa mňa. To nezávisí od krému, ale od typu pokožky. No keď sa aj opáliš, tá hnedá ti asi dlho nevydrží.
Nakoniec, slnko je najsilnejšie o 13.00...