takže takto. Nedávno som si v Orange-i menila paušál. Faktúry mi chodia domov. Ja som ho zmenila niekde v strede fakturačného obdobia (mesiaca) a bolo mi pvoedané, že teda logicky nový paušál mi začne od dalsieho mesiaca. lenže prišl
ja som celkom nepochopila, čo myslíš tým "mať cez paušál a normálne", ale keď prechádzaš z jednej služby na druhú v polke fakturačného obdobia, tak by ti za ten mesiac mali prísť dve faktúry.
jedna za tú polovicu, kedy si ešte užívala starý paušál, s tým, že paušálny poplatok je znížený, keďže si ten paušál nečerpala celé fakturačné obdobie. s tým, že všetky služby, ktoré si v tom polovičnom období využila vrámci paušálu boli pokryté paušálom, čo si mala nad rámec, máš nad rámec.
a druhá faktúra, už s novým paušálom, tiež buď na tú zvyšnú polovicu, alebo na celé obdobie, s tým, že sa ti zmení dátum začiatku nového fakturačného obdobia - ale ja už som dávno nemenila, a hlavne orindž už dávno nemám, takže neviem, ako to robia.
možno ono ten prechod z jednej služby na druhú chvíľu trvá, takže si v tom "okne" mohla už čerpať nejaké veci nad rámec nového paušálu, ktoré si ešte čakala, že budeš mať v rámci starého paušálu... inak si to neviem vysvetliť, a vlastne ani neviem, či som správne pochopila to, čo si myslela
@leilla nie nie, prochu sme sa nepochopili. Ty hovoris o tom pripade, ked ti spravia alikvotne dovtedy co si mala stary pausal a odvtedy co si mala novy. lenze mne to spravili tak, ze ja som proste dosla ze chcem novy pausal. oni ze dobre, zacne vam platit od najblizsie noveho mesiaca /fakturacneho obdobia/ chapes? Cize som cakala ze mi pride normalnla bezna stara faktura kedze som este nemala aktivovany novy pausal. Ten pausal som si menila preto, ze som casto mavala precerpany pausal - nad pausal. proste som volala viac ako som mala v pausali. No a dosla faktura a bezne tam mas teda poplatok za pausal ktory mas a poptom po pripade ak prevolas viac tak aj to zuctovane. No a mne prisla faktura ale namiesto tej pravidelnej pausalnej sadzby za stary pausal uz som tam mala napisany novy. a kedze novy je drahsi asi o 5 €, tak to robi rozdiel. s tym ze je jasne ze som este pouzivala stary pausal pretoze aj to "nad pausal" som tam mala v tej sadzbe. chapes?
jáj, už chápem a už zase o niečo viac chápem, prečo som sa na orindž vysrala
a neni to tak, že ten paušálny poplatok platíš ako keby vopred? myslím tak, že už si mala vo faktúre uvedený nový, lebo teraz v tomto mesiaci budeš čerpať vyšší paušál, ktorý si si už zaplatila?
ja som z tohto bola vždy trochu mimo, či ten paušál platíš za uplynulý mesiac, alebo vopred za nasledujúci. a tiež som asi niečo takéto riešila jak ty, lebo inak by som nad takými vecami asi nerozmýšľala
každopádne sa tam môžeš ísť opýtať... šak telatá tam robia, mohli to aj oni posrať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
jedna za tú polovicu, kedy si ešte užívala starý paušál, s tým, že paušálny poplatok je znížený, keďže si ten paušál nečerpala celé fakturačné obdobie. s tým, že všetky služby, ktoré si v tom polovičnom období využila vrámci paušálu boli pokryté paušálom, čo si mala nad rámec, máš nad rámec.
a druhá faktúra, už s novým paušálom, tiež buď na tú zvyšnú polovicu, alebo na celé obdobie, s tým, že sa ti zmení dátum začiatku nového fakturačného obdobia - ale ja už som dávno nemenila, a hlavne orindž už dávno nemám, takže neviem, ako to robia.
možno ono ten prechod z jednej služby na druhú chvíľu trvá, takže si v tom "okne" mohla už čerpať nejaké veci nad rámec nového paušálu, ktoré si ešte čakala, že budeš mať v rámci starého paušálu... inak si to neviem vysvetliť, a vlastne ani neviem, či som správne pochopila to, čo si myslela
jáj, už chápem a už zase o niečo viac chápem, prečo som sa na orindž vysrala
a neni to tak, že ten paušálny poplatok platíš ako keby vopred? myslím tak, že už si mala vo faktúre uvedený nový, lebo teraz v tomto mesiaci budeš čerpať vyšší paušál, ktorý si si už zaplatila?
ja som z tohto bola vždy trochu mimo, či ten paušál platíš za uplynulý mesiac, alebo vopred za nasledujúci. a tiež som asi niečo takéto riešila jak ty, lebo inak by som nad takými vecami asi nerozmýšľala
každopádne sa tam môžeš ísť opýtať... šak telatá tam robia, mohli to aj oni posrať.