Dobry večír ... na toto ma inspiroval jeden pribeh ..(mne by to nenapadlo ) .. MYslite ze nasa orentácia je vrodená geneticky, alebo ovyplyvnená prostredim, ludmi, ziv.stylom poprípade , ako je mozne ze zenatí/vydate p orokoch zistia ze to co maju nie je
tak napriklad v starej sparte (alebo atenach?) boli chlapci odjakziva spolu, v skolach, na cviciskach a tak, a bolo tam viac homosexualov(neviem presne percento) ako inde. Takze urcite to ma nieco s prostredim
u muzov je to vraj geneticke a u zien je to na zaklade skusenosti. mnohi ludia si mozno nie su schopni uvedomit, ze su ini, podvedome to v sebe zapieraju a snazia sa zit normalny zivot, no s vekom si zacnu uvedomovat, ze nie su naozaj stastni. pochopia, ze nema zmysel sa dalej skryvat a zacnu byt sami sebou. coming out je zdlhavy prces
podla mna je dana, ale tym ze ludia su vychovavani k nejakemu idealu tak mnohi ziju nie tak ako by chceli.. keby nebolo homo odsudzovane, tak to kopa ludi skusi a mozno aj pridu na to, ze im to tak vyhovuje viac.. kedysi to bolo bezne (napr stare grecko, rim) tak nechapem, preco to bolo doteraz take tabu a az po tom roku 2000 to nejako zacalo vyliezat a stale je to utajovane.. ako sa hovori ze homosexualne orientovani su 4% populacie tak podla mna je ich viac.. a mozno ani sami nevedia ked neskusili..
@toxo A to ze vlastne odjakziva to tak bolo, cize nic nové to nie je len sme zas kozerv.spolocnost a atd. Takze aj to je mozne.mzono to vtedy zacalo lebo pohlavia sa izolovali a preto to takto je ..:/
@cicatrix@hoperpohroma ... no to som presne chcela, je mozne ze kvoli tomu odmietaniu a zhnuseniu sa tolki boja a s tym pretavrovanim hej, ze co si nehca clovek len aby na neho neukazali a bol pokoj v rodine . Asi tak to byva veru.
homosexualita je vrodena pocas neviem akeho mesiaca tehotenstva..da sa to napriklad prirovnat k farbosleposti..podobne ako nemoze clovek za to, ze sa narodi farboslepy, taktiez vacsina homosexualov nemoze za to, ze su homosexualmi..vravim tu o tych, ktory sa uz tak "narodia" nie o tych, ktori k tomu dospeju pocas zivota
ja is myslím, že každá žena je tak trochu bisexuálka ale muž asi sotva
neviem čím to je, ja osobne si myslím, že je to spoločnosťou, prostredím, možno pri tých pravých je to genetikou ale myslím, že človek na to nie vždy príde
Ja myslím a som si istá že je to dané geneticky A to že to človek zistí po rokoch manželstva - každý sme predsa vychovávaní k tomu že je NORMÁLNE nájsť si partnera opačného pohlavia. Vidíme to u rodičov, u starých rodičov, u susedov, všade. Človek to tak berie, môže prechovávať sympatie k opačnému pohlaviu a keďže je to také bežné, môže prísť aj k svadbe. Avšak po rokoch sa stane že nájde sám seba a..je to
@semhamforas dnes sa vie aj to, ze homosexualita je dana nezavisle na hormonoch a prostredi, kedze pocas vyvoja embrya v maternici sa urcuje, ci clovek bude gay alebo hetero..
Podobne ako ine dusevne poruchy a poruchy osobnosti tieto sklony mozu byt bud vrodene alebo ziskane.
Ale prakticky ide len o to, ci tento clovek dopusti, aby klesol na uroven zvratenej svine alebo nie - vsetko je o ludskych rozhodnutiach. Kazdy z nich ma moznost uvedomit si zlo tychto sklonov, snazit sa ich prekonavat a zit normalnym zivotom.
Celkovo sa mi vsak zda, ze cely tento "proces", ako sa z buzerantov postupne stali najprv dusevne chori ludia, ktori za to nemozu, az do dnes, kedy sa tym vystatuju a uputavaju na seba pozornost, je sucast tej istej retaze.
Najprv z nich "laskavi" humanisti urobili chudakov, ktorych treba lutovat, a nie odsudzovat ako zvrhlych hriesnikov, aby o par desatroci neskor boli "preklasifikovani" do najnovsieho modneho trendu a homosexualny image zacal byt "cool"...
Jednoducho je za tym vsetkym len snaha o znicenie Europy, institucie rodiny a vobec krestanskej kultury.
Stale plati to, co hlasali sv. Pavol a sv. Alfonz: suloznici muzov nebudu dedicmi Bozieho kralovstva a dokonany homosexualny akt je donebavolajucou ohavnostou.
Mimochodom, este aj stare pohanske kultury mali tolko rozumu, ze homosexualitu nenavideli a povazovali ju slabosstvo. U starych Germanov a Keltov by taky clovek najskor skoncil s vypichnutimi ocami, alebo by ho zavesili na strom za vnutornosti. Smutne zistenie, ze este aj v barbarskych dobach mali ludia viac rozumu ako dnes...
je to fakt haluz ze uz odmalicka a pritom sa nemozu zariadit ako chcu a pod., no tak uz viem o nieco viac ako som myslela. @purenarcissism to mas pravdu u zien je to tak, asi tak som to myslela iba zle napisala, je to take prirodzenejsie nejak. Ja to tak isto pocitujem, ze keby nevyjde jedno, moze byt to druhe.
@semhamforas ty si vravel ze homosexualita je psychicka choroba sposobena hormonalnou poruchou..ja som dodal, ze to nie je jediny a ani primarny dovod..tak som chcel dat veci na pravu mieru a doplnit tvoj nepresny popis..
Teraz odveci: ja napríklad neverím tomu že v zvieracej ríši existuje homosexualita (aj keď tu boli nejaké správy o homosexuálnych tučniakoch či čo ale ani tomu neverím). A ak to nie je normálne/neexistuje to medzi zvieratami tak ani medzi nami by to nemalo byť normálne.
@semhamforas ved hej, ale keby to precital nejaky zadubenec, hlavne tu cast s tou psychickou chorobou, hned by si to vysvetlil po svojom a zacal vsade rozkrikovat, ze homosexuali su len chori na hlavu a musia sa ist vsetci liecit..pretoze uz som zazil aj takych ludi
no, hlavne vplyvom prostredia pocas prvych rokov zivota a vztahov ake si vytvori maly clovek ... a potom su tu prirodzene vyvinove fazy zivota, ale vplyvom spolocnosti a medii hlavne sa to tieto prirodzene fazy skresluju a doslova nasilu mladym tlacia do hlavy ako choroba, naledom coho sa to chorobou naozaj stane - ci uz bisexualita alebo homosexualita ..
Určite to nieje žiadna choroba ani porucha to čo si sa určuje v maternici
problém je len v tom že nie vždy to korešponduje z výzorom dokonca sa stáva že že chlapec dievča čo sa cítia byť inými tak počas puberty fyzicky zmenia svoje pohlavie
Nehnevaj sa, ale to je predsa všeobecná téza "modernej" doby, že vyžadovať sexuálnu absenciu od KOHOKOĽVEK je nemysliteľné... Môj názor je ten, že aj medzi mužom a ženou to patrí len do manželstva.
Tieto moderné tézy súvisia aj s rôznymi prúdmi, ktoré sa snažia zrušiť celibát u kňazov.
Ale ja sa pýtam celkom jednoducho: čo je človek nejaké zviera, aby sa nevedel ovládať? Ťažké nie je to isté ako nemožné. Necháp to prosím v zlom, ale ak by som hovoril niečo iné, bolo by to proti mojej viere a presvedčeniu.
príklad z dvora. Mám tri páry hús, dve husky maju rady svojich gunárov, ale ešte radšej sa maju navzájom. Pária sa medzi sebou, prejavujú si lásku, starajú sa spoločne o svoje malé. Kedže su takto vzájomne prepojené, lepšie zvladaju svoje potomstvo, a je ich viac. Aj u ludí samostatný pár nemal jednoduché prežitie. mám za to, že je to zložité, ale každopádne uplne prirodzené a netreba sa tým trápiť, len to brať tak že to je a má to tak byť.
ja mám na to taký názor, že to človek v sebe má... jednoducho niekto vyrastá v dokonalej rodine, a je gej. niekto vyrastá v neuplnej alebo inak rozvrátenej rodine a aj tak može byť gejom. niekto môže žiť medzi gejmi a aj take gejom nebude, lebo to tak necíti. (alebo lesbička či bisexual)
čiže si myslím že to sa človek jednoducho nestane lebo je tak ovplyvnený...
a suhlasim s tým, že zrejme každy z nas ma v sebe kusok tej bisexuality. myslím že môže byť
@flyleaf Nehnevaj sa, ale to je neuveritelne :/ Najprv povies, ze neveris potvrdenej veci a potom vravis, ze.... aaargh. Miliardy druhov mali potvrdene homosexualne pary. Pandy, koaly, delfiny, zirafy... no dost ich je.
@fragile. ja som nepísala že mi to vadí, nevadí mi to len som rozmýšľala či je to prirodzená vec...a kedže sú nám zvieratá podobné, tým sa to dá porovnať.
Preto že sa v každom jednom článku oháňajú len s tými tučniakmi tak preto mi to prišlo ako ďalší z výmyslov novinárov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
neviem čím to je, ja osobne si myslím, že je to spoločnosťou, prostredím, možno pri tých pravých je to genetikou ale myslím, že človek na to nie vždy príde
Ale prakticky ide len o to, ci tento clovek dopusti, aby klesol na uroven zvratenej svine alebo nie - vsetko je o ludskych rozhodnutiach. Kazdy z nich ma moznost uvedomit si zlo tychto sklonov, snazit sa ich prekonavat a zit normalnym zivotom.
Celkovo sa mi vsak zda, ze cely tento "proces", ako sa z buzerantov postupne stali najprv dusevne chori ludia, ktori za to nemozu, az do dnes, kedy sa tym vystatuju a uputavaju na seba pozornost, je sucast tej istej retaze.
Najprv z nich "laskavi" humanisti urobili chudakov, ktorych treba lutovat, a nie odsudzovat ako zvrhlych hriesnikov, aby o par desatroci neskor boli "preklasifikovani" do najnovsieho modneho trendu a homosexualny image zacal byt "cool"...
Jednoducho je za tym vsetkym len snaha o znicenie Europy, institucie rodiny a vobec krestanskej kultury.
Stale plati to, co hlasali sv. Pavol a sv. Alfonz: suloznici muzov nebudu dedicmi Bozieho kralovstva a dokonany homosexualny akt je donebavolajucou ohavnostou.
Mimochodom, este aj stare pohanske kultury mali tolko rozumu, ze homosexualitu nenavideli a povazovali ju slabosstvo. U starych Germanov a Keltov by taky clovek najskor skoncil s vypichnutimi ocami, alebo by ho zavesili na strom za vnutornosti. Smutne zistenie, ze este aj v barbarskych dobach mali ludia viac rozumu ako dnes...
Inak, moze byt pravda aj to, co si napisal ty... Avsak stale su to len sklony k niecomu a clovek sa nemusi podla toho aj spravat.
Vacsine diskutujucich odporucam prejebat si zatylok lopatou.
problém je len v tom že nie vždy to korešponduje z výzorom dokonca sa stáva že že chlapec dievča čo sa cítia byť inými tak počas puberty fyzicky zmenia svoje pohlavie
skôr súhlasím s názorom @malabeba
to ako sa narodíme si nevyberieme
Nehnevaj sa, ale to je predsa všeobecná téza "modernej" doby, že vyžadovať sexuálnu absenciu od KOHOKOĽVEK je nemysliteľné... Môj názor je ten, že aj medzi mužom a ženou to patrí len do manželstva.
Tieto moderné tézy súvisia aj s rôznymi prúdmi, ktoré sa snažia zrušiť celibát u kňazov.
Ale ja sa pýtam celkom jednoducho: čo je človek nejaké zviera, aby sa nevedel ovládať? Ťažké nie je to isté ako nemožné. Necháp to prosím v zlom, ale ak by som hovoril niečo iné, bolo by to proti mojej viere a presvedčeniu.
čiže si myslím že to sa človek jednoducho nestane lebo je tak ovplyvnený...
a suhlasim s tým, že zrejme každy z nas ma v sebe kusok tej bisexuality. myslím že môže byť
» www.telegraph.co.uk/science/science...
» news.nationalgeographic.com/news/2004/07/07...
» www.news-medical.net/news/2006/10/23...
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_an...
Dufam, ze kedze homosexualita medzi zvieratami JE prirodzena, uz ti tolko nevadi
Preto že sa v každom jednom článku oháňajú len s tými tučniakmi tak preto mi to prišlo ako ďalší z výmyslov novinárov.