aj vy si musíte vždy kliknuť na 0 správ aby ste zistili, že ich máte 4? či to tak blbne len mne? Prečo sa to nedá spraviť ako na pokeci , že to bude dole v lište , (napr. máš RP) bolo by tam , máš TS alebo tak?
tommyhot prepáč ale nejsi trochu mimo???? ja som nepovedala, že sa mi tu nepáči ale že by to mohlo byť lepšie tak ma vynechaj prosím z tvojho boja proti ľuďom..
Bože, čo sa do nej tak obúvate... Ona asi vôbec nevie, čo to znamená "refreshovať", tak sa tu neoháňajte cudzími výrazmi len preto, aby ste vyzerali múdro.
Mixelle, poviem ti to takto. To sa deje každému. Keď čakáš tajnú správu, nemôžeš iba sedieť a pozerať, ale musíš na stránke vyvíjať nejakú aktivitu, to znamená musíš klikať myšou na položky, ktoré tu sú. Na hocijaké. Keď sa takto pomocou myši presúvaš na stránke, zakaždým sa ti aktualizuje aj počet tajných správ. Pravda, môžeš to urobiť aj tak, že budeš klikať na tú nulu a späť a zistíš, že máš správu.
Azel: tak sa tu neoháňajte cudzími výrazmi len preto, aby ste vyzerali múdro.
dokiaľ je slovo refreshovat taký extra neznámy pojem, tak potom zjem kefu.
to tommyhot:
relax
to mixelle:
ono je to takto (aby si aspon troska mala potuchy ze o co ide). Birdz ma momentalne (aspon mal, mozno som off-topic) technicko-penazne problemy. to jest ze pocet navstevnikov rapidne zrastol a server (chap pod tym stranku birdz) to zacalo strasne spomalovat.
Priklad:
prides na stranku, pozries si 5 roznych podstranok (5x tuknes na nejaky link; 5x sa ti loadne birdz)
to je 5 requestov (chap napr. pod zobrazenim)
kebyze je taka vec ze sa ti zmeni informacia o tom kolko je sprav v poste, tak tento pocet requestov rapidne vzrastie:
priklad:
dajme tomu ze ti bude kazdu 1min kontrolovat ze ci nemas novu spravu. Kazde takto skontrolovanie je prakticky dalsi request na server. -> cize kebyze si pocas hodiny pozries 6 podstranok (kazdych 10 min sa presunies do druheho fora), tak to je cca 60 requestov.
Porovnaj:
60 6
cize 10x zatazenie servera (ja viem ze to neni plnohodnotny request kedze nemusi tahat vela dat staci iba pomocov ajaxu zavolat php script s sql query a rovno to pastnut tam, ale toto je iba priklad nech to pochopi )
Cize toto je dovod preco to neni. Akonahle bude lepsi server, resp. budu peniaze na lepsi server (preto technicko-financny problem) tak sa to mozno zapne (IMHO netusim ci to tomas zapne uz teraz alebo ci to vobec niekedy implementuje do birdz v2 -> na to nech odpoveda kompetentna osoba)
Uff nejako som sa rozpisal. Kto to cele precita ma moj respekt
P.S. dufam ze si to pochopila aspon trosku ze o co ide
do riti vam sanikdy nic nebude pacit.. preco by sa to cele malo menit koli par ludom ktorý s tým maju problemy.. kriste ...už mi nektore tieto debaty lezu na nervy
14. Digitalko: AJAX ma vela hitov na server. Bolo v testovani nieco take(malo to len par userov) a zatial sa to neoplatilo. Musi sa to poriesit inak. No v birdz1 sa s tym uz zaoberat nebudeme...
da sa spravit ajax aj raz za minutu ... to by nebol problem a dokonca by to bolo lepsie ako ked user refreshne celu page ... lebo overenie TS cez AJAX v intervale jedna minuta je predsa len 1 request / user , kdezto reload active page su asi minimalne 3 query / user ... dost rozdiel .. ked ti nejaky manik (alebo nadrzana TH fan) 10x krat refreshne cely web za minutu - t.j. 30 queries ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a nasledne » www.pokec.sk/...
Mixelle, poviem ti to takto. To sa deje každému. Keď čakáš tajnú správu, nemôžeš iba sedieť a pozerať, ale musíš na stránke vyvíjať nejakú aktivitu, to znamená musíš klikať myšou na položky, ktoré tu sú. Na hocijaké. Keď sa takto pomocou myši presúvaš na stránke, zakaždým sa ti aktualizuje aj počet tajných správ. Pravda, môžeš to urobiť aj tak, že budeš klikať na tú nulu a späť a zistíš, že máš správu.
Dúfam, že som ti aspoň trocha pomohol.
dokiaľ je slovo refreshovat taký extra neznámy pojem, tak potom zjem kefu.
to tommyhot:
relax
to mixelle:
ono je to takto (aby si aspon troska mala potuchy ze o co ide). Birdz ma momentalne (aspon mal, mozno som off-topic) technicko-penazne problemy. to jest ze pocet navstevnikov rapidne zrastol a server (chap pod tym stranku birdz) to zacalo strasne spomalovat.
Priklad:
prides na stranku, pozries si 5 roznych podstranok (5x tuknes na nejaky link; 5x sa ti loadne birdz)
to je 5 requestov (chap napr. pod zobrazenim)
kebyze je taka vec ze sa ti zmeni informacia o tom kolko je sprav v poste, tak tento pocet requestov rapidne vzrastie:
priklad:
dajme tomu ze ti bude kazdu 1min kontrolovat ze ci nemas novu spravu. Kazde takto skontrolovanie je prakticky dalsi request na server. -> cize kebyze si pocas hodiny pozries 6 podstranok (kazdych 10 min sa presunies do druheho fora), tak to je cca 60 requestov.
Porovnaj:
60 6
cize 10x zatazenie servera (ja viem ze to neni plnohodnotny request kedze nemusi tahat vela dat staci iba pomocov ajaxu zavolat php script s sql query a rovno to pastnut tam, ale toto je iba priklad nech to pochopi )
Cize toto je dovod preco to neni. Akonahle bude lepsi server, resp. budu peniaze na lepsi server (preto technicko-financny problem) tak sa to mozno zapne (IMHO netusim ci to tomas zapne uz teraz alebo ci to vobec niekedy implementuje do birdz v2 -> na to nech odpoveda kompetentna osoba)
Uff nejako som sa rozpisal. Kto to cele precita ma moj respekt
P.S. dufam ze si to pochopila aspon trosku ze o co ide
AJAX je založený na JavaScripte a HTTP requestoch.
ak by si sa co i len trosku pozrel na to co som napisal tak vies o co sa jedna. Bohuzial, takto mi nezostava nist ine ako napisat RTFM!
Inak dakujeme sa vysvetlenie co to AJAX je. W3schools.com vieme otvorit aj my.